/
/
Wellness si Fitness

Wellness si Fitness

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Wellness si Fitness

In anul acesta la Wellness Show – Targ de Fitness, SPA, nutritie si ingrijire corporala, desfasurat in zilele de 26-29 Septembrie la Romexpo in Bucuresti, Wellness-ul s-a masurat in decibeli. Pentru cei care nu-si amintesc exact definitia acestei unitati de masura, citez din Wikipedia: “…intensitatea Sonora (in sens fiziologic) se masoara in decibeli….Zero este pragul auditiv, la care sunetele nu sunt sesizate de urechea umana…40 este zona de conversatie…80 este zgomotul trenului …120 motorul pornit al avionului cu reactie…iar 140 e pragul dureros. Dincolo de aceasta limita de 140 sunetele nu mai pot fi auzite corect, deoarece intensitatea prea mare distorsioneaza perceperea auditiva, producand chiar senzatii dureroase. Supradimensionarea intensitatii unor sunete sau zgomote peste limitele fiziologice admise (trecerea dincolo de pragul durerii) sau expunerea pe timp indelungat la poluare fonica, au drept consecinta deteriorarea si compromiterea aparatului auditiv.

Este adevarat ca presa a anuntat din timp acest eveniment ca pe 3 zile de energie exploziva. Iubitorii de miscare au raspuns cu mic cu mare chemarii la fitness si au pedalat si s-au miscat pe muzici concurente si invecinate, turate la maximum. Fara a putea demonstra cu vreo masuratoare exacta nivelul de zgomot atins, chiar asumandu-mi subiectivismul, pot afirma ca poluarea sonora s-a dovedit dureroasa pentru toti ceilalti expozanti de Wellness si, dureros, pentru vizitatorii lor. Acestia din urma au fost realmente striviti de decibeli si orice tentativa de conversatie a evoluat in tipete. Zgomotul se simtea in tot corpul si capul.

Incerc sa revin la normalitate si sa subliniez putine lucruri de retinut:

Fitness-ul este si va ramane o parte a conceptului de Spa. Spa-ul insemnand un indemn la un mod de viata sanatos, in care miscarea isi are un rol important, un indemn pentru atingerea starii de bine, definita prin termenul de Wellness. Cele mai multe Spa-uri au o sectiune de fitness. Ce s-ar intampla insa daca un manager de Spa ar permite ca in zona de fitness intoxicarea sonora sa fie maxima? Spa-ul insusi s-ar prabusi si Wellnessul ar muri. Se cere asadar o impacare intre Fitness, Wellness si Spa. Una potrivita, mai ales ca toti detinatorii de cluburi sau centre fitness se uita cu un ochi inspre, si se intereseaza de o largire a serviciilor lor prin masaj si alte tratamente de relaxare, care sa acompanieze miscarea atat de benefica. Asa cum, spa-urile au incercat dintotdeauna sa fie up-to-date in ce priveste fitnessul, cu tehnica si metodele lui.

Maria Rendes – Spa Consultant

Telefon: +40 727 912 653
Email: maria.rendes@yahoo.com

SpaGuide by Maria Rendes

Subiecte:Wellness

Cu drag,

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Email: office@desprespa.ro
Wellness si Fitness
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Maria Rendes

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *