/
/
Alegerea intre un terapeut barbat sau femeie cand mergem la spa

Alegerea intre un terapeut barbat sau femeie cand mergem la spa

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Alegerea intre un terapeut barbat sau femeie cand mergem la spa
Alegerea intre un terapeut barbat sau femeie cand mergem la spa

Yin si Yang in terapiile spa: client si terapeut de gen opus

Decizia daca terapeutul ar trebui sa fie o femeie sau un barbat reprezinta unul din subiectele tabu in ultima vreme.
Atunci cand te programezi la un tratament spa (de exemplu masaj), receptionistul va intreaba, de regula, daca ai vreo preferinta in ceea ce priveste genul maseurului. Desigur, aceasta intrebare se iveste mai des in spa-urile in care exista posibilitatea de a opta pentru un maseur barbat; Sansele nu sunt foarte mari, intrucat, asa cum o arata cifrele, 80% din terapeutii lumii sunt femei.


Motivul principal pentru care femeile prefera un terapeut de acelasi gen este nuditatea.

Doamnele considera ca un barbat le-ar judeca infatisarea. O alta cauza extrem de comuna este valabila pentru femeile maritate si consta in urmatoarea intrebare: se cuvine sau nu ca un alt barbat decat sotul ei sa o atinga in locuri care in mod normal ar fi acoperite de haine? Da, este perfect normal! Nu exista nimic sexual sau intim in spatele unui masaj terapeutic. Maseurii sunt niste profesionisti care, la fel ca noi (cei ce dorim sa experimentam terapiile), vor sa isi faca meseria cat mai bine. Acestia trateaza cu succes sportivi, varstnici sau oameni cu diverse probleme de sanatate ori simpli pasionati de terapii spa ori vizitatori spa dornici sa descopere acest univers.

Nu ar trebui sa conteze daca o femeie isi alege un terapeut barbat sau de acelasi gen, la fel cum nu are nicio importanta daca opteaza pentru un stilist sau un dentist si nu varianta feminina a acestora.

De fapt, s-a dovedit ca in cazul celor trei meserii amintite, barbatii sunt cei mai priceputi. Acest lucru nu inseamna ca nu exista femei care exceleaza in cele trei branse, doar ca, per ansamblu, rata eficientei este mai mare in cazul profesionistilor de gen masculin.

Este evident ca un maseur are mult mai multa putere in maini decat o femeie. Iar in cazul unor probleme precum celulita, de pilda, e nevoie de dibacie pentru ca tratamentul sa isi faca efectul. Mai mult, palmele mari ale unui terapeut barbat permit un masaj mai intens, cu efect garantat de relaxare.

Pentru linistea ta, e bine sa stii ca terapeutii urmeaza cursuri intensive si sunt scoliti sa faca pacientul sa se simta cat mai in largul sau. Terapeutii studiaza cursuri de eticheta si protocoale spa, venind astfel in intampinarea doleantelor vizitatorilor spa.
Iubitorii infocati de spa-uri, asa numitii spa goers (http://www.spagoers.com/spasearch.html, http://www.experienceispa.com/spa-goers/) au simtit pe pielea lor ca la acest capitol conteaza cu adevarat tehnica si talentul, in niciun caz genul. In caz extrem, se pune problema astfel: daca maseurul ar intrece in vreun fel limita cu un pacient, nu numai ca si-ar risca meseria, dar ar putea pierde o doza buna de renume si implicit dreptul de a lucra in alte spa-uri.

Daca vei privi acest aspect si din perspectiva terapeutului, nu numai din perspectiva proprie, este stiut faptul ca intre persoanele de genuri diferite exista asa-numita echilibrare energetica, foarte des amintita si in practicile Feng Shui.

Asadar, atunci cand optezi cine iti va oferi terapia, alege si o echilibrare energetica, prin alegerea unui terapeut de gen diferit decat tine.

Conform simbolului Taiji, conceptul de Yin si Yang este primul principiu din Feng Shui. La origini, Yin si Yang defineau partea umbrita (yin) si cea luminata de soare (yang) a unui deal. Mult mai tarziu, Yin si Yang au ajuns sa reprezinte cele doua aspecte primare ale fortei Ki.  Yin a fost descris ca fiind principiul feminin al naturii, vazut astfel ca pasiv si slab. Yang a fost clasificat drept principiul masculin al naturii si privit ca activ si puternic.

Asadar, terapia prin masaj pune accentul pe reinstaurarea armoniei in organism prin circulatia energiei KI.

Alegandu-ti un terapeut de gen diferit decat al tau, optezi pentru o reechilibrare energetica, indusa pe parcursul desfasurarii terapiei prin masaj.
Cei doi termeni YIN si YANG imposibil de tradus, in cadrul gandirii filozofice taoiste au o semnificatie cu totul deosebita. YIN si YANG sunt doua contrarii care coexista in permanenta, se conditioneaza si se intrepatrund.

Concluzionand, cel mai important lucru este sa fiti in permanenta constienti de faptul ca aveti dreptul de a alege. Spa-ul este locul in care ar trebui sa mergi pentru relaxare. In niciun caz sa te intinzi pe o masa de masaj, gandindu-te intens daca terapeutul a observat deja portiunea cu celulita de pe coapse sau daca va actiona deplasat. Terapeutul se afla acolo tocmai pentru a te ajuta in demersurile tale si pentru a-ti prezenta terapiile spa dintr-o perspectiva inaltatoare, filozofica, profunda.

Curaj, asadar, si relaxare placuta!

 

Andrei Claudiu Simion

Specialist masaj

Mobil: 0724.080.577

Subiecte:Spa

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *