Aroma sauna – Sauna e un loc de relaxare si rasfat nu doar pentru corpul tau, ci si pentru simtul olfactiv si creier. Plantele aromate care insotesc sauna au un scop relaxant, fiind benefice si pentru sanatatea noastra si, mai ales, pentru caile respiratorii.
Deosebirea dintre cele doua constand in faptul ca sauna aromata se desfasoara la temperaturi mai scazute. Ierburile aromate incalzite cu ajutorul aburilor, fiind asezate deasupra unui gratar, sau vas, prin care trec aburi. Acestea imprastie, astfel, in interiorul saunei aromele plantelor. Amestecul de ierburi contine plante cu miros placut, dar pregnant: turmeric, cimbru, rooibos, frunze de dafin, acacia, crengi de brad si rozmarin. Pentru a afla mai multe detalii despre beneficiile aromelor asupra sanatatii, puteti citi articolul dedicat aromaterapiei.
Temperatura in sauna aromata nu depaseste 55°C, iar umiditatea aerului variaza intre 30 si 40%. Corpul este incalzit treptat, iar clientul sta pe una dintre bancutele incaperii. Timpul petrecut in sauna nu trebuie sa fie mai mare de 20 de minute.
Datorita temperaturii mai scazute decat intr-o sauna uscata, sauna aromata se folosea in trecut in cazul nasterilor pentru a relaxa viitoarea mamica, iar ea este asociata cu masajul. Sauna cu ierburi ajuta la mentinerea sanatatii, reduce stresul si tensiunea musculara, elibereaza caile respiratorii si improspateaza pielea. Persoana care inspira vaporii parfumati cu aromele ierburilor isi va intari sistemul respirator.
Ierburile aromate pot fi inlocuite de solvent aromatic sau esente aromate. Degajarea vaporilor aromatici se face tot prin intermediul aburilor, gratarul fiind inlocuit de un metal subtire. Se pun cateva picaturi de esente aromate pe un suport din metal ce este asezat deasupra unui vas cu apa clocotita.
Ti-am facut pofta de spa? Te putem programa intr-unul dintre centrele spa partenere!
Explorator Wellness Virtual