/
/
Tratamentul ideal pentru piscina centrului tau SPA

Tratamentul ideal pentru piscina centrului tau SPA

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Tratamentul ideal pentru piscina centrului tau SPA
Beautiful woman getting spa treatment near the swimmingpool

Tratamentul ideal pentru piscina centrului tau SPA = lampa UV + clor

 
De cate ori nu ti s-a intamplat sa mergi la strand sau la piscina publica si sa te deranjeze mirosul de clor? Pana recent singura posibilitate de a mentine apa din piscina curata era utilizarea substantelor chimice dedicate, cu precadere clorul. Acest lucru avea adesea un impact atat asupra organismului cat si asupra piscinei. Clorul reactioneaza cu microorganismele aflate in apa precum si cu orice tip de material organic, formand cloramine si chloroform, care se gasesc atat in apa cat si in stratul de aer deasupra oglinzii apei. Astfel, inotatorii sunt expusi prin absorbtia pielii, inhalare sau inghitirea apei, iar reactiile precum ochii inrositi nu intarzie sa apara.  In cazul in care piscina centrului tau SPA este una interioara substantele pot grabi aparitia coroziunii elementelor metalice din pereti sau incaperi. In cazul in care piscina centrului tau SPA este una interioara, atmosfera este incarcata cu vapori de clor care, desi sunt  in concentratie redusa, au o actiune coroziva asupra elementelor metalice din pereti sau incapere.
 

Pentru a veni in ajutorul persoanelor care au un grad sporit de sensibilitate a pielii si a oferi piscinelor o viata indelungata, cercetatorii din domeniul apei si al piscinelor au creat o lampa speciala cu raze ultraviolete, care impreuna cu o cantitate redusa de clor va asigura piscinei un tratament propice pentru un mediu mai sanatos pentru orice inotator.

 
Lumina cu ultraviolete de unda scurta (UVC) distruge cloraminele si alti compusi toxici ai clorului prin intermediul oxidarii precum si bacteriile aflate in apa. Nitritii insa nu pot fi eliminati decat cu ajutorul unui dozaj redus de clor. Desi lampa UV are un aport considerabil in dezinfectarea si tratarea apei nu este un inlocuitor al clorului. Prin urmare este recomandata folosirea concomitenta a celor doua sisteme de tratare a apei de piscina.  In cazul in care printre clientii centrului tau se numara persoane alergice la clor, poti completa tratamentul apei cu oxigen activ.
Iata numai cateva din beneficiile lampei cu ultraviolete:
–          O sesiune de inot intr-un mediu in care cantitatea chimicalelor este la un nivel foarte redus
–          Dozaj-ul si costurile chimicalelor sunt reduse cu peste 50%
–          Dezinfectare instantanee a apei la fiecare recirculare
–          Consum energetic redus
–          Costuri de intretinere reduse si viata indelungata a produsului
–          Nu exista riscul de supradozare a razelor UV
 
 
Mihaela Bucur, Expert Chimist
Director Chemoform Romania, partener Kasta Metal
Apeleaza cu incredere la sfatul specialistilor vizitand www.kasta.com

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *