/
/
Interviu cu Dl. Stefano Cattaneo, Director Piscine Laghetto

Interviu cu Dl. Stefano Cattaneo, Director Piscine Laghetto

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
dreamstime 31520967 1024x683 1
spa sign in front of tropical beach

Laghetto este o companie italiana multinationala, care activeaza in domeniul piscinelor si wellness center de la inceputul anilor 1970 si este renumita in intreaga lume ca o companie lider. Wellness Laghetto a ajuns, in 40 ani de activitate, la o experienta specifica in domeniul consultantei, proiectarii, si realizarii structurilor pentru wellness (piscine, spa, terme, centre de relaxare, beauty farm si medical spa), cu o conotatie foarte puternica legata de design-ul si stilul italian, realizand proiecte care au ca scop trairea experientelor emotionale  si senzoriale memorabile si extraordinare.

Misiunea domnului Stefano Cattaneo – General Manager Wellness Laghetto Group si fondatorul diviziei wellness: “Implicarea  emotional a oamenilor cu scopul de a le oferi o experienta de neuitat, in orice situatie, peste asteptari!”.

Maria Rendes, consultant SPA, i-a luat Domnului Stefano Cattaneo un interviu in exclusivitate pentru despreSpa.ro:

Maria Rendes:  Piscine Laghetto produce piscine de la inceputul anilor ’70. Cu siguranta momente importante au marcat istoria Piscine Laghetto de atunci si pana acum. Pe care ati dori sa le mentionati si cand a intrat compania d-voastra in lumea spa si wellness?

Stefano Cattaneo: Daca vorbim despre sediul din Bucuresti, putem spune ca am realizat mai multe proiecte, atat in sectorul dedicat  piscinelor, cat si in cel de wellness.  In toti acesti ani, datorita calitatii produselor din proiectele noastre si a atentiei deosebite la detalii cat si a seriozitatii companiei noastre, am reusit sa marim portofoliul de clienti.

Laghetto a intrat in domeniul centrelor wellness inca din anii ’90, avand o contributie majora la dezvoltarea acestui sector, astazi fiind unul dintre principalii lideri producatori pe piata.

M.R.: De cand conduceti divizia de wellness a grupului Laghetto in Est, si cum apreciati piata spa in regiune, in particular cea romaneasca? 

S.C.: Odata ajunsi in Romania, in 2006, am constientizat imediat nevoia de a colabora cu sectorul hotelier in vederea realizarii de zone dedicate relaxarii trupului si mintii, introducand conceptul nostru din domeniul wellness, din punct de vedere a calitatii superioare a echipamentelor, de proiect si de design.

Treaba noastra este ca investitorii sa inteleaga foarte clar importanta proiectului si calitatea produsului,fiind singura modalitate prin care un client poate aprecia serviciul oferit.

M.R.: Ce este spa-ul in viziunea Piscine Laghetto si ce fel de spa si centre wellness construiti?

S.C.: Pentru noi un centru wellness inseamna proiectarea si realizarea de structuri care conduc oamenii intr-o lume exclusivista , fiind inconjurati de ingrijire, oferindu-le o experienta unica.

Proiectarea unui centru wellness insemna pentru noi jocul cu apa, dominarea aburului, gestionarea sunetelor, dramatizarea locurilor, realizarea echipamentelor, folosirea culorilor si a luminii. Pe cai invizibile, senzoriale, materialele creeaza emotii, pregatind scenarii. Aceasta inseamna sa faci pe cineva sa traiasca o adevarata experienta, sa transporti oamenii intr-o dimensiune a simturilor, plina de trairi, astfel incat fiecare clipa sa fie emotionanta, exclusiva, intima, unica si de neuitat.

M.R.: Care sunt produsele si serviciile spa pe care le furnizati?

S.C.: Marea experienta dobandita de-a lungul anilor si tehnologia sofisticata, combinate cu apa ca element esential, ne permit sa oferim unele dintre cele mai inovative solutii in domeniul relaxarii si a centrelor wellness pentru business , conectate la placerea de a sta in ambiente deosebite, inconjurati de lux, cu un design rafinat .

Plecand de la aceste premise, Wellness Laghetto proiecteaza si realizeaza produse si servicii spa la cheie, intr-un flux de lucru specific, configurat dupa cum urmeaza:

1) Consultanta in scopul alegerii tipului de constructie;

2) Consultanta privind Studiul de Fezabilitate impreuna cu Planul de Afaceri;

3) Prezentarea conceptului produsului si a draftului preliminar;

4) Livrarea proiectului executiv si tehnic;

5) Livrarea proiectului de design interior;

6) Producerea, constructia si instalarea tuturor elementelor furnizate cu scopul de a oferi clientilor proiecte realizate la cheie.

Wellness Laghettto proiecteaza si produce saune, bio-saune, bai de aburi, cabine de sare, dusuri emotionale, cabine ce simuleaza tunetul, cabine de gheata, bai romane, grote de gheata, terapie cu sare, Kneipp, pesteri de stanca, piscine, jacuzzi, piscine olimpice, bazine de inot si de reabilitare terapeutica.

7) Project Management;

8) Anteprenoriat General.

M.R.: Construirea unui spa incepe cu o foarte buna cunoastere a locatiei respective si a potentialilor oaspeti. De asemenea, un concept reusit este intotdeauna acela care pastreaza si pune in valoarea specificitatea locului. D-voastra reprezentati o companie italiana. Cum dati acea amprenta romaneasca spa-urilor construite aici? Apelati la cunoscatori in domeniu din Romania sau va bazati doar pe specialistii d-voastra?

S.C.: Construim fiind inca inspirati de criteriile de proiectare care pun accent pe orice metoda de cercetare a stilului de viata vizand wellness-ul.

Imaginea rafinata si exclusiva creata prin proiectele noastre incepe intotdeauna prin gandirea la etapa urmatoare de gestionare a structurilor proiectate.

Logistica, alegerea materialelor si a echipamentelor impreuna cu intretinerea lor, tehnologia si economia de energie, cercetarea avansata a detaliilor tehnologice, folosirea optima a personalului sunt atent luate in considerare si vor reprezenta intotdeauna adevarata structura pe care proiectul se bazeaza.

Investitiile si resursele sunt evaluate cu atentie, astfel incat sa  existe întotdeauna o revenire economică a investitiei, deoarece aceste structuri sunt reprezentate de investitorii și profesionistii carora le asigura o sursa sigură de profit și nu o sursa de probleme economice si de management.

Wellness Laghetto a proiectat mai multe hoteluri si proiecte Resorts cu intentia de a oferi placerea de a sta intr-un mediu de prestigiu cu un design inovativ si rafinat.

M.R.: Cum colaborati cu managerii si consultantii spa romani in cadrul proiectelor care angajeaza asemenea specialisti?

S.C.: In Romania, la fel ca si in restul lumii, colaboram constant cu consultanti locali care ne furnizeaza principalele cerinte ale tarii in care trebuie sa realizam si sa implementam un proiect nou.

M.R.: Aveti in vedere o adaptare a produselor si serviciilor oferite cu folosirea si valorificarea resurselor noastre locale? In afara minunatelor spa-uri pe care le aveti deja in portofoliu si pe care urmeaza sa le construiti aici, ce dati comunitatii romanesti inapoi? Si, ce luati? Schimbul ar trebui sa fie unul reciproc multumitor. Este asa?

S.C.: Cum am spus si mai devreme, incercam sa folosim in realizarile si proiectele noastre materiale locale, cum ar fi, de exemplu, in Romania, piatra,sarea,etc. Cand desenam (proiectam) incercam sa adaptam stilul nostru tipic Italian traditional la stilul tarii in care ne aflam.

Maria Rendes – Spa Consultant

Telefon: 0727 912 653
Email: maria.rendes@yahoo.com

SpaGuide by Maria Rendes

Foto: Premier Palace SPA Bucuresti

Cu drag,

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Email: office@desprespa.ro
Interviu cu Dl. Stefano Cattaneo, Director Piscine Laghetto
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Maria Rendes

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *