/
/
Scoli de SPA

Scoli de SPA

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Scoli de SPA
Young beautiful woman on massage table in beauty spa. Series.

Fie ca suntem terapeuti, manageri, consultanti, investitori sau receptioneri in acest frumos domeniu al spa-ului, al sanatatii si al starii de bine, cu totii ne dorim sa crestem, sa invatam si sa practicam cat mai bine aceasta meserie, care este ea insasi intr-o continua crestere, surprinzandu-ne mereu cu noi terapii, noi tehnici, noi abordari.

Intrucat multi dintre cititorii nostri si-au exprimat dorinta de a se perfectiona in acest domeniu, dar si pentru ca tara noastra nu ofera inca cursuri de specialitate in acest domeniu, despreSpa.ro isi propune sa ofere publicului din Romania sansa de a invata aceasta frumoasa meserie de la cei mai buni. Astfel, ca vom oferi un discount de 10% cititorilor care aplica pentru cursurile unora din cele mai prestigioase scoli de spa din intreaga lume prin intermediul portalului nostru.

Incepand din aceasta primavara, va prezentam, in exclusivitate, o serie de scoli spa internationale, a caror misiune este sa formeze terapeuti, consultanti si manageri spa de succes.

Unul din criteriile care au stat la baza alegerii acestor scoli o consta acreditarea CIBTAC. Daca nu ai auzit inca de aceasta acreditare, iti vom spune pe scurt de ce este necesara in construirea unei cariere de succes in acest domeniu.

CIBTAC (Comitetul International de examinare responsabil cu educatia si formarea de Terapeuti la nivel mondial)

CIBTAC este una dintre cele mai vechi si mai respectate organisme de acreditare din domeniul spa, sanatate si frumusete. Unele dintre cele mai bune Spa-uri din lume aleg sa isi instruiasca angajatii in conformitate cu standardele CIBTAC. Aceste acreditari sunt recunoscute in mod oficial in 26 de tari, iar lista este in continua crestere. Un portofoliu larg de cursuri de frumusete, management spa, nutritie, terapie prin sport precum si alte calificari complementare si holistice, sunt predate in peste 200 de centre acreditate CIBTAC din intreaga lume. Rigurozitatea examenelor este o confirmare a faptului ca toti absolventii CIBTAC sunt bine – instruiti, ca detin cunostintele necesare pentru a efectua diferite terapii/tratamente in conditii de siguranta si ca au intelegerea si expertiza pentru a incepe sa-si formeze propriul stil, sa adauge ceva din individualitatea lor la protocoalele terapiilor invatate.

Terapeutii care au obtinut aceste acreditari CIBTAC sunt din ce in ce mai cautati pe piata spa internationala, datorita profesionalismului si competentelor invatate. 

Bali International Spa Academy

Prima scoala pe care v-o aducem in atentie este situata chiar in capitala SPA a lumii, cunoscuta si sub numele de „taramul zeilor”. Este vorba despre Bali (statiunea Sanur) iar scoala, Bali International Spa Academy (Academia Internationala de SPA din Bali) este una din cele mai prestigioase scoli de SPA din Asia, fiind una din cele 3 finaliste la titlul „Academia SPA a anului 2014”, premiu acordat de catre CIBTAC. 

Iata cateva motive pentru a alege Bali Bisa:

• Asistenta cu planificarea sosirii, inclusiv sprijin in obtinerea vizei si oferirea de informatii cu privire la locurile de cazare;

• Invatarea si aplicarea standardelor de igienã si siguranta;

• Grupuri mici de studiu cu predare personalizata;

• Orele au loc intr-un mediu placut si relaxant, in exoticul Bali;

• Lectori pasionati foarte bine pregatiti si care beneficiaza de o vasta experienta de lucru in domeniu;

• O atmosfera de studiu in care prietenia se imbina cu entuziasmul si respectul reciproc;

• Un „covor” multicultural de studenti din toata lumea.

Dintre cursurile oferite de Bali Bisa amintim:

• Cursurile de Management SPA: pentru investitori, manageri si consultanti spa;

• Cursuri online (la distanta): pentru manageri, investitori si consultanti spa, module de anatomie si psihologie;

• Cursuri pentru viitorii traineri: Train the trainer Program, Basic Therapist Training, module de anatomie si psihologie;

• Studiul tratamentelor holistice: masaj cu pietre calde/reci, masajul gravidei, masajul noului-nascut, masaj Thai cu saculeti umpluti cu plante, masajul Thailandez al piciorului (cu bete), masajul Hawaiian Lomi Lomi, masaje si tratamente pentru slabit, masaje si tratamente sportive, masaj aromoterapeutic.

Foarte important de precizat este ca Bali Bisa este prima scoala care a primit acreditarea CIBTAC pentru masajul Balinez, masajul gravidei, precum si masajul noului-nascut.

• Tratamente estetice/de infrumusetare: manichiura, pedichiura, epilat, tratamente cosmetice;

• Tratamente ayurvedice (inclusiv celebra tehnica Shirodhara);

Institutul Ananda SPA 

Amplasat in frumosul oras Hyderabad din India, un oras impresionant prin uriasa bogatie culturala, Institutul Ananda SPA este o scoala recunoscuta la nivel international in ceea ce priveste programele de training in domeniul SPA, oferind certificari pentru programe de management SPA, terapii Ayurvedice, terapii spa occidentale si tratamente de infrumusetare.

Institutul a primit recunoastere pentru „cea mai buna academie de SPA” din Asia (Premiile Crystal Asia Pacific 2010) si „Institutul SPA al anului’ (Premiile Crystal Asia Pacific in anul 2011) si se mandreste si cu Premiul pentru studentul spa al anului in 2010, premiu acordat de catre CIBTAC.

La cursul de Management SPA, veti deprinde notiuni practice si teoretice privind: comportamentul organizational, managementul finantelor, stabilirea conceptului SPA, cum se realizeazã studiul de fezabilitate, design SPA, operatiuni SPA, planul de marketing al unui SPA, promovarea SPA-ului inainte de deschidere, crearea unui meniu de terapii si stabilirea preturilor, controlul stocului de produse prin inventare, inventarul SPA, colectivul de lucru si recrutarea.

Cursul de terapeut/consultant Ayurveda este un program intensiv de 12 saptamani (sau de 4 saptamani, in functie de disponibilitate) ce formeaza consultanti ayurvedici. Pe langa cursurile de baza, cursantii invata si cum sa personalizeze terapiilor in functie de constitutia pacientilor, fie ca acestia au o tipologie Vata, Pitta sau Kapha.

Institutul doreste sa formeze terapeuti ce cunosc si cele mai renumite terapii spa din Occident

Se ofera module de training pentru terapii precum: masaj suedez, masaj cu pietre calde, aromoterapie, masajul Indian al scalpului, masaj Thai, reflexologie, masaj Deep Tissue (in profunzime), masaj sportiv,terapia prin lumanari, impachetari, scruburi, tratamente pe baza de caldurã, masaj in camera cu aburi (hammam);

Cursul de terapii pentru infrumusetare acopera materii precum: analiza structurii pielii, masaj facial, manichiura, pedichiura, pensat, epilat, tratamente ale unghiilor, machiaj, tratamente corporale (prin electroterapie),tratamente faciale (prin electroterapie).

Asadar, calatoreste, descopera noi culturi si invata SPA in doua tari in care cultivarea sanatatii si a starii de bine este un mod de viata!

Urmareste in continuare portalul www.desprespa.ro si vei afla despre oferta de cursuri a celor mai renumite scoli de spa din lume ce urmeaza sa devina partenerii nostri, si nu uita de discountul de 10% pe care ti-l oferim pentru ca esti cititorul nostru!

Subiecte:Spa

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *