3 Tipuri de masaj – Masajul aduce atat de multe beneficii si o stare de bine generala inca de la prima sedinta, astfel incat majoritatea celor care incearca aceasta practica ajung sa introduca masajul in rutina de ingrijire personala.
Ca practica straveche, masajul a aparut intuitiv, ca o necesitate a individului de a-si relaxa zonele de musculatura contractata sau de a masa un membru lovit, diminuand astfel durerea. Mai tarziu masajul a fost dezvoltat ca mijloc de terapie pentru trup si suflet, ajungand ca astazi sa discutam deja despre mai multe tipuri de masaj si tehnici variate.Daca nu le-ati incercat inca, va propunem 3 tipuri de masaj care va ajuta sa va relaxati, sa eliminati stresul si sa aveti un corp tonic si plin de energie.
3 Tipuri de masaj – Masajul de relaxare
Poate cel mai practicat masaj, acesta are rolul de a induce o relaxare totala si profunda, de a facilita eliminarea toxinelor din organism. Dar si de a reduce stresul pe care il acumulam zi de zi, imbunatatind circulatia sanguina si pe cea limfatica.
Masajul de relaxare este recomandat tuturor persoanelor, indiferent de varsta, putand fi efectuat pe tot corpul sau doar pe o anumita zona.
Masajul de relaxare trebuie realiazat cu manevre lente, de intensitate redusa, fiind asociat cu elemente de meloterapie si aromaterapie.
Iata cateva dintre beneficiile pe care le puteti obtine un urma alegerii masajului de relaxare:
– Eliminarea stresului si combaterea starii de oboseala;
– Imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice;
– Cresterea nivelului de energie a organismului;
– Accelerarea metabolismului bazal;
– Imbunatatirea functiilor cognitive si a calitatii somnului;
Acest tip de masaj poate fi practicat atat in combaterea, cat si in preventia celulitei. Are rolul de a facilita mobilizarea grasimilor subcutanate si de a imbunatati circulatia locala a sangelui. Asigurand astfel eliberarea si drenarea grasimilor din zonele afectate sau cu potential de formare a celulitei.
Este un masaj ferm, care poate fi usor dureros, insa atunci cand apelati la un profesionist nu ar trebui sa va provoace disconfort sau vanatai. In functie de sensibilitatea fiecaruia, acest masaj presupune tehnici progresive de acomodare. Acest tip de masaj ofera corpului timp de reactie si o stare de bine dupa fiecare sedinta.
Alaturi de o dieta adecvata si de un program personalizat de exercitii fizice, masajul anticelulitic se numara printre tehnicile principale si esentiale in eliminarea nedoritului aspect de “coaja de portocala”.
Printre cele mai importante beneficii pe care le promite masajul anticelulitic enumeram:
– Mobilizarea si drenarea grasimilor din tesutul adipos subcutanat;
– Imbunatatirea circulatiei sangelui si a celei limfatice;
– Prevenirea reaparitiei celulitei;
– Remodelare corporala;
– Efect detoxifiant;
– Cresterea oxigenarii celulare la nivelul zonelor masate;
Masajul sportiv
Daca la inceput a fost creat pentru cresterea performantelor sportive si ameliorarea durerilor rezultate in urma contracturilor si a traumatismelor provocate de activitatea fizica intensa, astazi masajul sportiv se adreseaza si celor care aleg un program de miscare de intensitate mica sau medie. Tehnicile de masaj sportiv au fost perfectionate astfel incat sa ne putem bucura cu totii de acest masaj intens relaxant si energizant.
Tehnicile acestui tip de masaj presupun o abordare profunda a musculaturii. Astfel incat aceasta se detensioneaza, se relaxeaza, iar circulatia sangelui este mult imbunatatita. Masajul sportiv ajuta de asemenea in cresterea oxigenarii musculare, reducand febra musculara si crescand performantele sportive. Starea de oboseala rezultata dupa antrenamente dispare in urma unei sedinte de masaj sportiv.
Sunt de asemenea abordate ligamentele, fasciile, dar si drenarea limfatica a zonelor masate, putand asocia meloterapia si aromaterapia. Acest tip de masaj poate fi preferat si de persoanele cu dureri de spate, de gat si de umeri care desi nu au un program de miscare la sala de exemplu, totusi petrec mult timp stand in pozitii fixe (pe scaun sau in picioare), sau care efectueaza munca fizica.
Cu drag,
Wello
Explorator Wellness Virtual
Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊