/
/
5 motive sa mergi la sauna

5 motive sa mergi la sauna

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
5 motive sa mergi la sauna
Ati incercat sa mergeti la sauna dupa terminarea programului de sport?
Aceasta prezinta atat beneficii care se resimt imediat, cum ar fi relaxarea si starea de bine, cat si efecte care se instaleaza mai tarziu si care se refera la cresterea imunitatii, detoxifierea organismului, imbunatatirea aspectului pielii sau chiar cresterea tonusului sistemului respirator.

 
Va invitam sa descoperiti 5 motive cu adevarat convingatoare pentru a merge la sauna.

Detoxifierea organismul si imbunatateste sanatatea pielii

La numai cateva secunde dupa intrarea in sauna simtiti cum organismul vostru incepe sa se relaxeze, muschii se detensioneaza, ritmul respirator se schimba, devine mai profund, iar pielea incepe sa transpire. Aerul cald al saunei uscate dilata vasele de sange de la nivelul pielii si mucoaselor respiratorii, vase care, in alte conditii, stau inchise.
 
Stiati ca pielea reprezinta ultimul organ unde sunt cedati nutrientii din sange? Prin cresterea circulatiei sanguine la nivelul pielii si sistemului respirator se sporeste atat aportul nutritiv, cat si capacitatea de detoxifiere. In acest fel pielea devine mai frumoasa dupa mai multe sedinte, iar odata cu apa eliminata prin aceasta se pierd toxine, de aici si rolul intens detoxifiant al saunei.

Sauna creste imunitatea la nivelul sistemului respirator

Prin vaporii de aer fierbinti fluidele acumulate la nivelul tractului respirator devin mai putin dense, vor fi ulterior mai usor de eliminat – de aceea sauna este indicata si fumatorilor. Totodata persoanele care frecventeaza cu regularitate saunele racesc mult mai rar, caci acest tip de relaxare creste considerabil imunitatea sistemului respirator.

Sauna reduce durerile musculoscheletale

Sauna ajuta la diminuarea durerilor musculare, osoase si articulare. De aceea persoanele care obisnuiesc sa faca sport aleg adesea sa mearga la sauna, imbunatatind astfel circulatia sangelui la nivelul muschilor si reducand considerabil febra musculara.
 
Aceasta este indicata si persoanelor cu diverse afectiuni articulare, de la artroze la reumatism, reprezentand un mijloc excelent de terapie a durerilor.

Sauna calmeaza problemele respiratorii, cum ar fi astmul si bronsita cronica

Printre efectele terapeutice ale saunei la nivelul sistemului respirator se numara si imbunatatirea functiilor pulmonare, efecte importante pentru persoanele suferinde de astm sau bronsita cronica.

Pierderea kilogramelor in plus

Dupa efortul depus in timpul claselor de aerobic sau al antrenamentelor de forta, mersul in sauna potenteaza efectul de remodelare corporala. Este adevarat ca nu despre pierderea in greutate care apare in timpul saunei este vorba, caci atunci se pierde in special apa, ci mai ales despre efectele care se instaleaza mai tarziu. Sauna imbunatateste drenajul limfatic, este recomandata alaturi de majoritatea terapiilor destinate combaterii celulitei si accelereaza metabolismul, fiind asadar utila in procesele de slabire.
 
Subiecte:Terapii

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *