Scopul filosofiei Feng Shui este realizarea armoniei locurilor in care traiesc oamenii, in functie de anumite reguli care afirma ca formele si mediul ambient pot influenta energia qi. Atentia la prezenta si manifestarea celor cinci elemente (pamant, metal, apa, lemn, foc) impreuna cu aplicarea principiilor yin si yang, echilibreaza fortele care se manifesta local, intr-un anumit spatiu.
Lemnul este un simbol al puterii de creatie, al cresterii, al hranei si al flexibilitatii. Energia de acest tip poate fi sustinuta si prin plantele prezente in camera sau prin tesaturi fine, naturale.
Energia focului este energia inceputului, a actiunii, a curajului si poate fi subliniata intr-o amenajare prin nuante de roz, rosu, forme triunghiulare, piramidale. Metalul este asociat cu mentalul, cu ratiunea, si poate fi intarit prin obiecte de culoare argintie, aurie sau prin forme rotunde.
Apa este responsabila de emotii, de trairile interioare. Acest tip de energie este prezent acolo unde avem suprafete care reflecta lumina sau forme aleatorii, neregulate. Pentru a intari energia apei puteti folosi si fantanile Zen, sunt obiecte care elimina energiile negative. Acestea sunt sursa perfecta de umiditate intr-o camera si au un efect linistitor.
Ultimul element, pamantul, simbolizeaza in arta Feng Shui stabilitatea, increderea si siguranta. Un material natural ce corespunde acestui material este piatra naturala. Puteti folosi travertinul, ardezia sau marmura pentru a placa pardoseala sau peretii spa-ului, intarind astfel energia de tip pamant. Culorile oricarui tip de piatra naturala sunt extrem de linistitoare: crem, ocru, maro-uri, nuante de pamantiu. In combinatie cu energia de tip lemn (plante bogate, perdele din panze subtiri si fine, mobila de lemn etc.) spatiul astfel amenajat va fi echilibrat.
Pamantul este amplificat de foc, controlat de energia lemnului si slabit de energia metalului. Prezenta energiei de tip pamant intr-o amenajare controleaza apa, sporeste metalul si slabeste focul.
Piatra in exces (energia de tip pamant) poate crea o senzatia de greutate sau de apatie. Iar in deficit, conform regulilor Feng Shui, cei din spatiul respectiv vor prelua o energie haotica, nesigura sau dezorganizata.
Explorator Wellness Virtual