/
/
Acizii din fructe

Acizii din fructe

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Acizii din fructe
Acizii din fructe

Acizii din fructe. AHA cu denumirea de Alpha hidroxy acizi este un grup de acizi ce se gasesc in fructe, laptele acru (acid lactic), in zaharul de fermentatie si in alte produse de fermentatie. pH-ul lor scazut permite dizolvarea gasimilor.

Acizii din fructe: De ce sunt utili pentru piele? 

Aplicati pe piele, acizii dizolva lipidele (sebumul) ce tin legaturile celulare ale stratului cornos la nivelul suprafetii pielii. Supus dizolvarii, stratul cornos intercelular de suprafata indeparteaza scoamele, celulele moarte, rezultand o piele moale, capabila sa absoarba substantele active. 

BHA cu denumirea de Beta hydroxy acizi este un alt grup de acizi ce se gasesc in inflorescentele plantelor. Cel mai cunoscut si intalnit este acidul salicilic acesta avand si rol anti-bacterian. 

La o concentratie mai scazuta acesti acizi ajuta nivelul de hidratare al pielii. Pe masura ce creste concentratia pe langa inlaturarea stratului cornos, a dizolvarii comedoanelor si a sebumului poate indeparta si “nivela” asperitatile de la nivelul cutanat. Practic acesti acizi scad coeziunea corneocitelor afectand grosimea stratului cornos, in concentratii optime in functie de tipul de ten si de starea lui rezultatul aplicarii lor ajuta la flexibilitatea stratului cornos.

GOMAJ sau PEELING? 

Ambele porceduri sunt aplicate in prima parte a tratamentului cosmetic. Acestea reprezinta o faza de curatare profunda a pielii si au rol de:

  • indepartare a stratului cutanat superficial al epidermei;
  • eliminarea celulelor moarte, au actiune keratolinica;
  • elimina excesul de sebum.

Ceea ce duce apoi la cresterea luminozitatii si netezirea tenului si la o mai buna penetrare a produselor din cadrul protocolului de tratament. 

Gomajul – etimologia cuvantului este de origine franceza si este asociat de cele mai multe ori cu procedura mecanica de curatare cu creme ce contin mici granulatii din pulberi de samburi caise, migdale, jojoba, argan, sau pulberi de plante uscate, cafea. Datorita miscarilor manuale circulare ce se efectueaza la nivelul fetei, indeparteaza asperitatile si stratul cornos, au actiune keratolinica.

Peeling – cuvant din etimologia engleza – presupune o actiune chimica, de dizolvare si indepartare a comedoanelor, a sebumului, prin distrugerea legaturilor chimice celulare ale straturilor superficiale epidermale. 

Acizii din fructe: In functie de concentratia de acizi este si profunzimea de actionare a peeling-urilor:

– superficiale – actioneaza la nivelul epidermului si indeparteaza scoamele, curata porii si dizolva excesul de sebum, atenueaza unele pete pigmentare;

– medii – actioneaza pana aproape la nivel dermic, indeparteaza epidermul, folosindu-se acizi in concentratii mai mari si sunt recomandate sa fie folosite de specialisti;

– profunde – penetreaza profund in derm si sunt executate in cabinetele dermato-cosmetice.

Procedurile dau senzatia de usturime, roseata, iar in cazurile agresive de arsura.

Aceste proceduri au actiune enzimatica data de enzimele din fructe sau plante si sunt principalele proceduri ce realizeaza exfolierea si curatarea pielii. 

Tenurile cu roseata, cuperozice nu se vor supune la proceduri de peeling profund cu concentratii mari de AHA. 

Pentru tenurile grase cele mai eficiente sunt aceste peeling-uri cu acizi din fructe, combinate si cu actiunile de indepartare mecanica a celulelor moarte cu particule abrazive.

Maria Mihaiu

Cosmeticiana & Trainer Cosmetica

Programari: 

Tel. 0722 745 679

Site: www.mariamaria.ro

Facebook:  https://www.facebook.com/mihaiu.maria.1

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *