/
/
Portret Narcisa Diaconu – Director General Turism Covasna SA

Portret Narcisa Diaconu – Director General Turism Covasna SA

10 Oct 2023
|
10
Narcisa Diaconu

A avut norocul sa se nasca intr-o familie minunata de la care a primit si afectiune, si dragoste, dar si disciplina si un simt etic care a ajutat-o sa-si croiasca drumul incet, dar sigur.

A studiat dreptul. Este o persoana care pune pret pe valori si accent pe principiile umane.

Crede ca ce trebuie sa mai avem pe langa valori si educatie este si atitudinea pozitiva, dar si un suflet sanatos care intodeauna sta la baza unei minti sanatoase si a unui corp sanatos.

Mixul perfect intre corp si suflet este principiul care sta la baza activitatii ei in cadrul companiei unde este lider.

Esenta crezului ei este definita de valorile sale: atitudinea pozitiva, asumarea, perseverenta, curajul si responsabilitatea.

Evolutia Narcisei

A terminat liceul la un profilul real si apoi a facut facultatea de drept. Timp de 11 ani a lucrat in domeniul juridic, cu aspiratii spre magistratura.

A lucrat in mai multe companii pana sa se angajeze la Turism Covasna SA, acum aproximativ 14 ani.

“Am crescut impreuna cu Compania

A avut parte de o evolutie presarata cu provocari, de la un domeniu la altul, dar toate aceste incercari au cladit omul in care s-a transformat azi.

In primii 9 ani a reprezentat biroul juridic (juristul companiei) unde s-a ocupat de toate aspecte juridice, si inclusiv a reprezentat societatea in instanta.

Datorita provocarilor si oportunitatilor survenite in companie, intr-o zi a inteles ca are posibilitatea sa urmeze o alta traiectorie: “am constientizat potentialul real pentru a deveni cea mai buna versiune a mea din prezent, acceptand provocarea si astfel intrand intr-un domeniu cu noi perspective de dezvoltare si cu o noua misiune”.

Desi imi iubesc originea ca si formare profesionala, cea juridica, am ajuns sa ma identific si sa ma dedic mult mai profund domeniului ospitalitatii & business si sa imi folosesc cunostintele dobandite anterior. Simt ca am reusit sa creez o simbioza perfecta intre cele doua si sa ofer tot ce am mai bun.”

Astfel, din 2018, chiar inainte de Pandemie, a fost promovata pe pozitia de director general adjunct al companiei, iar din 2020, a preluat pozitia de director general.

Inca de la preluarea mandatului de director general au venit provocari nemaiintalnite: incepand cu perioada pandemiei, pe care au depasit-o reusind sa mentina echipa, dar si compania intr-un echilibru financiar.

In acesti ani am descoperit in mine capacitati pe care nu le cunoasteam sau pe care nu le acceptam, dar si abilitati pe care nu le-am pus in valoare cum ar fi empatia, viziune strategica, orientare spre oameni si placerea de a organiza.”

4
Narcisa Diaconu

1. Care consideri ca sunt punctele tale forte care te ajuta sa fii un director atat de apreciat, a carei echipa este si foarte unita, dar si un exemplu de ospitalitate ?

Conceptul meu de conducere este de leadership si de punere in valoare a echipei. Intrucat activitatea noastra in industria turismului se bazeaza pe ospitalitate, nu se poate crea acest lucru decat cu oameni calificati, calitativi si care pun suflet in ceea ce realizeaza zilnic si cred cu adevarat in puterea exemplului.

Faptul ca sunt langa colegii mei si printre ei, ca ii sustin si imi aduc aportul in dezvoltarea fiecarui departament, impreuna reusind sa trecem cu brio de fiecare eveniment  sau provocare si sa crestem calitatea serviciilor in permananta cu implicarea tuturor, face ca echipa sa functioneze si sa fie unita. Consider ca intr-o echipa respectul se castiga si nu se cuvine cu pozitia.

Datorita faptului ca sunt ambitioasa, imi doresc sa am langa mine o echipa ambitioasa si performanta si de aceea nu ma multumesc niciodata cu nivelul pe care il atingem si vin permanent cu provocari noi si exigente ridicate. Sunt mandra si onorata ca fac parte din echipa Turism Covasna SA!

3
Narcisa Diaconu

2. Cam cum arata o zi obisnuita pentru tine?

Desi imi place cum suna “o zi obisnuita”, pentru mine fiecare zi este diferita, plina cu provocari, cu noi task-uri si motivatii, ceea ce ma determina sa fiu intr-o continua dezvoltare, sa invat permanent si sa descopar in mine tot felul de lucruri, practic sa fiu mereu in priza, crescand exigentele atat la nivel personal cat si la nivel de echipa, iar multumirea si satisfactiile devin nemasurabile atunci cand vin rezultatele.

3. Ce te motiveaza?

Faptul ca activez intr-o companie mare cum este Turism Covasna SA cu mai multe hoteluri si o capacitate mare de cazare la categorii diferite de clasificare si un centru de tratament balnear unic la nivel national datorita factorilor naturali din Covasna dar si a concentratiei acestora, cu proiecte de modernizare si de dezvoltare continua, vine la pachet cu o motivare constanta in finalizarea proiectelor incepute si demararea celor noi.

Sunt pasionata de ceea ce fac aici, imi pun sufletul in activitatea desfasurata si faptul ca am reusit sa crestem atat de frumos si atat de mult ne motiveaza la nivel de echipa sa trecem la etapa urmatoare.

4. Care este cea mai mare satisfactie pe care ai avut-o legata de activitatea ta?

De-a lungul activitatii mele am avut parte de foarte multe satisfactii, neinsemnand vreuna ca fiind mai putin importanta intrucat au constituit elemente pentru a forma intregul, m-am bucurat incepand cu primul eveniment organizat sau de primul sold-out, de fiecare diploma obtinuta, insa cea mai mare satisfactie este legata de evolutia importanta pe piata concurentiala a investitiei noi – Caprioara SPA& Wellness Resort**** cu crearea unui nou concept care a fost  realizat atat prin rebranding-ul din 2021 cu noua identitate vizuala cat si prin serviciile  oferite si dezvoltate pe fiecare segment – cazare, F&B, conferinte, tratament balnear dar si SPA& Wellness.

Practic am reusit sa dam viata unui nou concept Medical SPA, prin crearea mixului intre Centrul de tratament & Centrul SPA &Wellness prin Beauty Center Caprioara by Gerovital si Mineral SPA Center, regandind fluxurile, spatiile, realizand investitii. Astfel, s-a produs practic o reorganizare a intregii abordari care exista, inclusiv din punct de vedere al resursei umane, ceea ce a atras un alt segment de clienti care vizeaza nu doar refacerea fizica prin tratamentele balneare ci si a starii de echilibru interior prin terapiile SPA & Wellness oferite.

5
Narcisa Diaconu

5. Dar cea mai mare realizare?

Cea mai mare realizare a mea este Matei-Stefan, baietelul meu, care a trezit in mine cele mai puternice sentimente, principii si valori morale, care m-a determinat sa devin un om de echipa, sa invat sa pun pe primul loc neconditionat si cu maxima detasare pe altcineva. Datorita lui am invatat ca pot sa realizez orice plecand de la nimic, ca pot sa imi depasesc limitele si ca pot sa obtin ce imi propun. Cea mai mare realizare este atunci cand copilul tau devine o versiune mai buna decat a ta.

6. Care consideri ca a fost cel mai mare succes al tau in viata?

Am intrat in acest proiect frumos Turism Covasna SA pe termen scurt, insa s-a dovedit ca ceea ce realizam aici era bine, proiectele luau nastere si se realizau si totul se derula intr-o linie progresiva cu rezultate deosebite, ceea ce a condus la prezenta mea in cadrul companiei pe un termen mai lung, reusind sa formez o echipa minunata si sa derulam proiecte investionale de dezvoltare a companiei.

7. 1-2 incercari mai grele prin care ai trecut si te-au definit ca om?

Am trecut prin momente foarte grele cu impact in viata personala dar si profesionala insa de fiecare data faptul ca mi-am regasit credinta in Dumnezeu si am o sustinere permanenta a familiei, am reusit sa imi reconstruiesc un suflet sanatos care  poate sa ofere iubire, stare pozitiva, de bine si capabilitatea sa transmit mai departe aceste lucruri, dar si sa atrag de fiecare data in preajma mea oameni deosebiti care contribuie la crearea  suflului necesar  sa trec peste.

Am certitudinea ca acestea incercari grele m-au determinat sa devin mai intelegatoare, mai profunda si mai apropiata de Dumnezeu dar si mult mai realista in prioritizarea valorilor din viata mea.

6
Narcisa Diaconu

8. Care au fost momentele cheie din viata ta care te-au transformat in omul care esti azi?

De cele mai multe ori ma consider un om norocos si spun acest lucru pentru ca am intalnit in conjuncturi inedite persoane cu valori morale si profesionale deosebite cu impact in progresul meu profesional dar si personal. Nu as vrea sa concretizez prin exemple intrucat nu as putea sa fac o enumerare fara sa realizez un clasament si nu ar fi corect.

9. Care este cel mai frumos lucru care ti s-a intamplat pana acum?

Intr-un domeniu atat de vast si de complex cum este turismul, se intampla constant lucruri frumoase, insa ceea ce ma bucura zilnic este colectivul pe care am reusit sa il creez si care aduce plus valoare companiei si activitatii noastre de aici. Recenziile oaspetilor nostrii vin in completarea rezultatelor obtinute si ne determina sa facem mult mai multe lucruri frumoase si de perspectiva.

8
Narcisa Diaconu

10. Care este lectia pe care ai invatat-o in cel mai dur mod?

Sunt genul de persoana care nu traieste in trecut, imi place sa ma bucur de prezent la maxim si sunt entuziasmata sa ma uit spre viitor. Se spune ca ai invatat o lectie in momentul in care reusesti sa ii dai drumul trecutului…iar eu fac acest lucru tot timpul, vad partea plina a paharului si caut solutiile potrivite sa il umplu, preiau fiecare “lectie”pe care am primit-o ca o experienta care ma ajuta  si pot sa spun ca am avut parte de cateva…

Cea mai dura lectie a fost cea care m-a determinat sa constat intr-un mod aspru si direct  ca viata reprezinta doar un moment pe care poti sa nu il mai ai fara sa realizezi…si care m-a facut sa apreciez momentele si gesturile simple si sa ii accept pe oamenii din jurul meu asa cum sunt.

11. Ce te deranjeaza cel mai mult la societate?

Din totdeauna am fost extrem de exigenta, ambitioasa, foarte directa si m-am ghidat dupa valori si nu reusesc sa ii inteleg pe cei care apeleaza la anumite conjuncturi, fie ca este vorba de un limbaj sau de un comportament neadecvat, care ii degradeaza moral ca oameni. Nu sunt in masura sa judec, insa fac o selectie riguroasa ca persoanelor cu care interactionez sau a cercurilor pe care le frecventez.

1
Narcisa Diaconu

12. Ce-ti aduce bucurie, implinire?

Ma consider un om implinit si fericit atat din punct de vedere personal cat si profesional si imi aduc bucurie in general lucrurile mici care de fapt sunt esenta realizarii proiectelor mari.

13. Care sunt fricile tale?

Toti stim ca opusul fricii este curajul. Atata timp cat am incredere in mine si imi consolidez credinta ma consider o persoana curajoasa, insa ca oricare dintre noi am temeri legate de inaltime, de foc,  de faptul ca nu m-as putea ridica la nivelul asteptarilor celor din jurul meu, dar care ma determina sa ma autodepasesc si sa ma echilibrez pentru a urma cursul normal atat pe plan personal cat si profesional. Credinta sta la baza curajului si ma reconstruieste de fiecare data cand simt ca as avea vreo temere sau frica si sunt recunoascatoare pentru sanatatea mea si a celor de langa mine.

14. Ce visezi sa faci si inca n-ai reusit / n-ai apucat – dar este in plan?

Am foarte multe lucruri in plan de realizat si pe care nu am reusit sa le demarez sau sa le prioritez. Pe plan profesional, pe termen scurt imi doresc sa realizez investitia pe care am demarat-o anul trecut in cadrul Centrui SPA& Wellness de modernizare, iar pe plan personal lucrez la prioritizarea lucrurilor din viata mea pentru a petrece mai mult timp cu familia, insa vreau sa cred ca reusesc intr-un ritm pe care mi l-am creat sa imbin fara sa afectez vreuna dintre componente, activitatea mea din cadrul companiei cu cea de mama si sotie.

15. Ce trenduri Balneo & Spa vezi tu pe termen scurt si mediu?

Tendintele Balneo & Spa pe care le am in vedere pe termen scurt/mediu inclusiv in dezvoltarea Centrului nostru SPA & Wellness ce deserveste Caprioara SPA & Wellness Resort**** sunt legate de crearea unor experiente unice si personalizate pentru a se potrivi nevoilor individuale ale fiecarui client, la punerea in valoare a preventiei atat prin imbunatatirea starii generale de sanatate  cat si la reducerea anxietatii si stresului prin utilizarea in terapii a factorilor naturali care sunt adevarate minuni ale naturii – produse 100% naturale, prin formarea de terapeuti cu cunostinte dobandite in centre de formare profesionale, cu tehnici imbunatatite, cu empatie si atitudine pozitiva.

Din punctul meu de vedere formula ideala intr-o tentinta Balneo & Spa ar fi sa reusim sa punem in valoare resursele naturale care fac categoric diferenta si sa le includem in terapii prin crearea unui mix perfect intre corp si suflet, esential in realizarea unui turism de sanatate.

7
Narcisa Diaconu

16. Ce mesaj ai vrea sa transmiti lumii intregi?

Sa ne construim credinta, sa fim mai buni, mai pozitivi, sa ne bucuram de lucrurile care conteaza cu adevarat si sunt esenta in realizarile noastre si sa daruim iubire mai ales celor care au nevoie de ea ! Fara un suflet sanatos nu putem sa avem un corp sanatos!

9
Narcisa Diaconu

Cu drag,

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Email: office@desprespa.ro
Portret Narcisa Diaconu – Director General Turism Covasna SA
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Ioana Marian

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *