/
/
Cat costa de fapt un tratament spa

Cat costa de fapt un tratament spa

26 Jun 2012
|
Cat costa de fapt un tratament spa
Tratamente faciale potrivite

Se intampla: spa-ul este busy, clientii vin si va recomanda, exista o dinamica buna si totusi cand tragi linie profitul nu este ceea ce crezi tu ca ar trebui sa fie. Discutand despre costurile implicate unui serviciu de multe ori se prefera o abordare simplista prin care se ia in considerare doar costul produselor pentru tratament.  Vrei sa stii cat te costa exact un serviciu si cum poti determina daca un tratament este profitabil sau nu?

Foloseste pasii de mai jos:

– Cere distribuitorului sa iti calculeze costul fiecarui tratament inclus in meniul de servicii. Acest cost va include doar produsele! Grid-ul creat de distribuitor iti va oferi urmatoarele date: cantitatea totala a produsului, utilizarea per tratament ( in ml sau gr), numarul de utilizari estimate, suma produselor utilizate in tratament, costul acestuia.

–  Care sunt taxele platite pentru primirea unui transport de produse (transport, taxe vamale etc.)

– Calculeaza costul unui tratament per minut. De ce este important? Vei sti daca utilizarea cabinei pentru acest tratament este profitabila.

 – Determina care este numarul de clienti care au folosit acest serviciu complimentar. Poate ai facut traininguri, poate ti-ai invitat prietenii sau poate ai avut clienti VIP carora le-ai oferit un anumit serviciu. Chiar si un serviciu performat gratuit include aceleasi costuri ca cele pe care le-ai incasat.

– Care este costul terapeutului la o rata per ora. Chiar daca calculezi platile intr-un alt tabel, in care vei include comisionul , bonusurile, trainingurile, salariul de baza si taxele, trebuie sa stii utilizarea teraputului per fiecare tratament in parte.

– Costuri asociate spalatului si curateniei in cabine: cat costa spalatul  prosoapelor, cearsafului, halatului,  daca se ofera papuci de unica folosinta etc. Toate acestea sunt costuri afiliate tratamentului.

– Produsele monouz folosite: betisoare, dischete, bentite etc.

– Daca urmeaza sa incluzi un tratament intr-un pachet promotional, tine cont de aceste costuri pentru a nu avea costuri mai ridicate decat profitul pe tratamente.

– Daca incluzi si alte gratuitati ( acces la aria spa sau mini-tratamente) adauga  costurile aferente , cheltuielilor prestabilite.

Oana Manole

Consultant  Spa D’Or Consulting/Spa Director eforea spa at Hilton

www.spador.ro

Mob: 0721 070 392

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare