În contextul tot mai vizibil al încălzirii globale, Editorul SpaBusiness.com analizează oportunitățile care se ivesc în industria spa & wellness.
Summitul G7 a avut loc de curând in stațiunea italiană de wellness Borgo Egnazia, liderii mondiali angajându-se (ca de fiecare dată) să -și intensifice eforturile pentru a combate criza climatică.
Cu toate acestea, în ciuda acestor bune intenții și declarații, schimbările climatice afectează deja grav viețile și business-urile din întreaga lume. Atât investitorii, cât și consumatorii își canalizează tot mai mult resursele către companii cu puternice acreditări ESG (Environmental Social Governance).
După anul 2023, cel mai fierbinte an din istorie, și pe fondul proiecțiilor care indică faptul că miliarde de oameni vor face față în curând unei călduri insuportabile în țările din zona Ecuatorial – Tropicală, industria spa și wellness trebuie să continue să se adapteze.
Ne așteptăm ca cererea pentru retreaturi extra- sezon și în climate mai răcoroase – denumite „coolcationing” – să crească, determinând investitorii cu viziune să ia în considerare regiuni mai îndepărtate de Ecuator.
Spa Business a raportat pentru prima dată despre turismul polar in urmă cu cinci ani (vezi www.spabusiness.com/polartourism), iar regiuni precum Scandinavia, Canada, Islanda și zona Baltică apar tot mai mult a fi destinații alternative pentru turismul wellness.
În regiunile mai fierbinți, societățile nocturne vor deveni tot mai răspândite pe măsură ce oamenii se vor adapta pentru a evita căldura intensă din timpul zilei. Pentru a capta acest segment de piață, orele de funcționare se vor extinde pe timpul nopții, ceea ce ar putea crește costurile cu personalul și pe cele operaționale, sau ar putea conduce tot mai mult catre necesitatea de concepte spa cu personal minim.
Această strategie va duce la o cerere crescută pentru tratamente răcoritoare, aliniindu-se cu interesul tot mai mare pentru terapii precum imersiunea în apă rece, crioterapia și băile de contrast. De asemenea, anticipăm introducerea pachetelor spa de noapte, inclusiv a cadelor „răcoroase” în aer liber sub stele, yoga la lumina lunii și masaje aromaterapeutice răcoritoare, târzii.
Aceste schimbări vor atrage nu doar pe cei care practică coolcationing, ci și pe pasionații de activități nocturne, lucrătorii în schimburi și turiștii care caută experiențe unice.
Prin adoptarea acestor tendințe, industria spa va crește și se va diversifica, atenuând în același timp impactul unei clime în încălzire.
Sursa: Spabusiness.com
Explorator Wellness Virtual