/
/
Concert de boluri tibetane, meditatie in salina si alte surprize wellness la aniversarea Country Spa 5 ani

Concert de boluri tibetane, meditatie in salina si alte surprize wellness la aniversarea Country Spa 5 ani

Ultima actualizare în 02 Mar 2023
|
Country Spa 5 ani
Country Spa 5 ani

Am primit inspirație pentru următorii 10 ani. Am realizat din nou cât de mulți oameni minunati exista!

La muți ani, Country Spa să ajungi să aduci cât de multă relaxare, sănătate si creativitate oamenilor!

Dacă nu ai văzut încă acest loc minunat, creativitatea locatiei îți va recrea poveștile despre ceea ce tu știai posibil pentru tine!

Recunoștință pentru tot ce am trăit astăzi!” scria Andreea Spiridon pe facebook imediat dupa ce s-a incheiat petrecerea de 5 ani Country Spa. O cunoscusem acolo, impreuna cu alte doamne minunate.

Cat timp am povestit la o limonada, o cafea si o prajitura, discutiile se invarteau in jurul unor subiecte standard: copiii, cand se maturizeaza adolescentii, cursuri de leadership din Romania etc. Si nimic nu prevestea cat de apropriate ne vom simti dupa ce vom trai impreuna cateva experiente wellness.

Country Spa 5 ani
Country Spa 5 ani

Doamna Flori Chitaru, ownerul, dar mai bine zis sufletul Country Spa, imi spusese ca invitatia este valabila pentru toata ziua, dar nu mi-am putut inchipui mixul de activitati pe care ni le pregatise.

Primul moment wellness a fost un Masterclass despre fericire cu Ciprian Sipos

Country Spa 5 ani
Masterclass despre fericire cu Ciprian Sipos la Country Spa 5 ani

Am discutat despre:

  •  tipuri de well-being si mecanisme prin care sa ne pastram starea de bine – si aici mi-a placut observatia atunci cand avem tendinta sa acuzam, sa spunem o parere negativa, ideal este sa adresam o intrebare si din raspuns sa ne intelegem unul pe cealalalt.
  • despre faptul ca ne petrecem doar 16% din timp in natura si restul de 84% in spatii inchise – ocazie cu care am aflat ca maron-ul (care nu e cea mai frumoasa culoare) se regaseste in natura numai in forme rotunde
  • dar cea mai interesanta discutie, din punctul meu de vedere, a fost despre faptul ca desi corpul oricarui om are nevoie doar de maxim 1 metru patrat cu totul – ca sa existe – mintea noastra zburda in tot felul de spatii, perioade de timp si ne zvarle in fata o sumedenie de ganduri: unele faine, altele mai putin. Ne-a oferit niste solutii pentru controlarea mintii. Chiar daca abordarea difera mult de ceea ce invatasem la orele de yoga: ca nu-ti poti controla gandurile, dar te poti auto-educa, prin meditatie, sa te detasezi de ele, sa nu le mai lasi sa-ti influenteze starea de bine. Inca n-am testat solutiile, dar mi s-a parut interesanta abordarea.

Ne-am intors in restaurant sa luam pranzul. Dupa cum iti povesteam in acest video si in acest articol, la Country Spa au propriile lor livezi, cultiva legume, cresc vaci care sa le asigure branzeturile si lactatele. Mâncarea pur si simplu are un alt gust, chiar si pentru mine care sunt foarte mofturoasa si selectiva.

Iar personalul din restaurant, ca de fiecare data, m-a impresionat prin amabilitate si promptitudine.

A urmat un moment senzational: un concert de boluri tibetane vindecatoare

Country Spa 5 ani
Country Spa 5 ani – concert de boluri tibetane

Initial chiar crezusem ca e un concert. De fapt, a fost mult mai mult de-atat.

Gabriel Dumitriu, maestrul care ne-a condus prin universul sunetelor vindecătoare, a intrat în contact cu terapiile fizice si energetice acum 29 de ani. Avea 16 ani pe vremea aceea.

Primul contact cu bolurile a început acum mai bine de 20 de ani, când si-a făcut cadou de ziua lui de naștere un mic bol tibetan. A fost dragoste la primul zăngănit.

Apoi în Tibet și Nepal, la facultate, a întâlnit boluri extraordinare și acolo a început cu adevărat povestea – cand a inteles ce se poate face cu ele.

Ne-a arătat bolul cumpărat atunci si pe care si astăzi îl ia cu el la aproape toate cursurile si inițierile pe care le ține. Sunetul sau este acordat pe sunetul Mamei Pământ.

Lângă colecția de boluri strânsă de atunci, a adăugat și alte instrumente: Clopoței tibetani, diapazoane de vindecare, tobe ce imita valurile marii, bețe de ploaie, gonguri indiene și altele.

Le strângeam, dar nu știam de ce. La un moment dat, am participat la câteva concerte de boluri și după câțiva ani a venit intrebarea și dacă…incerc și eu?

Am încercat și inovat încontinuu de 2 ani de zile si sunt doar la început.”

 

Gabriel ne-a atras atenția asupra lucrurilor care ne vindeca și echilibrează, deși noi nici nu le băgăm în seama:

  • Sunetul de valuri izbindu-se de țărm și mirosul apei sărate adus de vânt,
  • sunetul ploii și mirosul de pământ reavăn,
  • sunetul de lemn lovit de lemn în pădure 
  • șopotul cristalin de pârâu de munte sau cel vijelios de cascada.

Ne naștem pe pământ, din pământ, și sunetele naturii ne vindeca sufletele prinse în zbuciumul cotidian și corpurile obosite de hrana sintetica și aerul poluat.

La concertele ținute la Country Spa, Gabriel a adăugat si Aromoterapie și Cristaloterapie ca sa ne aducă și mai aproape de natura pe toti cei care am participat la aceste bai de sunete și vibrații vindecătoare.

Dar Gabriel n-a fost singur. Daniela Dumitru, trainer Spa international, l-a însoțit pe parcursul acestui moment inedit. Am povestit cu ea la sfârșit: “ii sunt recunoscătoare lui Gabriel, un terapeut desăvârșit, ca m-a primit sa-i fiu alaturi in programul de baie de sunete. A fost o experiența minunata sa cântam împreună cu ocazia aniversară de la Country Spa. Nu era planificat, eu aveam training pe terapii cu echipa Country Spa. Azi dimineata ne-a venit ideea sa intram amandoi, daca tot eram aici.

Pentru mine bolurile tibetane si alte instrumente vibrationale, fac parte din povestea inițiatica a primului contact cu terapiile ayurvedice, tibetane. De câțiva ani, in aproape toate terapiile si seminariile, ofer si aceste incursiuni in sunet sacru, vibrație de la diverse instrumente.

Următorul moment surpriza a fost o meditație ghidata in salina de la Country Spa cu Silvian Bordea.

Cu lumânări, canapele si fotolii, nici n-as fi zis ca sunt in salina.

Gândul m-a dus involuntar la sutele de ore pe care le-am petrecut in copilărie si adolescenta in salina ca sa tratez astmul bronșic – cum ti-am povestit aici.

Dar Salina de la Country Spa e cu totul altceva. O atmosfera intima si calda care mi-a trezit brusc dorința sa revin la primăvara pentru cateva ore de salinoterapie, chiar daca sunt vindecata deja de 20 de ani.

Country Spa 5 ani
Country Spa 5 ani – meditație ghidata in salina

Silvian ne-a ghidat intr-o” Meditație: ” Respiratia Unificarii ” – O calatorie catre Mama Pamant – Tatal Ceresc – Copilul Divin din noi, formand Trinitatea Divina.

” Meditatia ” Respiratia Unificarii ” – O calatorie catre Mama Pamant – Tatal Ceresc – Copilul Divin din noi, formand Trinitatea Divina.

Meditatia Respiratia Unificarii, este o meditatie cunoscuta in toata lumea: in India, in multe triburi precum Zulu, Maori, Kahun, Aborigenii din Australia, din Indo-America sau America.

A fost o experienta minunata, simpla, care ne-a conectat. Chiar a fost „din Inima catre Inima” cum zicea si Silvian.

Si cum ar fi putut sa se incheie acest circuit de activități wellness altfel decat cu tratamente spa?

Country Spa 5 ani
Din zona de receptie Country Spa 5 ani

Din recepția Country Spa am fost preluate de terapeuti din Bali.  Aveam 30 de minute la dispoziție, așa ca am ales un masaj al spatelui si al scalpului. Poate si pentru ca eram deja relaxata după concertul de boluri tibetane si meditația ghidata in salina, am simtit aceste masaje ca fiind unele dintre cele mai faine din viata mea.  

M-am intors in restaurant si am realizat ca eram la Country Spa deja de 7 ore. Nu numai ca nu le-am simțit, dar a fost ca o mini-vacanta intr-una dintre cele mai aglomerate perioade pe care le-am avut vreodată.

La volan mi-a zburat gândul la acel citat de care si eu uit in perioadele foarte pline: ”Time to relax is when you don’t have time for it”.

Iti doresc o primavara Spa, cu momente de relaxare pentru corp, minte si suflet, cum am avut si noi la petrecerea Country Spa!

#TimpPentruTine

Ioana Marian, fondator despreSpa.ro

Cu drag,

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Email: office@desprespa.ro
Concert de boluri tibetane, meditatie in salina si alte surprize wellness la aniversarea Country Spa 5 ani
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Ioana Marian

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *