/
/
Cum alegi zona Wellness care ți se potrivește

Cum alegi zona Wellness care ți se potrivește

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|

Ce zona spa ti se potriveste 300x211 1

Cum alegi zona Wellness care ți se potrivește? Desi functioneaza pe acelasi principiu – corpul este expus aerului cald si umed – saunele se deosebesc intre ele prin faptul ca temperatura aerului si gradul sau de umiditate variaza de la o sauna la alta. Acest lucru este valabil si pentru zonele SPA – Caldarium, Tepidarium, Sanarium si Laconium. Toate aceste incaperi mai sunt cunoscute si sub denumirea de zona umeda a unui Spa.

Sauna uscata

– cea mai cunoscuta forma de sauna, se mai numeste si sauna finlandeza. Aceasta incapere este foarte incalzita, temperatura variaza intre 80°C – 90°C, putand ajunge chiar si pana la 100°C. Umiditatea aerului este foarte scazuta, oscileaza in jurul valorii de 15%.
La polul opus saunei uscate se afla, hamammul care are cel mai mare grad de umiditate.

Cum alegi zona Wellness care ți se potrivește: Hammam

– numit si baie turceasca sau sauna umeda, are o umiditatea de 100%, iar temperatura aerului ajunge de 40°C. Hammamul este o alegere buna pentru persoanele care nu suporta caldura.

Sauna cu infrarosu 

– este o alegere buna pentru persoanele care nu suporta caldura. In acestea temperatura este de 30-40 sau 45-65°C, in functie de elementele de incalzire utilizate. Umdiitatea aerului variaza si ea.
In sauna cu sare temperatura poate ajunge pana la pana la 65°C, iar umiditatea aerului nu este prea ridicata. O alta optiune, pentru cei care prefera temperatura mai scazuta, este Aromasauna. Aici temperatura in sauna aromata nu depaseste 55°C, iar umiditatea aerului variaza intre 30 si 40%.

Cum alegi zona Wellness care ți se potrivește. Dacă vrei sa ai parte de o experienta inedita, poti incerca Criosauna.

Temperatura din Criosauna variaza intre – 120 si – 180°C.
In Caldarium temperatura variaza intre 50-60°C, iar umiditatea aerului poate depasi 70%. Tepidarium are o temperatura de 38°C si o umiditate de maxim 15%. O alegere buna pentru cei care vor sa imbine beneficiile unei saune cu cele ale unei camere cu aburi este Sanarium. Aici temperatura este mai scazuta decat intr-o sauna, variind intre 50-60°C. Umiditatea din Sanarium oscileaza in jurul a 20%.
Dupa o terapie calda, in sauna sau alta incapere din zona umeda, este recomandat sa te racoresti la fantana cu gheata. Ea revitalizeaza si da fermitate pielii, clientii putand apela la ea de mai multe ori.
Fantana de gheata este un aparat care produce gheata, incorporate intr-un perete sau in plafon, prevazut cu un sistem de racier care transforma apa in gheata si dotat cu un vas de colectare in care se aduna gheata. Scopul acestei inventii este de a produce un soc termic organismului, actiunea ghetii pe piele avand un efect revigorant si tonifiant, dupa o baie de cladura. Din punct de vedere al designului, fantana de gheata se aseamana cu o fantana romana, grecesca sau asiatica. In imediata apropiere a fantanii de gheata, temperatura poate cobora si mai jos de -4 grade. Umiditatea este in jur de 55%.

Laconium, sauna sau hammam este indicata terapia in Frigidarium.

In mijlocul acestei incaperi se afla o piscina cu apa rece. Frigidarium are rolul de a readuce la normal temperatura resimtita de corp, de a regla circulatia si a inchide porii pielii. Frigidariumul este frumos decorat, pastrand nota relaxanta a celorlalte incaperi. Frigidarium are temperatura unei camere obisnuite, in jur de 20 grade, iar umiditatea este situata pe langa valoarea de 60%.
Cabina de zapada este si ea o forma de racorire a corpului dupa iesirea din sauna. Peretii cabinei si podeaua sunt imbracati in zapada, iar camera are avantajul de a echilibra treptat temperatura corpului, fiind o forma mult mai blanda de racorire decat baia intr-un bazin cu apa rece. Cabina de zapada este o camera de dimensiunea unei cabine duble de dus, iar senzatiile traite aici sunt unice. Corpul este racorit prin ninsoarea care cade asupra lui, imediat dupa intrarea in cabina. Rolul ei este de a aduce temeratura corpului la normal dupa folosirea saunei. Temperatura din cabina poate ajunge pana la -10 grade, iar umiditatea pana la 70%.
Speram ca acest grafic sa te ajute sa descoperi mai usor zonele Wellness cele mai potrivite pentru tine. Dar….vei reusi sa realizezi cu adevarat unde te simti mai bine, daca le vei incerca, rand pe rand, la SPA!
Ti-am facut pofta de spa? Te putem programa intr-unul dintre centrele spa partenere!
Subiecte:Terapii

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *