/
/
Interviu cu Nicu Stoica

Interviu cu Nicu Stoica

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
dreamstime 31520967 1024x683 1
spa sign in front of tropical beach

In afara turismului propriu-zis, prin care oamenii au acces la resursele naturale specifice tarii noastre, mai exista o ramura care a ales sa valorifice aceste elemente cu numeroase proprietati terapeutice: industria cosmetica. In cadrul interviului alaturat, domnul Nicu Stoica, director general Pell Amar, ne povesteste in detaliu cum namolul s-a transformat din factor natural terapeutic intr-un brand iubit al industriei frumusetii si ingrijirii personale.

Tara noastra este cunoscuta ca avand mai multe surse de namol, in special in zona Marii Negre. De ce ati ales intocmai lacul Balta Alba din judetul Buzau?

Lacul Balta Alba nu a fost ales intamplator. Despre proprietatile sale miraculoase ne vorbesc Vasile Alecsandri si Tudor Vianu in scrierile lor. De asemenea, o serie intreaga de medici din secolul XIX, scot in evidenta prin analize de laborator si studii clinice valentele terapeutice ale microclimatului lacului.

Lacul Balta Alba, alaturi de altele lacuri cu namol sapropelic din Baragan (lacul Amara, lacul Sarat, lacul Caineni s.a.) fac parte din fosta mare Sarmata. Aceste lacuri au sedimentate rezerve insemnate de namoluri terapeutice de tip sapropelic cu bogate proprietati minerale, oligoelemente si aminoacizi necesare sanatatii.

Cum s-a nascut Pell Amar? Cum a venit ideea de a transfera proprietatile namolului in industria dermato-cosmeticelor?

Constatand proprietatile terapeutice ale namolurilor sapropelice ale lacului Amara, doctorul Stefan Ionescu Calinesti, in anii `60 ai secolului trecut, pe atunci director medical al statiunii Amara, judetul Ialomita, a considerat ca poate separa acele minerale necesare sanatatii prin metode strict fizice obtinand o pulbere de culoare alb galbuie, utilizata atat in produsele cosmetice cat si in cele farmaceutice. Denumirea marcii Pell Amar vine de la Pelloidos = namol in limba greaca si amar de la lacul Amara

Cum si unde are loc fabricarea produselor? Exista proceduri externalizare in strainatate?

Fabricarea produselor Pell Amar sunt fabricate in totalitate in Romania, la fabrica societatii din localitatea Baile, comuna Balta Alba, judetul Buzau.

Ce ne puteti spune despre departamentul de cercetare si dezvoltare (R&D) al companiei? Cercetarea are loc in tara?

Departamentul de cercetare si dezvoltare al societatii este in permanent contact cu trendul din industria cosmetica, de altfel, colaboram cu o serie de institute de cercetare de nivel inalt din tara si strainatate, cu medici de specialitate pentru a pune la dispozitia clientilor si pacientilor nostri acele produse de inalta tinuta, care sa rezolve problemele generate de conditiile vietii moderne: factorii de stres; de mediu si nu in cele din urma cei climatici.

In prezent, societatea noastra dezvolta un program de cercetare dezvoltare alaturi de Institutul national de fizica si inginerie nucleara de la Magurele, Institutul Victor Babes si Institutul National de cercetari chimico farmaceutice care isi propune: in primul rand notorietatea brand-ului; schimbarea tehnologiei de productie a extractului Pell Amar; transferul a doua produse din zona cosmetica in cea farmaceutica: este vorba aici despre cele doua produse din linia Therapy si nu in cele din urma studii clinice in vivo si in vitro ale celor produse.

Brandul reprezentat de dumneavoastra are tangenta cu Balta Alba, utilizand resurse naturale din acest loc. Cu siguranta sunteti familiarizat si cu statiunea in sine. Ce parere aveti despre evolutia sa din punct de vedere turistic si balnear?

Din pacate, statiunea Balta Alba nu mai functioneaza din anii 90, in prezent stabilimentele si terenul acesteia se degradeaza pe zi ce trece. Deci nu poate fi vorba de o evolutie a acesteia. Daca va referiti la restaurantul cu terasa de pe malul lacului Balta Alba care functioneaza numai pe timpul verii pentru agrement, este altceva.

Articolul a aparut in Brosura SPA Business 2014 – 2015.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *