O fi vârsta, o fi agitația orașului si a multitudinii de rețele sociale, deadline-urile strânse și obsesia să valorific fiecare minut sau poate toate adunate – cert este că în tot acest vârtej, am din ce în ce mai multă nevoie de liniște.
Dacă până acum câtiva ani o apreciam și îi simțeam beneficiile, acum a devenit vitală. Ca aerul.
Zilele trecute m-am întors la Country Spa Retreat, un loc de suflet pentru mine, așa cum ți-am mai povestit aici , aici si aici.
De fiecare dată veneam pentru câteva ore de relaxare, dar abia acum am conștientizat că este locul unde găsesc absolut tot ce am nevoie: o oază cu verdeață, lac, ciripit de păsărele, și mai ales, liniște.
Cu un Spa care se reinventează permanent, 3 piscine, un boutique hotel foarte cochet, mai nou un Eco Village – despre care o să-ți povestesc imediat – și un restaurant în care se gătește cu ingrediente din livada și ferma proprie – ca în oricare alt Farm Spa despre care până acum ceva timp doar citeam prin revistele internaționale de Spa.
Azi nu mai este nevoie să-mi imaginez cum arată un Farm Spa, este la doar câțiva kilometri de București. Și când plec spre casă, pot cumpara din piața lor și fructe și legume naturale, dar și zacuscă, dulceață și brânză – toate preparate de specialiștii lor.
Ne-au demonstrat în fiecare an că vin în întâmpinarea clienților lor cu tot felul de inovații, totul construit atent în jurul conceptului de Farm Spa.
Ghidați după motto-ul ” Pune pe piele doar ce bagi în gură ” Florica Chitaru – directorul general Country Spa Retreat și Ileana Maiovschi – Spa Managerul, au creat împreună cu Daniela Dumitru – trainer Spa internațional, ritualul pentru corp “Bliss” – de 120 de minute, „Ritualul mâinilor și picioarelor catifelate” și ritualul „Scalp și păr fericit”.
Iar ca o completare la aceste ritualuri, au introdus în meniu și „Masajul spatelui în salină” – cu care am făcut click din prima secundă, deoarece salinele mi-au salvat viața acum mulți ani – după cum am scris aici. Cât despre masaj al spatelui… cred că aș putea să fac cu orele.
Toate noile ritualurile au doar ingrediente naturale, ceea ce înseamnă că pot fi făcute de clienții Country Spa și acasă, în completarea celor de la Spa. În funcție de sezon și de plantele necesare, o parte dintre ingrediente sunt aduse din grădina lor bogată, iar celelalte sunt cumparate de la producători locali.
Ingredientele din ritualuri se personalizează în funcție de tipul de piele al clientului, precum și în funcție de efectul urmărit de acesta. Se adresează atât persoanelor mature, cât și celor cu piele sensibilă, chiar și cuperozică, sau celor care au nevoie de un detox intensiv.
Cu totul, în mai puțin de 50 de minute eram gata 🙂
Am inceput cu masajul al scalpului care m-a ajutat să mă detașez imediat de toate gândurile. În plus, ajută la stimulare circulației la nivelul pielii scalpului, ceea ce favorizează penetrarea în adâncime a ingredientelor din mască de păr.
Pentru masca mea, Ileana a combinat miere, ulei de nucă – toate mineralele pe care le conține nuca hrănesc firul de par – dar si ulei esential de Helicrysum (vindecă și echilibrează energetic și emoțional, regenerează sistemul nervos, calmează iritațiile și roșeata) și ulei esențial Acceptance. De ce acceptance? tocmai avusesem o discuție cu ea pe această temă, dar nu mă gândisem nicio clipă că o va folosi în personalizarea ritualului meu 🙂
Ritualul ajuta la restabilirea echilibrului pentru că lucrul intens la nivelul scalpului, activează toate organele de simț, intensifică planul senzorial și deschide zona extrasenzorială. În plan fizic, se produce o curățare profundă a pielii scalpului, se elimină mătreața, seboreea, cojile de la nivelul scalpului, iar părul, până și al meu, a fost ușor de descurcat, și cand și-a revenit la forma naturală, arăta complet revitalizat.
Cu toate că este 100% natural, ritualul are și câteva contraindicatii: nu se face femeilor însărcinate sau celor care alăptează (de fapt, se poate efectua această tehnică, dar utilizând doar produse fără miros).
De asemenea, nu este recomandat dacă exista contraindicatii stricte de la medicul dermatolog, persoanelor care suferă de epilepsie sau de afecțiuni psihice grave.
Masca de păr se poate face și cu unt de karite, care poate fi amestecat cu miere și aplicat pe scalp și păr.
În general, doar uleiurile esențiale se personalizează în funcție de client.
În entuziasmul acelui moment, primul gând fusese să plec cu masca pe cap, și să dorm noaptea cu ea. Ileana îmi confirmase că asta este varianta ideală, dar după aceea mi-am amintit că urma o dimineață foarte plină, așa ca am ales să mi-o înlăture ea cu apă, fără sampon – în ideea să nu pierd proprietățile ingredientelor, să rămână cât mai mult din ele și scalpul să fie hrănit în continuare.
În plus, dacă este spălat doar cu apă, mierea și uleiul mai rămân o perioadă și pe lungimea firului de par și acționează ca un balsam.
Până la urmă, am stat cam 30 de minute cu masca pe cap, și, în acest timp, mi-a făcut și un ritual al mainilor.
Ileana a folosit o combinație de miere și ghimbir pulbere.
În funcție de necesitățile fiecărui client, ingredientele se schimbă. Alte variante de exfoliante sunt cu: zahăr, sare, ulei de măsline, ulei de avocado, ulei esențial de citrice sau mentă.
Fără să fie înlăturat exfoliantul, se aplică și masca.
Masca este făcută zahăr fin de trestie sau cocos, ulei de măsline, ulei de avocado sau diverse unturi, miere, polen și uleiuri esentiale.
Terapeuții de la Country spa prefera să lucreze cu uleiul de avocado pentru că are un nivel ridicat de proteine, care, în combinație cu conținutul variat de aminoacizi, face ca acest ulei să fie excelent pentru regenerarea țesuturilor și reînnoirea celulelor.
Uleiul de avocado îmbunătățește rata de producție de colagen a organismului, deoarece Vitaminele A și D care se găsesc în uleiul de avocado, pot favoriza producția și legarea colagenului.
Consumul sau aplicarea locală a uleiului de avocado poate încetini procesul de îmbătrânire a pielii. Omega 3 și vitamina E care se găsesc în uleiul de avocado îl fac, de asemenea, o alegere excelentă pentru tratarea iritațiilor pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul, călcâiele crăpate, mătreața, precum și mușcăturile și înțepăturile de insecte.
După ce mi-a întins masca, mi-a pus o folie de plastic peste și am rămas așa cam 10 – 15 minute.
Nu aveam timp și pentru un ritual al picioarelor, dar am înțeles că ajută la înlăturarea stratului de keratoza de la nivelul tălpii, repararea pielii imbatranite sau crapate. Înlătura senzația date de edeme, decontractureaza și oxigeneaza la nivel tisular. Îmbunătățește circulatia periferica a mâinilor și picioarelor. Este un ritual de curățare într-un mod cât se poate de relaxant, și 100% natural.
Și aceste două ritualuri au câteva contraindicatii de care este bine să știi: alergii, unele afectiuni dermatologice (mai ales în cazul exfolierii), cancer. Pentru doamnele însărcinate se va renunța la folosirea uleiurilor esențiale.
Eco Life Village este noul ansamblu de vile construite în mod sustenabil, pe principii de circularitate și zero waste, prin care Florica Chitaru, directorul general Country Spa Retreat își propune să ofere o experiență cu totul aparte clienților dornici să redescopere viața trăită în acord cu ritmurile naturii.
Au folosit cu 67% mai puțin beton, s-au folosit tehnici de construcție menite să reducă risipa de electricitate și apă – de exemplu: șlefuirea pietrei cu metode tradiționale a dus la economisirea cu 80% a electricității, grosimea pereților de 50- 52 cm oferă un plus de eficiență energetică.
Casele din piatră își reglează temperaturile (rețin sau emit căldură sau răcire în funcție de climatul interior/exterior). În plus, fiind alimentate prin panouri solare pentru energie verde, consumul de electricitate este minim.
Eco Life Village este amplasat în aceeași oază verde de 2 hectare. Sunt 6 vile, și în fiecare dintre ele, pot sta de la 2 până la 6 persoane.
Construcțiile au fost realizate cu materiale naturale, durabile, care păstrează frumusețea autentică a locului.
Piatra brută este un element esențial, folosit atât în construcția exterioară, cât și în decorul interior. Aceasta nu doar că oferă un aspect rustic și autentic, ci și contribuie la izolarea termică naturală, menținând un climat plăcut în orice anotimp.
Lemnul masiv, provenit din surse sustenabile, a fost folosit pentru pardoseli, ferestre, grinzi expuse și mobilier, aducând o căldură naturală care completează senzația de confort. Acesta este lucrat manual, evidențiindu-se prin detalii sculptate ce reflectă măiestria artizanilor locali.
Celelalte materiale naturale au fost alese pentru a minimiza impactul asupra mediului, în timp ce creează un spațiu de o eleganță simplă, dar profundă.
Mobilierul din piatră naturală este o semnătură unică – paturile și dulapurile robuste oferă o senzație de stabilitate și durabilitate – și parcă devin puncte centrale ale decorului.
Fiecare spațiu este completat de elemente din lemn masiv, textile moi și culori inspirate din peisajul natural:
Fascinată de ce vedeam, am întrebat Cum a fost primit Eco Life Village de către clienții fideli Country Spa Retreat și ce au apreciat cel mai mult.
Cum mă așteptam, Eco Life Village i-a cucerit imediat, conceptul unic, bazat pe sustenabilitate și conexiune cu natura, a fost extrem de bine primit:
”La șase ani de la lansarea pe piață a Country Spa Retreat un loc în care am dovedit că relaxarea, armonia dintre minte, trup spirit sunt posibile, am creat, de dragul naturii și al oaspeților noștri, un concept prin care îmbinăm armonios serviciile de ospitalitate cu stilul de viață circular și principiile ZERO RISIPĂ. Eco Life Village este un spațiul care își invită oaspeții să creeze, cu resurse proprii, un ritm potrivit fiecăruia, inspirat de natură. Este un mini univers, un mic ”sat” ca odinioară, cu oameni zâmbitori, bazat pe principii sănătoase, cu ingrediente de la ferma proprie și de la producători locali, cu mâncare gătită cu grijă ca la ”mama acasă”. Așa a apărut Eco Life Village by Country Spa, cuibul tău de bine și armonie aproape de București!”, spunea Florica Chitaru, directorul general al Country Spa Retreat la lansarea Eco Life Village.
Tot atunci, Ciprian Sipoș, arhitectul, promotor activ al principiilor circularității și zero risipei, ne povestea că ” am intenționat ca în acest loc oamenii să fie îmbinați de viața mai aproape de Natura și să trăiască mai conștient, în acord cu ritmurile ei. Este un proiect care să aducă oamenii mai aproape de ei înșiși, o invitație să descopere că pot trăi simplu și firesc.
Am folosit materiale recuperate, un decor minimalist în care să meargă pe jos, desculți, un spațiu care să-i inspire pe cei care îl vor locui să descopere noi moduri de a trăi sustenabil atât pentru propria persoană cât și pentru planetă”.
Mi se pare extraordinar sentimentul pe care l-am avut în casele din Eco Life Village – nu le-am privit ca pe un spațiu de cazare, ci o destinație pentru suflet, care îmbină tradițiile, confortul modern și respectul pentru natură într-o experiență unică.
Dar noutățile Country Spa din 2024 nu se rezumă doar la tratamentele Spa inspirate din natura și la eco village!
Pe timpul verii, la Country Spa au organizat în fiecare lună câte un retreat special.
Clienții sunt invitați să se întindă pe apa din piscină, pe saltele. Sunt acoperiți cu pături moi, iar pentru ca atenția lor să fie doar către sunetele bolurilor, le oferă ochelari de noapte cu care să-și acopere ochii.
Am intrebat-o pe Ileana care ar fi perioada minimă pe care ar trebui să o petreacă un client în Eco Village ca să plece de la ei complet refăcut, revitalizat și energizat.
Mi-a zis ca sunt necesare trei nopți.
În acest timp, se poate organiza un mini-retreat pentru el, cu terapii Spa, meniu personalizat, activități în natură ( de genul bai de pădure, sesiuni de aerobic, mindfulness).
Ca să păstreze cât mai mult timp posibil efectele mini retreat-ului, recomandă:
De fiecare dată când am venit la Country Spa Retreat mi s-a părut că am primit mai mult decât m-aș fi așteptat, și dacă ai mai citit articolele mele, știi că sunt destul de pretențioasă.
Dar acum, cu toate aceste noutăți din ultimele luni, am fost efectiv fascinată. Iar pe cele pe care încă nu le-am încercat, doar le-am văzut, abia aștept să mă întorc la ele, ca să pot trăi experiența în noua versiune de Farm Spa by Country Spa Retreat!
Mulțumesc Andrei Păduraru pentru fotografii și filmări!
Fondator despreSpa.ro