Acneea after 35… de ce apare? Expertii afirma categoric ca, acneea este strans legata de stres. Infloreste pe fruntea si obrajii adolescentiilor, dar nu numai: acneea tinde sa devina o problema tot mai raspandita printre femeile cu varsta cuprinsa intre 35-40 de ani.
In acest caz, vorbim despre acneea tardiva, o problema care dupa experti vizeaza in special femeile (una din zece prezinta acnee). De multe ori acneea este in stransa legatura cu anxietatea, stres …si explicatia exista in acest sens! Adica: o stare de tensiune, cumulata cu stres favorizeaza cresterea unor hormoni capabili sa suprasolicite activitatea glandelor sebacee (crescand productia de sebum, pielea devine mult mai grasa si tinde spre acnee).
Nu toate femeile care traiesc „sub presiune” vor face acnee. Cine sufera de acnee tardiva, are o predispozitie, cum ar fi o elevata sensibilitate a glandelor sebacee si o dereglare hormonala. Legatura dintre aceste disfunctionalitati, are dublu sens: pentru ca una o alimenteaza pe cealalta.
Acneea tardiva, este caracterizata de mici pustule care se formeaza sub piele, evidente mai ales inaintea ciclului menstrual. Se instaleaza indeosebi in partea de jos a fetei, cuprinde mandibula, spatele urechilor, barbia si gatul. In spatele acestor simptome se gaseste un dezechilibru hormonal cauzat de stres.
In tarile anglo-saxone, acneea tardiva poarta denumirea de „acneea femeilor manager”.
*Sfatuiesc peeling-ul realizat de un dermatolog bun, dar nu uitati dragele mele, de aspectul emotiv! Acneea nu trebuie lasata sa devina un „incub”, chiar daca e cauzata de stres, dispune de numeroase remedii.
*Acneea tardiva nu raspunde prea mult la tratamente traditionale, functioneaza bine cu creme care au o concentratie mare de acizi din fructe, acestea exfoliaza in profunzime si impiedica aparitia altor comedoane.
*In ceea ce priveste tratamente homemade, foarte utile sunt mastile purifiante: Argila este numarul 1 in reglarea productiei de sebum. In comert se gasesc foarte multe tipuri de argila si sunt usor de preparat.
Recomand: caolin-ul sau argila alba, argila rosie (pentru un ten sensibil), argila verde – dar atentie! uscuca un pic prea mult pielea, ceea ce conduce la o usoara descuamare. Si, recomand din suflet argila albastra, ale carei rezultate sunt de-a dreptul miraculoase.
Atentie! Foloseste la prepararea lor doar, apa pura si naturala.
Toate aceste paste argiloase contin foarte multe minerale si oligo-minerale cu scopul de a normaliza secretia de sebum si imbunatatesc considerabil calitatea filmului hidrolipidic.
Pentru curatarea zilnica, optati pentru un gel spumos iar, ca si uleiuri vegetale pentru un masaj de seara, recomand jojoba si hammamelis.
Cu drag,
Ana
Explorator Wellness Virtual