/
/
Un Facial de 1000 de dolari sau Spa-ul din mansarda

Un Facial de 1000 de dolari sau Spa-ul din mansarda

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Un Facial de 1000 de dolari sau Spa-ul din mansarda

Pentru ca nu m-am putut decide intre cele doua titluri, in final am hotarat sa le pastrez pe amandoua.

Despre Ritz-Carlton eu v-am mai vorbit, e expresia luxului in lumea hoteliera. Spa-ul lor din Central Park South, Manhattan, ofera unul dintre tratamentele cele mai luxoase din intregul New York: un Facial cu Caviar, la pretul de 1000 de dolari. Lilit Marcus, corespondent beauty, http://ny.racked.com, a fost trimisa sa-l testeze. Nu neaparat extravaganta pretului sau a ingredientului de baza, cu care ne-am obisnuit deja de ceva vreme, mi-au retinut atentia asupra comentariilor expertului, ci concluzia cu care sunt in deplin acord. Si anume, nu conteaza cat de luxos este un tratament spa, componenta importanta a experientei este spa-ul in sine.

Si la Ritz-Carlton te simti ca o celebritate inainte chiar de a-ti pune halatul si papucii.

Doua lucruri majore au fost retinute chiar de la inceput si care deosebesc La Prairie Spa de altele. Apa si ceaiul de plante erau acolo, dar lipseau revistele. La Prairie nu doreste ca oaspetii lor sa citeasca despre despartirile vedetelor. In schimb, existau carti de arta si un volum mare despre istoria lumii, si o lista de cincizeci de canale de muzica intre care poti alege inainte de tratament.

Si binenteles, facialul cu caviar. Fiecare componenta a tratamentului a fost recunoscuta drept luxoasa si relaxanta: patul incalzit, suportul sub genunchi, o masina steam foarte silentioasa, o masca pictata gentil pe fata cu o pensula, masaj maini, picioare si scalp. Esteticiana e de asemenea egal fericita sa-ti faca o trecere informativa despre toate produsele folosite, dar si sa te lase singur sa “Zen out”. Nu este doar caviarul care face tratamentul asa de scump, dar unul dintre produse – scrub-ul, cu diamante maruntite, a facut-o pe beneficiara sa reziste cu greu sentimentului “glam”, stiind ce este pe fata ei, chiar daca nu a simtit mare diferenta fata de un scrub obisnuit. A fost totusi pentru ea un demers consumator de timp, dupa plecare, sa justifice pretul de 1000 de dolari.

Concluzia:

daca adopti strategia de a ajunge devreme, ai posibilitatea de a te bucura de alte facilitati ale spa-ului: saune, steam room, testere cu produse La Prairie, chiar sampanie; locatia este ultra-privata, ceea ce inseamna ca nu o sa pleci cu sentimentul ca esti grabit dupa tratament, si esti chiar incurajat sa ramai si sa “detox” inca ceva vreme, inainte de a te intorce la lumea reala; asadar, daca te gandesti la cei 1000 de dolari ca plata pentru o vizita de o zi la un super-spa, pretul a fost gasit justificat. “Si cand pielea ta arata atat de uimitor incat nu mai ai nevoie de make-up pentru cel putin o saptamana, si acest lucru ajuta.”, a mai comentat expertul.

Eu am plecat recent dintr-un spa din Romania, il numesc “Spa-ul din mansarda”, cu sentimentul ca tratamentul a fost nepretuit, in alte cuvinte – pretul pe care l-am platit si pe care mi l-am putut permite, a fost mult sub valoarea experientei pe care am trait-o. Departe de a se putea compara cu Ritz-Carlton, in “Spa-ul din mansarda” am “pasit” in atmosfera spa inca de la intrarea in cladire, si parcurgand pe trepte etajele pana la mansarda. Nimeni nu m-a certat pentru ca am intirziat; cu o discretie si grija maxima, proprietarul acelui loc si executantul tratamentului de care am beneficiat, mi-a inteles exact nevoile si le-a adresat cu desavarsit profesionalism.

Abia dupa plecare am realizat ca eu nici nu retinusem toate detaliile, unul din scopurile vizitei mele acolo, m-am abandonat pur si simplu relaxarii. Inutil sa mai adaug ca tratamentul a fost fara gres, si am plecat fara ca nimeni sa ma grabeasca, cu un mare plus de energie si cu un optimism in ale spa-ului pe meleagurile noastre, unul care sufera de ceva vreme.

Maria Rendes – Spa Consultant

Telefon: 0727 912 653
Email: maria.rendes@yahoo.com

SpaGuide by Maria Rendes

Cu drag,

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Email: office@desprespa.ro
Un Facial de 1000 de dolari sau Spa-ul din mansarda
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Maria Rendes

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *