/
/
Contraindicații pentru o vizită la SPA

Contraindicații pentru o vizită la SPA

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Contraindicatii pentru o vizita la SPA

Contraindicații pentru o vizită la SPA. Din nefericire, nu toate doamnele pot beneficia de avantajele pe care le ofera o vizita la Spa, deoarece sunt multe tratamente care necesita anumite precautii. Asa se face ca doamnele ce sufera de anumite boli trebuie sa evite unele tratamente de infrumusetare si slabit.

Cele mai multe probleme le pun acele proceduri care implica expunerea clientului la temperaturi ridicate. Dintre aceste proceduri se remarca impachetarile la cald, sauna si termosudatia. Categoria de afectiuni care nu recomanda sau chiar interzice aceste tratamente este destul de mare. In general este vorba de acele boli legate de circulatia sangelui.

Contraindicații pentru o vizită la Spa. Completează formularul

In mod normal, la receptia fiecarui Spa exista un formular tipizat ce trebuie completat de cliente atunci cand doresc sa apeleze la un anumit tratament. Acest formular contine si lista contraindicatiilor pentru fiecare afectiune in parte. Atunci cand completezi formularul, fii sincera si declara ce afectiuni ai.In caz contrar, tratamentul s-ar putea sa iti dauneze in loc sa iti aduca avantaje.

De asemenea, daca vrei sa apelezi la tratamentele de slabit sau de infrumusetare si suferi de o boala este bine sa te sfatuiesti inainte cu medicul tau. Daca nu ai apucat sa faci acest lucru, discuta cu terapeuta Spa-ului toate problemele de sanatate pe care le ai. Ea te poate indruma ce sa alegi si ce este bine sa eviti. Și iti poate oferi alternative la tratamentele pe care nu le poti urma.

Cele mai multe contraindicatii le are sauna deoarece ea supune organsimul la o temperatura foarte ridicata pe care numai o persoana sanatoasa o poate suporta. Caldura creste tensiunea si de aceea sauna este interzisa hipertensivilor. Ea este contraindicata persoanelor care au un organism slabit, prezinta febra sau infectii virale. De asemenea, sauna nu este recomandata persoanelor care au epilepsie, glaucoma, boli circulatorii, varice, flebita sau tromboze. Si persoanele care sufera de claustrofobie trebuie sa o evite.

Impachetarile la cald sunt contraindicate persoanelor care sufera de:

… epilepsie, claustrofobie, hipertiroidie, sarcina, boli de piele (eczeme, dermatite, psoriazis, etc), boli cardiace grave, diabet, hipertensiune, tumori, boli respiratorii grave, boli sangvine (tromboflebite, tromboze). Impachetarile nu sunt recomandate femeilor aflate la menstruatie, imediat dupa expuneri la soare sau solar sau persoanelor care au alergie la unul dintre ingredientele folosite. Tratamanetele cu termosudatie (paturile si saltelele calde, tubul termoelectric) sunt si ele contraindicate persoanelor cu varice pronuntata si fragilitate capilara.

Dar nu numai persoanele bolnave trebuie sa evite aceste tratamente, ci si acelea care sunt la menstruatie. Fiind o perioada dificila a lunii, corpul nostru este mai slabit si tratamentele ar putea duce la stari de lesin. Sau ar intensifica pierderea de sange. O alta categorie de femei care nu pot beneficia de sauna si impachetari calde sunt femeile insarcinate. Partea buna este ca Spa-urile s-au gandit la asta si echilibreaza balanta prin serviciile special create pentru gravide. Daca te afli printre viitoarele mamici, citeste mai multe detalii despre situatia ta aici. 

Subiecte:Spa

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *