/
/
Baia japoneză

Baia japoneză

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Baia japoneză
Baia japoneză

Ce este baia japoneză? In Japonia, baia nu este doar un act de igiena, ci si un moment de destindere si relaxare. Ea este un adevarat ritual ce are scopul de a elimina stresul si tensiunile vietii de zi cu zi. In ciuda ideilor preconcepute, baia japoneza nu provine din China.

Aceasta practica isi are originea dintr-un ritual de purificare cu ajutorul apei, practicat in templele Shinto. In acele vremuri, intrarea intr-unul din acele temple impunea purificarea cu apa calda si aburi, amestecate cu sare. Imprejurul templelor au fost construite spatii speciale destinate acestui ritual. In ele se purificau adeptii inaintea fiecarei rugaciuni.

La mijlocul secolului XVIII acest tip de constructii a devenit banal cu timpul si a dat nastere bailor publice. Adevarate spatii la moda, baile publice erau prin excelenta locuri ale placerii si relaxarii. Unii le considerau chiar temple ale binefacerii. Mai mult, acest tip de constructii au permis nuditatea si conversatiile.

Baia japoneză la tine acasa

Nu e nevoie sa mergi intr-o baie publica japoneza pentru a profita de binefacerile acesteia, poti face o baie japoneza si la tine acasa. Este suficient sa cunosti si sa respecti anumite ritualuri. E adevarat ca apa din cada nu va egala niciodata calitatile si efectele apei minerale de izvor termal, dar important este sa reusesti sa te destinzi si sa elimini stresul. Pentru a optimiza efectul relaxant al apei, acesta trebuie sa fie foarte calda, la o temperatura de peste 40 de grade. Adauga un ulei aromat, special creat pentru o baie japoneza si petale de trandafir.

Baia japoneză la SPA

De o adevarata baie japoneza te poti bucura doar in SPA-urile cu specific oriental. Furo este o cadita individuala din lemn parfumat in care te scufunzi pana la barbie in apa calda. Fabricata din inoki (cedru galben) este prevazuta cu un acoperis pentru a mentine temperatura apei. Baia japoneza este si un moment de contemplare, baia fiind situata in fata unei gradini idilice. Pentru a regasi un pic din acesta atmosfera, cada de la Spa va fi inconjurata de orhidee si de lumanari parfumate, in general cu ulei esential de cedru. Din apa nu vor lipsi bineinteles petalele de trandafir parfumat si cele de floare de cires. Se mai pot adauga si coji de portocala. In apa se va sta in jur de 20 de minute.

Indicatii si contraindicatii pentru baia japoneză

Cum baia japoneza nu inseamna igiena, ci relaxare, este interzisa folosirea sapunului. Ideal este sa faci un dus inainte si sa intrii in furo cand esti curata. Principalul beneficiu al baii japoneze consta in faptul ca ea contribuie la linistirea spirituala. O apa care are constant aceeasi temperatura destinde toti muschii si relaxeaza total. Baia japoneza este insa contraindicata persoanelor cu probleme circulatorii, cardiace si respiratorii. Daca te doare capul sau ai senzatia de ameteala in timp ce faci acesta baie, iesi imediat din apa.

Daca lucurile decurg normal, iesi din apa dupa 20 de minute, infasoara-te intr-un prosop pufos si stai asa timp de 10 minute. Acest ragaz iti este necesar pentru a te reacomoda cu temperatura din incapere. Apoi poti beneficia de un masaj cu ulei de ylang-ylang, marjoline sau lavanda.

Ti-am facut pofta de spa? Te putem programa intr-unul dintre centrele spa partenere!

Subiecte:Spa

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *