/
/
Cum estimezi consumul de apa in spa

Cum estimezi consumul de apa in spa

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cum estimezi consumul de apa in spa

Cand incepi sa construiesti un spa multe din intrebari tin de costuri. Sa estimezi toate cheltuielile pe care le vei avea este cu siguranta o munca tare ´simandicoasa´.

Cum evaluezi consumul de apa si implicit, cum determini ce sisteme de incalzire a apei vei necesita?

Intai vei face o lista cu toate echipamentele si instalatiile pe care le vei avea in spa. Trebuie sa stii care sunt cerintele pentru functionarea la capacitate maxima a fiecarei piese de echipament astfel incat sa fii pregatit pentru cazul in care vei avea uzaj de 100%. De multe ori esti tentat sa alegi calea safe de maximum 80% ca peste tot , dar, credeti-ma, aici nu este cazul.  Formula este simpla: se calculeaza cata apa vei folosi in fiecare zona , cu fiecare piesa de echipament la 100% capacítate.

De exemplu daca ai o cada Cleopatra, o data ce ai ales cate jeturi va avea, poti cere celui care livreaza specificatiile tehnice. Acestea iti vor spune cata apa va scoate afara fiecare jet  in parte/minut ; vei lua in calcul si umplerea cazii. (Atentie, in cazul dusurilor Vichy, dusurilor cu jet  sau cazilor cu hidromasaj cantitatea de apa diferentiaza si in functie de presiune).

O data aflat acest lucru, va trebui sa calculati cate minute de tratament veti avea in fiecare zi cu acel echipament( in functie de cate minute dureaza diversele tratamente facute cu Vichy). Estimeaza maximum de tratamente  pe care le poti administra in acea zi. Astfel , vei avea consumul de apa total pentru acea piesa de echipament, la 100% capacítate. Fa acelasi lucru pentru scaunul de pedichiura, dusul Vichy, paturi de tratament cu apa, capsule, grottos, piscine etc. Inginerul care se ocupa de partea de hidraulice va poate asista cu cerintele in ce priveste sistemul de incalzirea a apei.

 

Oana Manole

Spa Consultant- Spa d´Or Consulting

www.spador.ro

Tel: 0721 070 392

 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *