/
/
Cele 2 terapii semnătura care mi-au amplificat starea de bine – la Creanga Spa

Cele 2 terapii semnătura care mi-au amplificat starea de bine - la Creanga Spa

28 Sep 2023
|
Creanga Spa
Creanga Spa

 

În noaptea aceea am dormit excelent. Nu știu dacă de la baia în apă sărată din izvorul propriu Creanga Resort – despre care ți-am povestit aici,  sau de la aerul salin, de la patul confortabil sau pur și simplu pentru că era prima pauză pe care o luam după multe săptămâni. 

A două zi, ca de  obicei, m-am trezit foarte devreme. Restaurantul deschidea la 8. Am profitat de încalzitorul de apă din camera – pentru că dimineață, pe stomacul gol, beau un pahar de apă caldă. 

Am ieșit la o plimbare și la 7:45, m-am dus spre restaurant. 

O fată foarte drăguță m-a avertizat că abia la 8 deschid. Și totuși m-a ajutat cu un espresso. În timp ce-l savurăm și admirăm lebedele care-și începeau și ele ziua, o auzeam cum întreba o altă colegă ce poate să mai facă, după ce aranjase toate mesele de afară. 

Creanga Spa
Creanga Spa

 

Până să-mi termin cafeaua, venise și Elena, fata proprietarilor și persoana mea de contact. I-am spus că sunt impresionată de fata care e atât de săritoare și mi-a răspuns că e elevă la liceu și că de 2 ani, după ce a împlinit 16 ani, în vacanță de vara se angajează la ei. Atunci am aflat că Elena se ocupă de interviuri și angajări – un subiect important într-o piață în care toată lumea se confruntă cu problema lipsei de personal. 

După un ou, câteva  legume și încă un espresso la o poveste cu Elena, am ieșit să fac filmările pentru video-ul pe care-l vei vedea pe Youtube și apoi am intrat la:

Masajul terapeutic cu săculeți de sare

La fel ca la baia în apă sărată, tot Robert a fost terapeutul.

În acest moment, Creanga Spa nu are un concept anume, dar tratamentele semnătură sunt pe baza de sare. De aceea am ales un masaj cu săculeți de sare – o reinterpretare a masajului tibetan –  cu săculeți de sare locală, din Mina Trotus. 

Terapia a început cu un masaj terapeutic al spatelui. Îi spusesem că-mi plac masajele în profunzime –  și deși mi-a explicat inițial că efectul masajul se simte și mai bine dacă presiunea nu e atât de puternică –  a înțeles că așa îmi place și că asta contează mai mult decât efectul în sine. Așa că am avut parte de un super-masaj în profunzime. 

A urmat un masaj al spatelui cu pietre calde cu scopul să calmeze durerile și să inducă o relaxare musculară profundă. 

Și la final a pus săculeții cu sare pe spatele meu, ca diminueze inflamațiile intervertebrale. În timp ce săculeții acționau, mi-a făcut un masaj al picioarelor și al tălpilor – care a fost foarte bine-venit. Nu știu cum ești tu, dar pentru mine masajul tălpilor și cel al scalpului au un efect incredibil, mă relaxează aproape instantaneu. 

Masaj cu saculeti de sare la Creanga Spa
Masaj cu saculeti de sare la Creanga Spa

 

Spre final, mi-a pus și pe picioare pietre și cu doi săculeți de sare încălziți, și a continuat masajul. 

M-am întors, și a urmat un masaj al palmelor și din nou al tălpilor. Cât timp stăteam cu săculeții pe mine, împachetată în prospop, soția lui Robert, Cristina, care este tot terapeut la Creanga Spa m-a răsfățat cu facial scurt dar eficient 🙂

Pentru că alesesem varianta de masaj facial anti-aging, a folosit și piatră de jad.  

Mi-a zis că au introdus și acest masaj în cadrul terapiei cu săculeți, pentru că ajută, în doar 15 minute, la scăderea nivelului de anxietate –  care, din păcate, e din ce în ce mai prezentă în viața românilor. 

Piatra de jad ajută la stimularea nervilor și a punctelor de presiune de la nivelul feței. Se transformă astfel într-un adevărat răsfăț: prin activarea microcirculatiei sângelui ajută la oxigenarea țesuturilor pielii, și rămâi la final cu un ten revitalizat și o stare de spirit mult mai bună.

Masaj facial Creanga Spa
Masaj facial Creanga Spa

Numai bine, după masaj veniseră și băieții de la pescuit și am luat prânzul împreună. 

Edi, mezinul familiei noastre, este mofturos, în general nu-i place nimic în afară de paște, pizza și peste. Dar aici n-am avut nici o problema cu el. A mâncat variat și mai mult, el a insistat să mănânce 3 mese / zi. Iar  în ultima zi ne-a ținut acolo până la prânz, doar pentru masă.

Adevărul e că și pentru mine preparatele lor au fost o surpriză. Pentru că la baza Creanga Resort stă un concept de Family Guests, mă așteptăm să nu fie un meniu fine dining, dar nici nu mă gândeam că mâncare va fi atât de bună și porțiile mult mai generoase decât par a fi în poze:

 

Creanga Spa
Creanga Spa

 

 Ziua la Creanga Spa s-a încheiat cu o ultima terapie: un  Pachet pentru dureri cervicale

Durerile cervicale au făcut parte ani de zile din viață mea, cum ți-am povestit aici. Acum nu mai am această problema, dar am vrut să fac terapia pentru că știu cât de mulți oameni se confruntă cu ele, și m-am gândit că poate ajută să-ți descriu ce se întâmplă și de ce. 

Se începe cu un masaj decontracturant local. Cum abia mai făcusem unul în cursul dimineții, am scurtat acest moment pentru că nu e sănătos să faci 2 masaje terapeutice într-o singură zi. 

Așa că mi-a aplicat parafină destul de repede. 

Impachetare cu parafina - Creanga Spa
Impachetare cu parafina – Creanga Spa

 

Împachetarea cu parafină o procedură des întâlnită în centrele balneare deoarece s-a dovedit că parafina combinată cu masaj și / sau kinetoterapie, grăbeşte procesul de recuperare.

Parafină era caldă, chiar fierbinte. A întins-o pe o parte din spate și apoi m-a acoperit cu o folie și un prospop. Se simțea ca o pastă tare și densă, mult mai densă decât se vede în fotografii.

Impachetare cu parafina - Creanga Spa
Impachetare cu parafina – Creanga Spa

Cât timp am stat împachetată cu parafină – cam 15-20 minute – mi-a făcut un masaj reflexogen, și el foarte relaxant.

După aceea, în timp ce mă ștergea, l-am întrebat care sunt beneficiile parafinei, pentru că e prima dată când am încercat o terapie cu ea.

Pe lângă multe alte motive, am reținut că prin împachetarea cu parafină crește extensibilitatea colagenului din tendoane, ligamente, capsule articulare.  

Dar crește și vasodilataţia capilară, ceea ce are ca efect o mai bună circulaţie a sângelui în regiunea unde este aplicată, deoarece activează metabolismul local – ceea ce ajută la decontractuarea musculară.

La final mi-a aplicat benzi kinesiologice

Pachet pentru dureri cervicale Creanga Spa
Pachet pentru dureri cervicale Creanga Spa

 

sunt niște bandaje elastice pe care le pune în zone cheie ale organismului, la nivelul leziunilor musculare, articulare și/sau ligamentare. Stimulează în mod direct sistemele circulator periferic și limfatic, iar indirect, sistemele muscular și neurologic.

Nu mai încercasem nici benzile kinesiologice, și nici n-am respectat indicațiile. 

Îmi spusese să stau cu ele 2-3 zile, eu n-am rezistat mai mult de 1 noapte și câteva ore a două zi. Mă jenau. Cunosc multe persoane  pe care benzile le-au ajutat – inclusiv pe soțul meu. Dar eu pur și simplu nu le-am suportat. Așa că nu pot să-ți spun ce efect au avut.

Dar sejurul la Creanga Spa Resort, cu siguranță a avut un super-efect asupra noastră. E incredibil cum sunt concedii de câte o săptămâna din care te întorci mai obosit decât erai la plecare, și sejururi de doar 3 zile, din care te întorci plin de energie. Evident că și tratamentele Spa contribuie, dar sigur a ajutat și destinația în sine: spațiul verde, larg cât puteam să cuprindem cu ochii, aerul salin, confortul camerei și amabilitatea întregului personal. 

Cu drag,

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Email: office@desprespa.ro
Cele 2 terapii semnătura care mi-au amplificat starea de bine – la Creanga Spa
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Ioana Marian

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *