/
/
SPA Management – Curs practic online cu Maria Rendes

SPA Management – Curs practic online cu Maria Rendes

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cover curs Spa Management Maria Rendes 1024x576 1
SPA Management – Curs practic online cu Maria Rendes

Program de pregatire in Managementul Spa & Wellness, cu solutii complete, avizate si adaptate la realitatile pietei spa & wellness romanesti, cu Maria Rendes, Spa development specialist, Spa treatments Trainer.

Managerii de Spa care nu au urmat o educatie formala in domeniu vor putea accesa un program complet in Managementul spaului, sau isi vor putea selecta prioritar  modulele pentru pregatire, in ordinea in care acestea necesita cea mai grabnica imbunatatire in activitatea lor. 

                                      Tip: mai ales daca ai ajuns in situatia de a nu mai avea timp    pentru nimic, sau de a nu sti unde sa cauti solutia in exercitarea pozitiei de Spa Manager, atunci  singura solutie este de a nu amana, nici macar cu o zi, inscrierea la acest curs. Nu in ultimul rand, vei gasi inspiratia!

Cursul este potrivit oricarei alte persoane interesate in Managementul Spa- ului sau care ar dori sa-si imbunatateasca cunostintele in domeniu: Potentiali manageri de spa/ Terapeuti spa/ Personal in cadrul spaurilor balneo – bazele de tratament (termale/minerale etc, care si-au adaugat sau vor sa-si adauge facilitati specifice wellnessului), s.a.  

                                 Tip: cursul poate deschide porti de avansare in cariera, si, cu siguranta, vei deveni un consumator de Spa mai educat, si poate, mai exigent!

Ce promite acest Curs, de ce un curs part- time intensiv in Spa Management?

O nevoie stringenta a unei industrii care a evoluat si evolueaza in pasi extrem de repezi a inmultit nu numai volumul cautarilor de asemenea programe de pregatire pe Google, dar si oferta de cursuri in Managementul Spa- ului, care pana nu demult, chiar la nivel international, era una rara. Programele online intensive, pe langa avantajele caracteristice stiute, au trebuit sa se adapteze rapid in asa fel incat sa poate oferi si aplicabilitatea practica  pentru beneficiari. Aceasta este si promisiunea acestui curs, prin metoda de invatare pe care o propune si prin selectarea atenta si avizata a informatiei.  

Noi spauri in Romania s-au dezvoltat in incercarea de a tine pasul cu cererea, insa, in lipsa unei standardizari si legiferari a industriei, aceste dezvoltari sunt de cele mai multe ori copii ale greselilor altor spauri deschise inainte. 

Ce semnificatie au aceste afirmatii in acest context? 

Exista manageri de spa care sunt exceptionali in conducerea operatiunilor spaului, dar ei trebuie sa fie mult mai mult decat atat. Ei trebuie sa fie capabili sa mentina insasi integritatea conceptului de Spa. Erorile de impartire a spatiilor si de circulatii pe care le “mostenesc” sunt frecvente si acest curs le poate veni in ajutor pentru viitoare re-amenajari ale spaului. Iar definitia Spaului inca provoaca multa confuzie si aceasta se rasfrange asupra serviciilor comunicate si oferite.

 O discordanta se constata de asemenea intre ceea ce se declara si ceea ce se ofera ca si experienta spa. Toate acestea se insumeaza la ineficienta. Ridicarea nivelului pietei de spa prin pregatirea managerilor sa imbunatateasca fiecare aspect al operarii spaului pe care il conduc se constituie ca obiectiv esential al acestui curs. Mai ales acum, dupa un an de maxime incercari la toate nivelele, un an care ne-a schimbat pe fiecare dintre noi dar si asteptarile publicului pentru industria spa, este timpul pentru a strange randurile si a ne pregati mai temeinic  pentru a livra  “noua calitate”.

De asemenea, in Europa, inclusiv in tara noastra, mostenitele “baze de tratament”, recunoscute ca si spa-uri traditionale, fac eforturi sa se modernizeze si li se pare atragator sa-si adauge sectiuni cu specificul spaurilor wellness/lifestyle. Provocarile se inmultesc in aceste cazuri, iar acest curs acopera si aceasta zona. 

Cursul pune bazele fundamentale ale pregatirii in Managementul Spa, continand toate acele notiuni, cunostinte si practici cu care managerii de spa trebuie sa se inarmeze pentru ca spaurile pe care le conduc sa poata livra servicii spa adevarate si profitabile.  

Acest curs nu este unul invechit, ci updatat la trendurile acestor zile, si mai ales, updatat la realitatile din piata noastra. 

Cine te va provoca, te va invata si iti va raspunde la intrebari?

Maria Rendes – Este Consultant Spa 360°, calificata in Spa Management – The Swiss Business School for International Hotel & Tourism Management Education. 

Mai multe despre Maria si experienta ei internationala poti sa citesti in acest articol: https://desprespa.ro/portrete-spa/maria-rendes/

  Misiunea Mariei: Sanatatea pietei spa & wellness romanesti 

  Viziunea Mariei: Wellness pentru toata lumea, pentru o viata mai buna, prin valorizarea resurselor noastre de sanatate, adevarate comori 

De aproape 10 ani activeaza in tara avand semnatura unor Concepte de Spa castigatoare (Grand Santerra SPA – Balvanyos Resort, Herculum SPA @ Afrodita Resort, Baile Herculane – cu care a si castigat premiul pentru cel mai bun concept spa din Europa in 2019, acordat de European SPA Association, dar si alte proiecte SPA de succes din Romania despre care poti citi aici:  www.desprespa.ro/spaguide-maria-rendes/ ). Recent participa cu generozitate alaturi de Asociatia Spa Romania la crearea de Programe de pregatire profesionala pentru Terapeutii, Receptionerii si Spa Managerii si este Mentor in Programul de Mentorat SPA 100% Gratuit in Romania  

Ce spune Andrada R. Soarice, Spa Manager Herculum SPA, Afrodita Resort, Baile Herculane:

Am avut placerea de a colabora indeaproape cu doamna Rendes, dupa programul de mentorat si marturisesc ca practica bate cu succes teoria, si in acest caz. 

Are o viteza formidabila de a adapta orice situatie neprevazuta intr-un element favorabil business-ului. Pe langa nivelul foarte bogat de experienta in acest domeniu si nu numai, doamna Rendes poesda o personalitate complexa, plina de cunostinte si frumusete. 

Stilizeaza caracterul profesional al unui spa manager, stimulandu-i creativitatea in gandire si rigurozitatea in actiuni. 

Te invata cum sa planifici pe termen lung, cum sa optimizezi si eficientizezi la maxim cheltuielile, fara a reduce din calitatea serviciilor oferite. 

Lucrand impreuna, acumulezi cinstit practici de retail si proceduri operationale. Ai ocazia sa iti pui la punct lacunele si sa iti imbunatatesti rapid punctele mai putin bune, pentru ca stie si poate sa identifice exact. ce iti lipseste tie si spa-ului tau. Un om valoros, care aduce business si un loc in top oricarui spa, care doreste sa fie cu adevarat performant. 

O forta antreprenoriala, educand oameni care apartin sufleteste acestei nise, extrem de orientata spre rezultate si cu o singura cale de batut: succesul, dezvoltarea si prosperitatea. 

Cu toata recunostiinta, multumesc si recomand”  Andrada R. Soarice

Ca Spa Manager, vei fi provocat prin acest curs sa iesi “out of the box”, intr-o autoevaluare si analiza a situatiei reale a spaului pe care il conduci, fata in fata cu practici corecte si demonstrate, si vei putea dupa parcurgerea modulului de curs ales, sa formulezi solutii pe care le cautai demult,.

Cu totii, parcurgand acest curs, veti explora arii si dimensiuni ale starii de bine nebanuite inainte, pe langa faptul ca va veti insusi un larg bagaj de cunostinte intr-un domeniu deosebit de atractiv si util, atat pentru dezvoltarea profesionala, cat si pentru dezvoltarea personala. . 

Management SPA & Wellness – curs practic online. Structura cursului

MODULUL 1. Evolutia Spa- urilor. Tendintele actuale, Provocari si viitorul Spa- urilor

Istorie si definitii

Tipul facilitatilor si serviciilor in spa

Conexiunea  minte –corp. 

Wellness spiritual si Wellness transformational  

Tipuri de spauri si functiile fiecaruia

Spaurile balneo (termale/minerale etc) si spaurile lifestyle, fata in fata

Viitorul industriei de spa

                         Parcurgand acest Modul, cursantii vor capata o intelegere deplina a conceptului general de spa si vor avea o perspectiva clara asupra viitorului industriei spaului. Notiunile predate sunt esentiale pentru a formula oferte de servicii care sa se nu se abata de la ceea ce este spaul cu adevarat. 

MODULUL 2.  Concept si functionalitate. Spa design

Concept spa- elementele esentiale

via Idee- Concept- Design

“experience Design” 

Sustenabilitate

Structura unui spa wellness/lifestyle. Spatiile necesare/cerintele si functiile lor

Facilitati, echipamente specifice. 

Spaul baneo si lifestyle sub acelasi acoperis. Cum?

                                  Completand acest Modul de curs veti putea da inputul corect pentru teme de proiectare pentru re-amenajari sau dezvoltari noi, veti putea imbunatati fluxurile operationale si utiliza mai eficient spatiile de care dispuneti. Nu mai putin important, va veti putea pune “sub lupa” propriul concept de spa. 

MODULUL 3. Managementul calitatii serviciului si Managementului riscului la spa

Comunicare eficienta si importanta ei in servicii

 “Service design” de la Client la Oaspete.

Servire oaspeti, “asa da”, “asa nu”. Etica in spa

Principiile procedurilor standard de operare. 

Managerierea disatisfactiei oaspetilor

Siguranta si  igiena. Copiii in spa, alte riscuri

                          Modulul permite examinarea de catre studenti a bazelor teoretice a unei comunicari excelente si eficiente in contextul propriilor experiente si imbunatatirea aptitudinilor lor de comunicare prin teme practice. Tip: ca si spa manageri veti putea practica apoi aceste noi cunostinte si aptitudini cu intreaga echipa, in exercitii “role play”. Veti capata o clara intelegere a importantei serviciului de calitate pentru satisfactia oaspetilor. Baza de cunostinte necesare asigurarii sigurantei si igienei la spa este esentiala.  Veti fi capabili de asemenea sa conturati un solid standard de brand al spaului, pe care sa-l dezvoltati in viitor.

MODULUL 4. Leadership. Managementul resurselor umane

Calitatile necesare unui spa manager

Cerintele celorlalte pozitii ocupationale in spa

Selectia, interviul, inductia si retentia talentelor

Training, sedinte, evaluari

Managerierea  conflictelor, a performantelor slabe

Staff turnover, managerierea schimbarii

Provocarile de pe piata muncii, motivarea unei echipe cu salarii mici

Planificarea personalului pentru eficienta businessului. Productivitatea terapeutilor

                             Cu parcurgerea acestui Modul, studentii  vor intelege rolul si importanta managerului de spa pentru performanta tuturor angajatilor spaului. Tip: Strategiile pentru programarea personalului va vor fi deosebit de utile in practica.

MODULUL 5. Tratamente si produse spa. Meniul spa

Tratamente spa comune. Trenduri

Resursele naturale pentru tratamente. Cosmeticele  spa. Ingrediente periculoase

via Spa concept- Spa Meniu

Ce trebuie sa contina un Meniu spa wellness/lifestyle

Meniu profitabil. Ingineria meniului de spa

                                                   In acest Modul veti primi toate uneltele pentru analiza reala a propriului meniu spa si veti sti unde sa interveniti sau unde sa cereti ajutor pentru un meniu de spa profitabil si bine comunicat. Tip: Tema finala a acestui Modul este crearea unui Meniu de spa 

MODULUL 6. Marketing. Vanzari si retail 

Logo si slogan. Brand si website. Meniul spa. 

Ce faci singur si cand angajezi un specialist?

Ghidul in vanzari  spa. 

Managementul rezervarilor la spa.

Spa retail. 

Managementul performantelor in vanzari

                     Acest Modul va inarmeaza cu reale cunostinte necesare imbunatatirii eforturilor de marketing. Veti intelege cum construirea brandului intr-un proces continuu si rezervarile la spa sunt esentiale pentru a ramane in business si al dezvolta. Nu in ultimul rand, veti invata in ce consta procesul de vanzare a tratamentelor/produselor in spa. Solutiile la problemele de performanta a vanzarilor vor putea fi, de asemenea,  aplicate la propriul spa. 

MODULUL 7. Managementul financiar. Indicatori de performanta

ABC financiar pe intelesul tuturor

Rapoarte financiare. Venituri si cheltuieli. P&L 

Bugetul

Modalitati de reducere costuri.

Inventarul

Forecasting. Benchmarking 

Indicatori de performanta

                                Tip: Modulul este esential pentru a pregati evolutia voastra pe nivele de management superioare. 

SPA Management- curs practic online

Durata si modul de desfasurare

 MODULDurata
1Evolutia Spa- urilor. Tendintele actuale, Provocari si viitorul Spa- urilor 2 saptamani
2Concept si functionalitate. Spa design. 2 saptamani
3Managementul calitatii Serviciului si Managementului riscului la Spa 3 saptamani
4Leadership. Managementul resurselor umane 3 saptamani
5Tratamente si produse spa. Meniul spa 3 saptamani
6Marketing Vanzari si retail 3 saptamani
7Managementul financiar Indicatori de performanta 2 saptamani

Cum se va desfasura Cursul:

  1. Cursul poate fi parcurs integral sau pe module. 
  2. Numarul maxim de cursanti-  2 cursanti/fiecare modul
  3. Inscrierile se vor face in urma unui interviu 1:1 de aproximativ 30 de minute, cu formatorul, in ordinea solicitarilor
  4. Calendarul de parcurgere al unui modul va fi stabilit in functie de locurile disponibile si de comun acord cu cursantii
  5. Parcurgerea unui Modul: materiale de studiu in formate printabile, vor fi puse la dispozitie saptamanal; studentii vor rezolva saptamanal teme si intrebari putand aplica cele invatate la propriul lor mediu de business si le vor putea dezbate intr-o sesiune video-call de aprox. 2 ore cu celalalt cursant si cu formatorul. Pe tot parcursul modulului formatorul va va provoca, va raspunde la toate intrebarile/nelamuririle cursantilor in scris si intr-o sesiune video-call 1:1 de aprox. 1 ora programata in ultima saptamana. Ultima saptamana va fi dedicata si temei finale/modul, care va fi anuntata chiar la inceputul Modulului. 
  6. Cursantii care completeaza cu succes vor primi:

Certificat de Competenta/ Modul sau Module parcurse, sau, respectiv, 

Certificat de Specializare in Spa Management, pentru toate cele 7 module parcurse, oferite de despreSpa.ro  si Maria Rendes.

Pret:

  • Module individuale: 1200 ron + TVA/modul 2 saptamani si 1800 ron + TVA/modul 3 saptamani 
  • Curs integral  9600 ron + TVA

Partenerii despreSpa.ro beneficiază de 15 % reducere la oricare dintre variantele de prețuri

Pentru inscriere ne poti trimite un email la adresa: ioana.marian@despreSpa.ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *