/
/
Program de Mentorat GRATUIT in Spa Management – editia a 3-a

Program de Mentorat GRATUIT in Spa Management – editia a 3-a

22 Nov 2022
|
Program de Mentorat GRATUIT in Spa Management – editia a 3-a
Program de Mentorat GRATUIT in Spa Management – editia a 3-a

In august 2020 am demarat Programul de Mentorat in Spa Management dedicat partenerilor despreSpa.ro. Acest program a ajutat spa managerii care au participat sa se dezvolte – ca leaderi, ca profesionisti spa. Intreaga echipa a Spa-ului beneficiaza de implicarea Spa Managerului, care se transforma, la randul lui, intr-un Mentor pentru echipa pe care o conduce.

Evolutia se intampla intr-un ritm accelerat. Beneficiezi de un Mentor cu multa experienta in domeniu – care te poate sprijini acolo unde singur ti-ar lua mult mai mult timp sa te descurci. Te ajuta sa vezi lucrurile si din alt unghi, dar si sa aduci un plus de calitate in experientele oferite clientilor.

Programul de Mentorat in Spa Management oferit de despreSpa.ro este 100% gratuit, pentru ca mentorii se implica 100% voluntar.

A sosit momentul sa lansam cea de-a 3-a editie, cu o super-echipa de 5 Mentori:

Maria Rendes

Maria Rendes 1

Este Consultant Spa 360°, calificata in Spa Management – The Swiss Business School for International Hotel & Tourism Management Education. 

A avut sansa sa lucreze in spa-uri de renume precum The Bodyholiday si Abama Spa. A lucrat in multe tipuri de centre spa, atat pe continente, ca si in insule: Bermuda, Grand Cayman, Malta, Tenerife si mai multe insule grecesti. 

De aproape 11 ani activeaza in tara avand semnatura unor Concepte de Spa castigatoare (Grand Santerra SPA – Balvanyos Resort, Herculum SPA @ Afrodita Resort, Baile Herculane – cu care a si castigat premiul pentru cel mai bun concept spa din Europa in 2019, acordat de European SPA Association, dar si alte proiecte SPA de succes din Romania).

A participat cu generozitate alaturi de Asociatia Spa Romania la crearea de Programe de pregatire profesionala pentru Terapeutii, Receptionerii si Spa Managerii, este Mentor in Programul de Mentorat SPA 100% Gratuit in Romania inca din prima editiei si trainer in SPA Management.  

Poti citi mai multe despre Maria in portretul ei – aici.

Oana Bârză

Oana Barza 1 788x1024 1

Dupa absolvirea facultatii de Relatii Internationale la Cluj a trecut printr-un process de reconversie profesionala in Irlanda, finalizat cu acreditari ITEC ( Beauty and Body Therapist) cat si Spa Management si Customer Service. 

Un nou capitol incepe pe vase de croaziera pentru compania Steiner, iar de-a lungul carierei pe mare a avut privilegiul sa lucreze si cu alte nume mari din domeniul Spa-urilor pe mare : Canyon Ranch, Viking – Liv Nordic Spa.

In 2018 s-a alaturat brandului Kempinski in statiunea St Moritz din Elvetia, locatie unde, in calitate de Director Spa, si-am exploatat la maximum cunostintele acumulate prin: rebranding-ul spa-ului, crearea conceptului, meniului pentru servicii, reorganizarea unei suprafete de 2800 m2, recrutare directe si selectie de personal – aspecte care au condus la premiul “Best Luxury Hotel and Spa in Switzerland in 2022”.

S-a intors recent in Romania si in prezent este Director SPA  in cadrul Hotelului Hilton din Sibiu.

Poti citi mai multe despre Oana in portretul ei – aici.

Cosmin Cîrîc

Cosmin Ciric 683x1024 1

Este Director Wellness la Therme Bucuresti, locul perfect unde cunostintele sale în aromoterapie, homeopatie si kinesiologie sunt puse în valoare cu scopul de a-i ajuta pe clienti sa aiba grija de sănătatea lor prin preventie. 

Pasiunea lui pentru plante medicinale, fitness si alte terapii alternative s-a concretizat in crearea ritualurilor holistice, a programului de activitati wellness zilnice si a meniului de tratamente pe care clientii le experimenteaza in fiecare zi la Therme.

Inainte de a se alatura Therme Bucharest, Cosmin a lucrat ca terapeut pentru leziuni musculare si articulare in spitale. A fost Spa Manager pe vase de croazieră, unde a coordonat echipe de terapeuti, cosmeticiene, antrenori personali si agenți de vanzari de suplimente.

Detine o diploma de licenta in kinetoterapie si abilităti motorii speciale si în prezent urmeaza un Master în Management Intercultural.

Poti citi mai multe despre Cosmin in portretul lui – aici.

Iuliana Tasie

Iuliana Tasie 907x1024 1

Vicepreședinte OPTBR – Organizatia Patronala a Turismului Balnear din România si Vicepresedinte al European Spas Association (ESPA) .

Cu un master in tranzactii inter-europene si unul in contabilitate si audit, precum si cu studii in Hospitality Management la Ecole Hoteliere de Lausanne, are o experinta  de peste 20 de ani in domeniul ospitalitatii si spa, incepand cariera în 2001, ca Sales & Reservation Manager la THR Marea Neagra. 

Din 2003 face parte din echipa Ana Hotels, intai ca Sales & Marketing Director al Ana Hotels Europa Eforie Nord, pentru ca din 2010 să ocupe functia de Director General al acestui complex hotelier. 

De la deschiderea Spa-ului Ana Aslan Health Spa s-a implicat activ in conturarea ofertei de terapii si pachete si in promovarea acesteia pe piata nationala dar mai ales pe cea internationala. Atat in calitatea de director Vanzari cat si in cea de director general a acordat atentie deosebita pietei spa si de turism balnear, ceea ce ia permis sa contribuie la succesul permanent al Ana Aslan Health Spa recunoscut prin multiple premii nationale si internationale, dar mai ales de oaspetii fideli care ii trec pragul inca de la deschidere.

In ultimii 2 ani s-a implicat activ in industria balneara din Romania, asumandu-si misiunea de a promova turismul national balnear la nivel international dar si in “lupta” cu autoritatile nationale de a recunoaste acest turism ca si prioritate nationala.

Loredana Chis

Loredana Chis 1

A intrat in domeniul Spa imediat dupa terminarea Facultatii de BalneoFiziokinetoterapie si Recuperare Medicala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca.  

In cei 13 ani de experienta in domeniul Spa, a lucrat ca manager si colaborator pentru Spa-uri de 5* si a urmat mai multe cursuri de dezvoltare profesionala: Cursuri de Management, Managementul Resurselor umane, Curs pentru managementul proiectelor, Cursuri de Leadership si Management SPA, Curs de Leardeship 360.

In ultimii 2 ani s-a implicat in mai multe proiecte initiate de despreSpa in incercarea de a creste Piata Spa din Romania: nomenclatoare de meserii si standarde ocupationale, discutii si adrese pentru Ministerul de Turism in perioada pandemiei, Programul de Mentorat si elaborarea de cursuri despreSpa.ro.

A fost Mentee in programul de Mentorat din 2020, avand-o ca Mentor pe Larisa Marinica si si-a dorit din prima clipa sa ajunga sa dea mai departe din ceea ce a asimilat, ca sa ajute cat mai multi Spa Manageri sa evolueze, asa cum a evoluat si ea.

In calitate de Manager Spa la SunGarden Resort, zi de zi este Mentor pentru colegii din echipa ei si impreuna au transformat locatia lor in “Cel mai bun Hotel cu Spa din Romania” 🙂

Poti citi mai multe despre Loredana in portretul ei – aici.

Programul de Mentorat in Spa Management dureaza 3 luni 

Pe parcursul celor 3 luni, veti avea 7 intalniri:

–        Se vor stabili de comun acord, la prima intalnire de echipa Mentor – Mentee – pentru toata perioada

–        Vor fi aproximativ din 2 in 2 saptamani, durata: aproximativ 75 minute / intalnire.

–        Subiectele abordate vor fi:

Resursele Umane,

Marketing,

Operatiuni,

Tratamente si Terapii,

Leadership,

Finante,

Tehnici de Management

Calendarul – Program de Mentorat GRATUIT in Spa Management:

–        pana in 15 decembrie a.c. Spa Managerii care doresc sa fie Mentee trimit un CV si o scrisoare de motivatie pe adresa: ioana.marian@despreSpa.ro

–        In 19 decembrie anuntam public echipele Mentor – Mentee. Fiecare Mentee va avea un Mentor.

–        In 16 ianuarie 2023  incepe Programul – cu o intalnire comuna, pe Zoom, cu toti Mentorii si Mentee-ii

–        In 6 martie vom avea o alta intalnire comuna – sa luam pulsul la jumatatea Programului de Mentorat

–        In 24 aprilie se va termina programul de mentorat (Pastele este in 17 aprilie, asa ca mai prelungim cu o saptamana). Tot in 24 aprilie vom avea o ultima intalnire in echipa completa – cu impresiile de final.

Observatii:

 1. Programul in Spa Management va avea loc o singura data / an: ianuarie – aprilie
 2. Programul este 100% gratuit, online, pe zoom / whatsapp / skype
 3. In program vor intra 5 Spa Manageri – pentru ca avem 5 Mentori.

Cine se poate inscrie:

 1.  Ai o experienta de minim 2 ani in domeniul Spa sau Balnear
 2. Esti Spa Manager in acest moment si ai o echipa de minim 2 persoane in subordine.
 3. Iti asumi ca in perioada ianuarie – aprilie 2023 poti sa prioritizezi acest program – ceea ce inseamna ca poti sa-ti aloci cel putin 10 ore / saptamana pentru aprofundarea subiectelor discutate cu Mentorul tau si sa implementezi schimbari in Spa-ul pe care-l conduci.

Pentru inscriere, sunt necesare – pana in 15 decembrie:

 • CV-ul actualizat
 • Scurta scrisoare de motivatie – ca sa ne explici de ce iti doresti sa intri in acest program. 

In scrisoare te rugam sa mentionezi si:

 • numarul de persoane pe care ii coordonezi in acest moment, 
 • abilitatile pe care vrei sa ti le dezvolti prin acest program, 
 • ariile de interes major in acest moment (Resursele Umane, Marketing, Operatiuni, Tratamente si Terapii, Leadership, Finante, Tehnici de Management)

Inainte sa te inscrii in program, e bine sa stii ca:

 • Programul de Mentorat NU este un curs de Spa Management. In acest program Mentorul te ajuta sa-ti dezvolti abilitatile necesare prin ghidajul pe care ti-l va oferi in toate axele managementului spa: Resursele Umane, Marketing, Operatiuni, Tratamente si Terapii, Leadership, Finante, Tehnici de Management. Evident, va exista si un schimb de cunostinte in domeniu, dar mentorul iti va fi coach, nu profesor. In cazul in care iti doresti un curs de Spa Management – click aici.
 • Intalnirile sunt online, 1 la 1: Mentor – Mentee, din 2 in 2 saptamani. Dar programul presupune sa te pregatesti pentru aceste intalniri. Dupa fiecare sesiune de mentorat vei avea de implementat ceva si la urmatoarea intalnire, vei discuta cu Mentorul ce a mers si ce nu din ce ai facut pe parcursul celor 2 saptamani. 
 • Mentorul trebuie sa aiba acces la datele (financiare, dar nu numai) ale spa-ului pe care il gestionezi. Daca nu are imaginea exacta a situatiei, nu are cum sa te ghideze concret pentru cresterea business-ului. Inainte de inscrierea la acest program  te rog sa soliciti acceptul directorului / investitorului astfel incat sa poti furniza toate datele de care aveti nevoie pe parcursul acestor 3 luni.

Te asteptam cu drag in singura editie a Programului de Mentorat din 2023!

Impreuna putem sa crestem mai repede si mai sanatos!

Cu drag,

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Email: office@desprespa.ro
Program de Mentorat GRATUIT in Spa Management – editia a 3-a
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Ioana Marian

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *