/
/
3 tratamente spa ideale la finalul unei săptămâni încărcate

3 tratamente spa ideale la finalul unei săptămâni încărcate

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
3 tratamente spa ideale pentru finalul unei săptămâni încărcate

Trebuie să recunoști faptul că timpul liber de care dispui e limitat și prețios. Atunci când prinzi câteva momente de pauză, parcă nu știi de ce să te apuci mai întâi. În ciuda acestui lucru, sau mai bine spus, tocmai din cauza acestui lucru te invităm ca măcar o dată pe săptămână să îți dedici câteva ore doar ție în care să te relaxezi și să te răsfeți, să îți încarci bateriile și să îți tragi sufletul în tihnă, într-un mediu mai mult decât plăcut, sigur și elegant. In centrele spa găsești o oază de relaxare în care te poți pierde pentru o oră la masaj, în sauna uscată sau la sauna umedă. Dincolo de efectul de calmare asupra minții, așa cum vei vedea, fiecare dintre aceste tratamente spa vine cu o serie amplă de beneficii. Am selectat pentru tine 3 tratamente spa ideale pentru finalul unei săptămâni încărcate:

Masajul somatic 

Cu siguranță masajul este una dintre cele mai rapide metode de relaxare la sfârșitul unei zile încărcate sau a unui antrenament intens. În urma acestuia, indiferent dacă este aplicat prin metode manuale sau cu ajutorul unor instrumente specifice, circulația sângelui este stimulată iar acest lucru contribuie la oxigenarea tuturor țesuturilor din corp. De asemenea, și cu siguranță acesta este cel mai cunoscut efect al masajului somatic, tensiunea musculară este ameliorată sau chiar dispare iar acest lucru înseamnă, în același timp, că vei scăpa până și de cele mai sâcâitoare migrene. 

Datorită circulației îmbunătățite, toxinele sunt eliminate din corp și, în același timp, va creşte nivelul de endorfine, motiv pentru care un astfel de răsfăț poate fi, în egală măsură, o  parte a terapiei împotriva anxietăţii. 

Tratamente spa ideale pentru finalul unei săptămâni încărcate: Sauna uscată 

Tratamentul în sauna uscată funcționează în doi pași. Prima fază, cea de creștere a temperaturii, induce relaxarea musculară și echilibrează presiunea arterială. În această fază, căldura este acumulată în corp, crește nivelul de transpirație şi se elimină reziduurile din corp. 

Pasul al doilea, respectiv de răcire, acționează prin mărirea nivelul de oxigen din corp până la faza optimă și stimulează activitatea vaselor de sânge din întregul organism. 

Efectele acestei terapii se resimt încă de la prima oră petrecută în saună. Pielea capătă un aspect plăcut și sănătos, este eliminat surplusul de apă din organism iar tensiunea musculară este ameliorată. De asemenea, terapia cu saună uscată poate combate insomnia, stresul şi depresia. Ca să te bucuri pe deplin de efectele benefice ale acestei terapii, nu uita să te hidratezi înainte, în timpul ședinței și la ieșirea din saună.

Sauna umedă 

Sauna umedă este un tratament spa recomandat în special persoanelor cu probleme de retenţie de apă, probleme de circulaţie, precum și de respiraţie. Mai mult de atât, este un antrenament cardio pentru inimă în timpul căruia se pot arde până la 300 de calorii. Sauna umedă este ideală în sezonul rece inclusiv datorită efectului benefic pe care îl are asupra sistemului respirator pentru că poate contribui la ameliorarea respiraţiei spasmodice prin reducerea secrețiilor. De asemenea, pentru că în timpul ședinței corpul transpiră abundent, se elimină toxinele din organism iar pielea își recapătă frumusețea naturală. 

Subiecte:Terapii

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *