Un articol publicat recent de Luxury Lifestyle Magazine arată care sunt tendințele cele mai vizibile în piața spa internațională din ultimul an în ceea ce privește ofertele și ajustările de meniuri spa, tendințe care se vor menține și pe parcursul lui 2024.
Persoanele care duc un stil de viață activ și participă constant la o rutină de fitness caută servicii de masaj la cerere mai mult ca niciodată. De asemenea, tot mai mulți clienți sunt interesați de servicii de masaj orientate către rezultate, care vizează durerile cronice, durerile cauzate de exerciții fizice și ca formă de recuperare. Companii de wellness precum Zen Hut au observat această tipologie de cerere și oferă aceste terapii la o scară mare și într-o manieră ușor de livrat.
Terapia sonoră conștientă continuă să crească în popularitate pentru pasionații de wellness interesați să combine practici de vindecare străvechi cu tehnologii mai moderne. Această practică permite clienților să se afunde în proprietățile vindecătoare ale sunetelor provenite de la boluri, diapazoane și gonguri. Având în vedere creșterea constantă a nivelurilor de stres și anxietate, terapia sonoră rămâne o metodă puternică de tratare a acestor afecțiuni atunci când este efectuată în mod regulat.
Pe piața internațională actuală, realitatea virtuală și wellness-ul par să meargă mână în mână. Deși pare surprinzător, combinarea acestor modalități a deschis lumea wellness-ului pentru clienți din toate colțurile lumii, făcând terapiile disponibile unui public și mai larg. Un exemplu de realitate virtuală care continuă să crească în popularitate sunt rețetele de wellness cu realitate virtuală. Mulți oameni ar putea constata că nu au timp sau resurse financiare pentru a-și permite o escapadă de wellness, dar realitatea virtuală aduce aceste rețete direct în sufrageria lor. Aceste experiențe pot include practici precum meditația, terapia de discuție, yoga și altele.
Cu siguranță nu este o surpriză că terapiile de conectare cu natura se mențin în tendințe. Oamenii își dau seama acum de beneficiile fizice și mentale ale imersiunii în natură și ale stabilirii unei conexiuni mai strânse cu mediul înconjurător. Aceste terapii își propun să deconecteze clienții de dispozitivele lor și, în schimb, să le insufle importanța prioritizării lumii exterioare din jurul lor. În timp ce simpla plimbare sau conectarea la pământ pot face bine, activități precum drumețiile, observarea vieții sălbatice și retragerile în natură sunt, de asemenea, printre practicile apreciate.
Progresele recente în cercetarea genetică au extins domeniul terapiilor bazate pe gene pentru cei interesați de wellness. Având recomandări ultra-personalizate ca punct de pornire, se pot obține planuri de terapie mult mai eficiente. Aceste terapii utilizează analizele de ADN pentru a determina care ar fi nevoile specifice ale unei anumite persoane pentru a se simți și a rămâne în cea mai bună formă posibilă.
Sursa: Luxury Lifestyle Magazine
Explorator Wellness Virtual