/
/
Top 10 tendinte pentru Spa si Wellness 2013. Raportul SpaFinder

Top 10 tendinte pentru Spa si Wellness 2013. Raportul SpaFinder

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Top 10 tendinte pentru Spa si Wellness. Raportul SpaFinder
spa sign in front of tropical beach

Al zecelea raport privind prognoza tendintelor industriei spa si wellness a fost lansat pe 15 Ianuarie 2013. Prognoza se bazeaza pe cercetarea analistilor companiei ce conduc anchete cu operatori de spa din intrega lume. Dar si alte parti interesate, mii de agenti de turism si sute de mii de consumatori.

Ce au gasit:

  1. Hotelurile redefinesc conceptele de vacanta si ospitalitate in termeni de “sanatate”. Dotari simple de spa si fitness sunt trecutul, si azi lanturi hoteliere lucreaza la re-branding in jurul valorii de wellness, creeaza oferte alimentare si de bauturi personalizate, pe care le includ in tariful standard, sarind peste frenezia si culoarea vacantelor oferite inainte.
  2. Masajul este luat la un alt nivel. Un blend intre “bodywork” si “mindfulness”. Rezultatul te ajuta sa te relaxezi mai profund si mai repede. Ambele abordari sunt controlate, in simfonie, de un terapeut care intelege cum sa scaneze intregul corp.
  3. “Earthing” sau “grounding”, traduse prin creearea unui contact direct cu pamantul, care duce la o stabilizare naturala a corpului si o reducere a inflamatiilor cauzate de boli (de exemplu, plimbarea in picioarele goale). In spa-uri se asteapta mai multe asemenea elemente naturale, cum ar fi muzica sunetelor naturii, s.a.
  4. “Spa-Genomics”. Singurele parti ale ADN-ului ce pot fi modificate sunt numite “telomeres” si studiile arata ca acestea pot fi reparate de reducerea nivelului de stres, exercitiu, somn, hrana sanatoasa si meditatie. Iata cum spa-ul este principal binefacator si isi intareste un rol important in medicina preventiva.
  5. Autentica Ayurveda si alte traditii reinviate. Se asteapta o accentuare si expansiune a traditiilor vechi de vindecare in spa-ul modern. Sunt re-inviate site-uri spa antice, cladiri istorice, se asteapta menu-uri spa intr-un limbaj exotic, autentic- agresiv si atotcuprinzator a unei experiente wellness globale.
  6. In 2013 “auto-exprimarea” va fi cel mai intens jucata in jurul culorii. Culoarea este usor de aplicat si relativ ieftina si va fi in slujba transformarilor de imagine: par colorat in mai multe nuante, sprancene neon, “tatto spa-uri”, iar nail art va continua linia ascendenta in mai multe nuante si mini-picturi realizate manual sau design 3D.
  7. “Inclusive wellness”. Se traduce prin o deschidere a industriei inspre o livrare de wellness catre toate categoriile de varsta si toate nivelele de abilitate. Oamenii se vor intoarce catre spa sa se vindece, sa-si pastreze corpul functional, prin terapii reductoare de durere fizica si crestere a mobilitatii, pentru sfaturi de nutritie sau pentru “functional fitness”, in cazul celor cu limitari fizice sau nevoi speciale.
  8. Firma “fitness”. Branduri de fitness sunt in jur de multa vreme. Azi piata de fitness explodeaza si “etichete” de fitness disting programe si produse intr-o piata suprasaturata. Consumatorii aleg “nebunia fitness” cea mai recenta, asa cum alearga dupa cel mai nou designer de posete.
  9. Barbatii de la “barbier” la “botox”. Numarul barbatilor, in intreaga lume, care apeleaza la serviciile medspaurilor pentru chirurgie plastica, injectabile, proceduri cosmetice este in dramatica crestere. Nevoile lor sunt diferite de ale femeilor, ei cauta imbunatatiri subtile, fara aspecte de “overdone”. In consecinta, se asteapta ca multe spauri sa-si adauge in menu “beauty” programe pentru barbati.
  10. Joburi disponibile. “High-Tech” e mult discutatul salvator creator de noi joburi, in timp ce a fost foarte putina discutie despre marea nevoie de talente a industriei spa. E vorba de o piata de 2000 miliarde de dolari care continua sa creasca, si spa-urile pur si simplu nu gasesc suficienti manageri/directori de spa sau terapeuti. Aceasta nevoie continua sa creasca si tot mai multe institutii guvernamentale recunosc nevoia creeri de programe de pregatire si educatie in domeniu.

Maria Rendes – Spa Consultant

Telefon: 0727 912 653
Email: maria.rendes@yahoo.com

SpaGuide by Maria Rendes

Surse: http://www.spafinder.com

Cu drag,

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Email: office@desprespa.ro
Top 10 tendinte pentru Spa si Wellness 2013. Raportul SpaFinder
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Maria Rendes

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *