/
/
Antioxidanții – Secretul tinereții pielii tale

Antioxidanții - Secretul tinereții pielii tale

16 Apr 2013
|
Antioxidanti

Antioxidanții – Secretul tinereții pielii tale. Ca specialist beauty imi continui cercetarea mea asupra imbatranirii cutanate. Și de curand am realizat  un studiu sub marca proprie Ana Ciobanu”  pe diverse femei intre 25-35 de ani, si surprinzator am realizat ca 70% dintre acestea prezinta riduri vizibile pe frunte si o lipsa de oxigenare cutanata, iar 30% prezinta deja riduri in jurul ochiilor, in faza incipienta.

Antioxidanții – Secretul tinereții pielii tale!

In mare parte, am constatat ca  acestea sunt cauzate de stresul oxidativ datorat radicaliilor liberi, razelor UV si al poluarii.

In acest proces de degradare cutanata, am observat ca antioxidantii sunt singurii capabili sa neutralizeze pe termen lung efectele radicalilor liberi si acestia tind sa revolutioneze „Era” cosmeticelor. Pentru voi reprezinta doar o noua categorie de produse, dar in spatele lor se ascund adevaratele secrete ale unei tinereti vesnice.

Cu toate acestea, alegerea femeilor cu varsta intre 25-35 de ani este dificila referitor la o „crema anti-radicali liberi” si o „crema anti-age”. Un sfat de la mine, asa de inceput – A preveni este mai bine dacat a corecta…

Societatea Franceza a Antioxidantiilor afirma, intr-un articol aparut de curand pe pagina lor, www.sfa-site.com, ca antioxidantii din creme sunt dificil de stabilizat la contactul cu un SPF(Sun protective filter). De aceea e bine sa se multiplice etapele ingrijirii pielii si corelarea cu o crema de protectie solara .

Va intrebati ce sunt de fapt radicalii liberi?

Radicalii liberi sau Free Radical Damage, din corpul nostru provin in primul rand de la procesele de oxidare derulate in organism pe fond de stres si stari emotionale negative. Dar si de la toxicul din exterior, ajungand in organism in diferite forme (alcool, tutun, medicamente, poluare, malnutritie).

De fiecare data cand un radical liber ataca o molecula normala pentru ai sustrage un electron, molecula isi modifica forma si proprietatiile chimice in urma acestui proces, transformandu-se la randul ei in radical liber. Din acest moment fiind dezechilibrata, instabila biochimic si extrem de reactiva molecula incearca sa isi recapete stabilitatea prin agresarea altei molecule organice. Astfel celula mutilata in acest fel, isi pierde functia de baza, transformandu-se intr-o sursa de de radicali liberi gata sa atace alte celule, denaturandu-le acestora toate functiile. Mai pe intelesul vostru Free Radical Damage are loc la nivel molecular. Nu se vede, nu se simte, dar este unul dintre cele mai distructive procese care afecteaza imbatranirea pielii voastre.

Doctorul Harman de la Universitatea Nebraska, descrie activitatea radicaliilor liberi ca un fel de „iradiere interna” care ataca si distruge fara crutare celulele si tesuturile, provocand simptome atribuite in mod obisnuit imbatranirii. Zbarcirea pielii, pete pigmentare, ca stare degenerativa la nivel celular.

Asa ca dragele mele, imbatranirea este prin urmare, nu, un proces cronologic cauzat de trecerea timpului, ci mai degraba un proces biologic degenerativ determinat de viteza cu care radicalii liberi isi fac simtita prezenta in organism, distrugand celulele, atacand tesuturile si afectand functiile vitale ale acestora.

Cea mai eficienta arma de protectie impotriva atacului de radicali liberi este aceea de a ne creea rezerve proprii de antioxidanti.

Antioxidantii sunt molecule care apara organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Antioxidantii se gasesc in orice celula. Protejeaza organismul nostru si pielea de distrugerile provocate la nivel celular de radicalii liberi. 

Antioxidantii au posibilitatea de a neutraliza efectele nocive ale radicalilor liberi, stopand reactiile de oxidare, de degenerare a celulelor. Ajuta cu desavarsire pielea sa se apere eficient de vatamariile produse de actiunea radicalilor liberi.

Antioxidantii cheie sunt : Acid Alpha Lipoic (este cel mai puternic antioxidant ,de 40-60 de ori ca vit.E) si Coenzima Q10 (reduce oxidarea si leziunea ADN-ului, asigura permeabilitatea membranei celulare). Urmati de vitamina E, Beta-caroten si Luteina (rol de protectie solara ), vitamina C (actiune de reparare a ADN-ului) si Polifenoli (cu rol de a oferii protectie antioxidanta).

De curand, s-a descoperit  un alt antioxidant natural care revolutioneaza cosmetica, prin proprietatiile cu care este inzestratat. Raspunde foarte bine la razele UV, si este atibacteric. Resveratrol – se gaseste in vin, must si struguri, intregind clasa de polifenoli.

Radicalii liberi nu imbatranesc organismul doar din interior ci si din exterior. Radiatiile UV ale soarelui ,cand ating pielea, exercita o molecula de pe suprafata pielii care reactioneaza cu oxigenul. Și duc la formarea oxigenului atomic. Acest oxigen este destul de periculos, deoarece genereaza formarea radicalilor liberi. 

Radicalii liberi pot fii dusmani sau prieteni. Însa trebuie sa interactionam corect cu ei, astfel se vor intoarce impotriva noastra !!!

Puteti obtine avantajul antioxidantiilor prin consumarea unor cantitati corespunzatoare de antioxidanti sub forma de alimente si suplimente. Sau evitati expunerea la „pro-oxidanti” din mediul inconjurator, care va pot dauna. 

Cu drag,

Ana 

Ana Ciobanu

Spa facial Therapist

Contact: 0756342747

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *