/
/
Evolutia conceptului de Spa

Evolutia conceptului de Spa

11 Dec 2012
|
Evolutia conceptului de Spa

Industria spa romaneasca trebuie sa recupereze nu numai un decalaj consistent deja fata de dezvoltarea acestui sector pe alte arii geografice dar si sa faca fata si unei dinamici extraordinare cu care conceptul modern de spa evolueaza. Iar aceasta evolutie e pe mai multe directii chiar.

De exemplu, daca in urma cu 20 – 25 de ani consumatorii de spa erau in general femei bogate supraponderale, astazi spaul e consumat de toate varstele si de ambele sexe. Pot aminti o alta evolutie, mai in profunzime – wellness versus amenajari de lux. Chiar definitia luxului cu referire la spa s-a schimbat, daca in trecut se referea la servicii si amenajari, astazi „luxul ca si experienta” devine reper. Spaul este considerat de lux in masura in care reuseste sa ofere experiente, pozitive binenteles, in alte cuvinte, trairi pe care consumatorul le ia cu el pentru multa vreme sau chiar pentru totdeauna.

“Experience is golden”

In timp ce serviciul si materialele raman importante totusi, oaspetii vor mai mult ca niciodata autenticitate de la proprietate la proprietate, interactivitate, distractie si diversitate. Branduri mari care opereaza azi in mai multe locatii sunt preocupate doar de o constanta in serviciu si de nivelele de finisaje, insa ofera diversitate pe fiecare locatie in parte.

Deci spa-ul a evoluat de la rasfat, la relaxare, iar astazi, spaul este totul despre wellness (stare de bine) si sanatate. Toate aceste schimbari in cerere se succed foarte rapid si spaurile trebuie sa le faca fata. Este nu numai un dans in pasi rapizi ci un adevarat maraton, daca ne gandim ca cererea de piata ar trebui sa determine dezvoltarea. In vreme ce facilitatile se copiaza cu usurinta si competitia este acerba, cei care raman in competitie sunt cei atenti la cerere, la ce doresc consumatorii, aceia care pot sa tina pasul cu aceste schimbari rapide la care m-am referit anterior, si aceia care inoveaza inspirat. In lumea spa ceea ce este nou astazi, maine poate deveni uzual.

Maria Rendes – Spa Consultant

Telefon: 0727 912 653
Email: maria.rendes@yahoo.com

SpaGuide by Maria Rendes

Cu drag,

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Email: office@desprespa.ro
Evolutia conceptului de Spa
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Maria Rendes

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare