/
/
5 greseli in Spa Design

5 greseli in Spa Design

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
anti aging spa masaj natura facial scalp dreamstime 32100033 1024x683 1
Tratamente faciale potrivite

Exista o serie intreaga de lucruri in designul unui spa care, ca si proprietar te fac sa te intrebi: “de ce nu  s-a gandit nimeni la asta?” Un spa este facut din atatea mici detalii ca orice, de la flux , la capacitatea fiecarei statii pot crea bataie de cap. Va spun care sunt cele mai importante greseli din punctul meu de vedere.

  1. Flux – ca sa intru in spa trebuie sa trec din nou in costum de baie prin zona de receptie… Sau, astept sa  fiu preluata pentru masaj din zona de asteptare si vreau sa intru deja in atmosfera. Da , hei , lumea dinamizata si transpirata de la fitness trece prin fata mea in drumul sau spre vestiare!…De multe ori esti limitat in design de zone pre-existente si atunci solutiile sunt limitate. Insa intr-un spatiu blank  totul trebuie gandit astfel incat spatiile sa se lege  si sa se sustina reciproc. Separarea  zonei active de cea pasiva, a ariilor cu plata de cele libere este importanta.
  2.  Acustica –  de multe ori poti auzi ce sfaturi primesc cei din camera alaturata de la terapeutii lor.  E important sa se prevada de la inceput acest lucru absolut deranjant. Tinand tot de acustica, as include si necesitatea unui sistem care permite modificarea volumului muzicii per cabinet.
  3. Mecanice si electrice – aminteste-ti ca intotdeauna, comfortul oaspetilor tai primeaza. Un spa este –un produs de lux –  care solicita o investitie bine gandita. Partea electrica si mecanica inghite aproximativ 40% din buget  astfel ca vei vrea sa verifici aceste cheltuieli de doua ori! Nu ai vrea ca oaspetelui tau sa-i fie prea cald , prea frig si in general , prea ´nimic ´ decat  ´prea bine´! 
  4. Schimbari de aer –  calitatea aerului e importanta atat pentru oaspete cat si pentru terapeut.
  5.  Materiale – un spa solicita anumite texturi, anumite culori si in special anumite caracteristici tehnice ale materialelor. Dau un exemplu concludent – podelele din ariile umede  facute din materiale alunecoase, permeabile, lucioase, netratate.

Care sunt greselile de design pe care le-ati vazut voi intr-un spa ?

Oana Manole

Spa d’Or Consulting

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *