/
/
Cine este si ce face un consultant spa

Cine este si ce face un consultant spa

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cine este si ce face un consultant spa
spa sign in front of tropical beach

Daca imi permiteti o usoara gluma: ”Consultantul spa este cineva care se pricepe la spa.” La o cautare google veti gasi mai mult de 100 de firme de consultanta spa si consultanti care lucreaza independent, in lume, de remarcat ca si unii distribuitori de produse spa se prezinta consultanti spa, ei ofera insa doar asistenta pe produs si training eventual pe tratamentele pe care producatorii respectivului produs le-au dezvoltat, nu sunt consultanti spa 360 grade, pe toate aspectele unui business spa. E adevarat ca nu exista o cerinta expresa pentru o licenta sau certificare si cei mai multi consultanti spa sunt persoane care au castigat experienta lucrand in spa-uri pe diferite pozitii, manageri sau chiar terapeuti.

Consultantul spa ofera solutii pentru investitorii si operatorii de spa pentru dezvoltarea, operarea si conducerea unui spa.

Cel mai adesea, cei care deschid sau isi extind un spa cauta serviciile consultantului. Unele spa-uri cheama un consultant si cand nu reusesc sa obtina profitul asteptat, pentru o analiza a afacerii si pentru solutii de imbunatatire. Consultantii spa au neaparat cunostinte de business pe langa cunostintele specifice spa, asa cum am mai amintit acest lucru in articole anterioare.

Tot ei sunt aceia care definesc spatiile pe care le are un dezvoltator la dispozitie, in felul in care sa poata fi create experiente spa veritabile. Ei cunosc temeinic operarea unui spa, care este una foarte complexa.

Spa-ul este despre facilitati scumpe, intre care unele necesita asistenta tehnica pe tot orarul de functionare, impartite pe zone uscate si umede, ce trebuie alaturate cumva, si totusi mentinut un confort maxim pentru consumator dar si pentru cei care opereaza, este despre aparatura si echipamente, produse cosmetice si de ingrijire de care piata abunda, despre tratamente a caror lista este fara sfarsit, iar competitia va veni, si serviciul spa priveste un raport foarte personal cu consumatorul, care vine la spa pentru ca este stresat, are o durere de spate, poate celulita, poate vrea sa scape de kg in plus sau poate vede in oglinda mai multe riduri decit a vazut cu o zi inainte.

Domenii sensibile as zice, sunteti pregatiti ca dezvoltatori de spa sa pasiti singuri pe un asemenea teren? Si cand, daca ati decis sa va faceti spa, in ce moment credeti ca aveti nevoie de un consultant? Raspunsul e simplu: chiar din faza de planificare, si inainte de a cheltui primul leu, sau euro.

Maria Rendes – Spa Consultant

Telefon: 0727 912 653
Email: maria.rendes@yahoo.com

SpaGuide by Maria Rendes

Cu drag,

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Email: office@desprespa.ro
Cine este si ce face un consultant spa
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Maria Rendes

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *