/
/
Interdictia asupra spa – urilor din Maldive

Interdictia asupra spa - urilor din Maldive

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Interdictia asupra spa - urilor din Maldive

M-am gandit mult daca sa scriu despre acest subiect – iconoclasta a propriei mele ´religii´- dar avand in vedere ca a fost the buzz subject in industria spa toata saptamana, cred ca nu il pot ignora: este vorba despre decizia de inchidere a tuturor spa-urilor din Maldive pe motiv ca ar fi cortina pentru o industrie mult mai subversiva, prostitutia.

BBC, The Guardian, Reuters, The Star, USA Today au titrat toate situatia fara precedent care a generat pierderi imense in turismul insulelor.

 Saptamana trecuta, partidul de opozitie islamist declara ca resort-urile si centrele din Maldive sunt un front pentru prostitutie. Imediat, partidul Adhaalath, o miscare religioasa conservativa, a organizat un protest in Male, sustinand ca spa-urile sunt de fapt bordeluri ascunse. Ministerul de turism a declansat o procedura cu efect imediat in urma careia toate spa-urile din cele 1192 de insule s-au inchis. Piata de turism si relaxare este principala sursa de venit in Maldive, insulele fiind extrem de populare printre proaspat casatoriti, celebritati si cupluri (camerele de lux pot ajunge pana la 8000€/zi).

Presedintele Nasheed a cerut Curtii Supreme sa decida daca spa-urile operationale sunt impotriva principiilor Islamului si pe 4 ianuarie a dat un ordin care anula decizia anterioara. 

Acesta a declarat pentru Reuters ca  ´interdictia a fost ridicata. Vrem sa dam incredere turistilor´. Guvernul a acuzat protestatarii Adhaalath ca au incercat sa exploateze situatia prin crearea unei stari de discomfort psihic in randul populatiei.

Am ales sa scriu despre asta pentru ca subiectul m-a indignat si intrigat in egala masura: o tara fara spa-uri, mai mult o tara in care industria spa-ului are vechi si adanci radacini. Momentul creat transcende motívele, fie ele religioase sau politice. Si m-am bucurat cand interdictia a fost ridicata- exista in Maldive spa-uri de o frumusete incredibila, cu podele de sticla prin care vezi oceanul si viata din el, cabine de tratament subacvatice si terapii derívate din tehnici ancestrale asiatice. Mi s-a parut o decizie total hazardata prin care sutele de profesionisti care lucreaza in aceste spa-uri au fost pusi la zid fara nicio dovada clara. Am colaborat cu terapeuti  care au lucrat in Maldive si i-am considerat profesionisti, atenti, experti. Sunt sigura ca industria spa din cei 26 de atoli va sti sa stearga si momentul si prostul nume.

Oana Manole

Spa Consultant- Spa D´Ór Consulting

www.spador.ro

Mob: 0721 070 32

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *