SPA Romania

Bine-ai venit pe pagina Centrelor Spa Romania

SPA Romania: Am selectat pentru tine Centrele Spa in care poti trai adevarate experiente transformatoare. Care sa-ti relaxeze si sa-ti linisteasca mintea, sa-ti detensioneze corpul, sa-ti ofere un moment prielnic de dialog interior si sa te echilibreze emotional. 

SPA Romania – Iata judetele unde gasesti aceste centre:

SPA Bucuresti
SPA Cluj
SPA Ilfov: Snagov, Corbeanca, Otopeni
SPA Bacau, Tragu Ocna
SPA Covasna, Baile Balvanyos
SPA Maramures
SPA Brasov, Poiana Brasov
SPA Constanta, Mamaia, Navodari, Eforie N
SPA Prahova
SPA Caras-Severin, Baile Herculane
SPA Harghita, Baile Tusnad
SPA Valcea, Baile Govora
SPA Romania

Relaxare

 

Armonia corp-minte-suflet este proverbiala, din vechime. Sta la baza medicinii ayruvedice – care dateaza de peste 5000 de ani. Scrie de aceasta conexiune in Dialogurile lui Platon. Si a fost si demonstrata stiintific (poti sa citesti aici despre studiul publicat in 2001 in Harvard Business Review). 

Pentru ca muncim pana tarziu, programul este incarcat cu tot felul de activitatii extenuante. Și pentru ca mai bine previi decat sa vindeci, relaxarea nu ar trebui sa lipseasca din rutina ta saptamanala. 

Pericolele pe care le reprezinta in prezent surmenajul, oboseala cronica si stresul trebuiesc tinute la distanta. Prin gestul simplu de a avea din cand in cand grija de propria persoana. 

Dar intre atatea alte variante, de ce ne relaxam cel mai rapid la spa?

SPA Romania: Cum te poti relaxa intru-un centru spa?

In centrele spa, totul este gandit pentru a-ti crea toate conditiile sa te relaxezi in adevaratul sens al cuvantului: pornind de la ritualuri si tratamente, uleiurile si cremele utilizate,  pana la design-ul si ambianta centrului SPA. Culorile calde,  iluminatul local difuz, mobilierul din lemn masiv, perdelele opace (cateodata), flori, uleiuri esentiale, muzica de relaxare in surdina, terapeuti imbracati in uniforme care stralucesc de curatenie, servirea unui ceai sau a unui fresh din fructe proaspete intr-o pauza intre tratamente sau inaintea unei terapii. Totul este gandit ca un tot unitar avand o singura menire: destinderea clientului.

Citeste aici mai multe despre factorii care contribuie la relaxarea celor 5 simturi si echilibrarea celor 4 planuri: corporal, emotional, mental si spiritual: https://desprespa.ro/blog-spa-si-wellness/ce-inseamna-spa/

Centre spa de relaxare. Ritualuri SPA

In aceste centre SPA de relaxare, ne bucuram de niste ritualuri SPA destinate mai degraba mintii, decat trupului. Filosofia SPA lucreaza din interior spre exterior si niciodata invers. Prin urmare iti vei imbunatati aspectul fizic frecventand un centru SPA. Dar asta va fi doar unul dintre beneficii alaturi de buna dispozitie, relaxare si o piele stralucitoare.

Intr-un centru SPA de relaxare, nu veti gasi aparate, ci, numai terapeuti. gata pregătiți să te ajute, să te îndrume.

SPA Romania. Deconectare. Ritualuri si terapii spa specific romanesti. Masaje. Piscine cu ape termale. Saline, mofete. Lacuri sarate. Ceaiuri din plante locale. Sucuri si smoothies-uri proaspete. Factori naturali de cura. Drumetii in natura, acolo unde aerul este cel mai curat. Regasire. Relaxare. Stare de bine.

Te poti bucura de absolut toate acestea in Romania

In România avem o multitudine de bogatii naturale: 

 • 33% din izvoarele minerale și termale din Europa, 
 • Aer terapeutic
 • Mofete – cu cel mai ridicat grad de concentrare de gaz mofetic din lume, 
 • Namol, Argila, 
 • Plante medicinale, 
 • Saline si lacuri sarate 
 • Podgorii, 
 • ape carbogazoaze, ape oligominerale, ape alcaline, ape feruginoase, ape clorosodice, ape sulfuroase, ape radioactive, ape arsenicale, 
 • lacuri terapeutice, 
 • plante terapeutice 

Cum au fost descoperite proprietatile terapeutice ale acestor factori naturali? – te invit sa lecturezi aici cateva legende locale.

 • In Baile Felix, in Evul Mediu, Vaticanul a mentionat intr-o Diploma apele termale de langa Cetatea Oradea, sub denumirea de TERMAE VARADIENSES

 • Romanii au descoperit proprietatile apei de pe Valea Cernei cu ajutorul cailor. Caii care aveau rani care sângereau dupa luptele cu dacii, dar atunci când intrau în apă din Valea Cernei – recuperarea era foarte rapidă.

De asemenea, tot romanii au remarcat ca nu doar apa, dar combinatia dintre apa, aer si pamant are un puternic efect de revitalizare asupra lor.

 • Tabula Peutingeriana – Un atlas faimos care era si Harta oficiala a Imperiului Roman in sec. al IV-a subliniazaimportanta balneoterapiei in Central Europe of a acelor vremuri, si principalele ape din Dacia and Pannonia
 • Napoleon Bonaparte a cerut apă de la Caciulata pentru boala de stomac de care suferea
 • Goethe, Andersen, Josef al II-lea, Francisc I și Carolina, Franz Joseph & Sisi, Regele Alexandru al Serbiei, Regina Maria și Carol I ale României – toți au venit în România pentru a se trata aici.
 • În 1857, Franz Joseph spunea despre Baile Herculane că acestea sunt: „Cea mai frumoasă destinație”
 • În 1904 la Sibiu am avut primul nostru centru spa in adevaratul sens al cuvantului, cu masaje și alte tratamente spa, piscină, saune

Astăzi, avem o diversitate de centre spa și centre de wellness. Sunt în jur de 40 de centre spa în toată țara (ne referim la centrele spa în care poți trăi o experienţă spa transformatoare, nu la saloane care doar contin termenul “spa” in denumire, sau hoteluri / pensiuni cu o piscina si sauna). 

Daca stii pe cineva care are nevoie de un strop de relaxare, ofera-i cadou un moment la spa: iti recomandam eVoucherul despreSpa.ro valabil in caeva zeci de centre spa din Romania. Persoana care-l primeste cadou isi alege singura atat locatia, cat si serviciul spa. 

 Pretul este acelasi cu cel din centrele Spa, fara niciun comision suplimentar, dar avantajul este ca ii oferi libertatea sa-si aleaga dupa propriul gust tot ce-si doreste: si centrul Spa, si experienta pe care vrea sa o savureze acolo: eVoucher SPA

Voucher SPA Romania

Te ghidam catre experientele spa & wellness care ti se potrivesc: