/
/
Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti, Bucuresti

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti, Bucuresti

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

Alin crede in oameni, in dreptul la fericire, in faptul ca oamenii pot face mult bine daca sunt ajutati sa-si descopere potentialul. 

Are 41 de ani, este pasionat de baschet si de domeniul wellness – despre care pana acum cativa ani nu stia nimic. Si-a stabilit ca obiectiv sa aiba o viata decenta, cu multe bucurii, si zi de zi isi ordoneaza activitatile si prioritatile in functie de asta. 

La 21 de ani era sportiv de performanta. Nemultumit de ce i se oferea ca sportiv in Romania – preponderent promisiuni, nimic concret – si-a facut bagajul si a aterizat in UK cu 2 lire in buzunar. A ajuns intr-un camp de fructe si dupa ce a vazut cum era munca la camp, s-a reprofilat pe munca in depozitul de congelare. 

La cateva luni, cu niste bani stransi in cele 3 luni de Student Camp, s-a mutat in Londra unde a aplicat pentru o viza specifica de constructii. Asa a inceput o noua viata in Anglia si este foarte recunoscator pentru tot ce a invatat acolo. 

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

La 29 de ani locuia in Londra, inca lucra in constructii si practica baschet semi-pofesionist, cu multe rezultate faine. Atunci a facut o excursie in Tibet. De ce Tibet? pentru ca i s-a parut interesanta calatoria la templu, a considerat ca este o oportunitate sa descopere o tara noua si sa faca ceva cool. 

Nu stia ca acea calatorie initiatica avea sa-i schimbe cursul vietii. S-a intamplat ca exact atunci sa fie in Tibet si o delegatia din Romania de peste 100 de persoane. Dalai Lama a fost atat de surprins, incat i-a chemat la o intrevedere privata. A avut privilegiul sa-l cunoasca personal, sa-i stranga mana si sa faca o poza cu el. 

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
Delegatia din Romania in Tibet / Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

La invataturile lui Dalai Lama a cunoscut-o pe Svetlana, viitoarea sa sotie.

S-au casatorit la 3 ani dupa calatoria in Tibet. Relatia lor a inceput la 2 ani dupa Tibet si in 6 luni Alin era deja mutat din Londra in Romania. 

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
Svetlana si Alin / Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

Visul Svetlanei era sa construiasca un loc in care sa se armonizeze frumusetea exterioara cu cea interioara, omul sa poata sa se descopere pe sine si frumusetea sa interioara sa radieze cat mai mult. Alin i-a sustinut visul, cu toate ca nu stia nimic despre acest domeniu, dar a inceput sa invete pas cu pas.

Asa s-a nascut Centrul Shakti, locul care i-a adus impreuna pe Alin si pe Svetlana.

Astazi, la 9 ani de cand a inceput relatia lor, considera ca “cea mai buna decizie a vietii a fost sa ma casatoresc cu Svetlana, un om care a fost mereu alaturi de mine si m-a sustinut neconditionat”.

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

Dupa ce au deschis Centrul Shakti, Alin a vazut ca este mare nevoie de sanatate si de vindecare. 

A invatat sa lucreze cu oamenii, sa ii imputerniceasca si sa construiasca alaturi de ei un mediu sanatos si placut, in care specialistii sa se simta bine si sa ofere mult clientilor.

Business-ul nu inseamna doar bucatica ta, este un teren in care toti contribuie si in care toti sunt afectati cand cineva nu este bine”.

I-am cunoscut pe Alin si Svetlana la foarte scurt timp dupa ce au deschis Centrul Shakti. M-a impresionat inca de la prima discutie faptul ca Alin era preocupat ca terapeutii sa aiba pauze, sa nu depaseasca 5 terapii / zi, ca sa nu ii extenueze. 

Ulterior, a extins grija pentru angajati dincolo de limitele locatiei si s-a implicat in binele lor fizic si psihic: 

Eu reprezint ideea de a face bine oamenilor si pentru ca totul sa fie armonios am nevoie de terapeuti bine organizati, foarte priceputi si care pot intelege nevoile clientilor. 

Organizam 50-80 de zile de cursuri anual ca terapeutii sa acceseze informatii noi, sa creasca si sa invete tehnici si abordari noi asupra corpului uman. 

Este un domeniu dificil in care dai examen cu fiecare client de fiecare data si la sfarsit de luna poti contabiliza eficienta. 

Am adoptat sisteme de plata diferentiate in functie de eficienta pentru ca salariile se platesc in functie de ce realizam, nu avem contracte cu statul 🙂 

Lucram cu produse eco bio de cea mai inalta calitate, Lakshmi. Mediul este unul frumos, cresterea personala si profesionala este unul din obiectivele noastre si plata este conform valorii. Astea sunt principalele diferentiatoare pe care le oferim la Centrul Shakti”.

Acum cativa ani, intr-o seara, dupa ora 19, m-a sunat un cititor. Sotia lui era bolnava de cancer, avea dureri mari. Citise despre terapia cranio-sacrala si se gandea ca poate ii va ameliora starea. Ar fi vrut sa o duca undeva chiar in acea seara. 

L-am sunat pe Alin. Terapeutul de cranio-sacrala era la ultimul client, dar Alin a inteles si i-a primit. Nu doar ca a tinut Centrul Shakti deschis special pentru acea clienta, dar nici nu i-a lasat sa plateasca terapia. Mi-a zis ca doamna arata atat de rau si ca in mod evident avea dureri atat de mari, incat nu a putut sa ceara bani unor oameni amarati. Era bucuros ca terapia avusese efect si doamna iesise mult mai bine decat era cu o ora si jumatate inainte.

La 3 ani de la deschiderea Centrului Shakti, in 2014, s-a nascut Matei, baiatul lor. Atunci Alin a ramas sa se ocupe de centru, si Svetlana mai mult de cel mic.

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
SPA Business Netwoking Event / Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

Cand copilul avea 2 ani am realizat ca nu plecasem in nici o vacanta toti trei. Am plans si am luat decizia sa eficientizez tot ce am de facut pana in ora 15:00 dupa care ma voi dedica familiei” 

Astfel, dupa 8 ani de munca foarte grea, 08:00-22:00 de cele mai multe ori, a inteles ca trebuie sa se mai opreasca din aceasta goana. Sa lucreze mai putin si sa aiba timp pentru cei dragi de acasa.

Ca sa poata face asta, a automatizat business-ul: “am fost primii din Romania care au inceput sa lucreze prin aplicatie sistemul de programari, cam in 2015. 

Chiar daca businessul nu ar fi mers, eu imi trasasem o linie ferma peste care nu am mai trecut. Parintii pot sa fie dovada a ceea ce spun, copii nu reactioneaza la vorbe. 

Asa ca, de 2 ani, Matei face 7-8 sporturi frecvent. Schiul doar iarna, dar restul le face saptamanal. Este un copil cu energie fantastica, foarte motric care stapaneste excelent baschetul, inotul, tenisul, artele martiale, kartingul samd. 

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
Matei / Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

Consider ca o parte din misiunea mea pe Pamant este sa aduc bine oamenilor si primii doi sunt sotia mea si copilul meu. 

Ma ocup zilnic, fug de la un sport la altul, conduc 2-3 ore pe zi in Bucuresti, dar totul are sens cand stiu ca el se dezvolta armonios si sanatos. 

Daca parintele nu are disponibilitate la efort, este comod si nu are viziune, copii se vor dezvolta ca o planta lasata in voia sortii. De aceea m-am implicat sa-i creez un spatiu sanatos prin care sa stea departe de telefon, televizor sau jocuri. 

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

In multe din zilele saptamanii ajungem la 7-8-9 seara franti, dar cu constiinta ca am facut ce trebuia in ziua respectiva. Ma simt onorat sa pot sa ma ocup de spa, de un brand fantastic de fain de produse eco-bio, Lakshmi, si de familia mea. Universul ne da si trebuie sa fim extaziati ca avem resurse pentru a face atat de multe”

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

Ce-ti aduce bucurie?

Ceea ce fac, sa fiu cu familia mea, sa discut cu sotia mea, sa calatoresc, sa joc baschet, sa-mi vad prietenii si sa rad.

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

O incercare prin care ai trecut si te-a definit ca om?

In aceasta toamna am fost aproape de moarte din cauza COVID-ului, internat doua saptamani si pe oxigen doua luni acasa, a fost o perioada cumplita in care doar mintea era agera, corpul murise la propriu si nu puteam sa ma misc pentru ca imi afecta plamanii. 

Am reusit sa muncesc din spital si sa sustin cu ce am putut. A fost momentul cand echipa a preluat majoritatea functiilor si am putut trece peste cea mai grea incercare, si personala si pentru business

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
Alin cu Matei – post-COVID / Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

Care este cel mai frumos lucru care ti s-a intamplat pana acum?

Casatoria, nasterea copilului si sansa de a fi in viata. Am simtit ca mi s-a permis sa-mi continui misiunea. Posibil sa nu mai fi existat Centrul Shakti daca as fi murit, pentru ca este proiectul meu si al sotiei si daca unul nu ramane in viata, sau cuplul se destrama, renuntam la proiect.

Sa fii investitorul si responsabilul unui centru wellness de 5*  implica multa munca, dar si calitati – atat umane cat si profesionale. Care sunt aceste puncte forte pe care consideri ca le ai si care te ajuta?

Sunt un tip foarte energic si am capacitatea sa ma reinventez mereu. Am rezistenta psihica si fizica si am putut trece peste multe socuri, tradari, momente dificile, Pandemie samd.

M-am inconjurat de multi oameni priceputi in preajma. Alaturi de ei cresc si formez echipa. Pe partea de training este Daniela Dumitru, pe partea de dezvoltare umana este Svetlana. Plus multi altii care mi-au facut viata mai usoara. 

Sunt deschis catre inovatie si pot spune ca am mutat Centrul Shakti in 3 locatii in 10 ani. Momentan suntem in ultima luna in actuala locatie si ne vom muta intr-o locatie de 700mp. 

A fost unul din cele mai dificile momente, mai ales prin faptul ca a cazut in cel mai nepotrivit moment aceasta mutare, imediat dupa Covid. De 6 luni lucram la noul Centru Shakti, cu mobila, design nou nout. Chiar nu stiu ce voi face cu atata mobila din actuala locatie, posibil sa incepem sa o donam catre diverse locuri unde au nevoie de ea.

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
Noul Centru Shakti – septembrie 2021 / Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

Care este cea mai mare realizare pe care ai avut-o legata activitatea ta?

Faptul ca am un sens si o bucurie prin ceea ce fac. Noul Centrul Shakti este cea mai mare incercare a noastra de pana acum. Un nou sediu redecorat de la zero, aproape totul nou in perioada Pandemiei, costuri mai mari. Ne-am asumat o munca enorma si speram ca acest lucru sa rezoneze in clientii nostri. 

Faptul ca suntem de 10 ani pe piata, ca facem mereu lucruri sa fim mai buni si am gasit toate resursele posibile sa ne mutam intr-o locatie mai noua si mai mare, pentru mine este o realizare majora.

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
Noul Centru Shakti – Septembrie 2021 / Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

Dar cea mai mare satisfactie?

In ultimii 3-4 ani am luat 4 premii nationale prin care ni s-a recunoscut munca depusa. A fost o incantare sa ne vedem munca recunoscuta, sute de zile de cursuri, cu traineri romani si internationali si un meniu care a crescut de la 7-8 masaje si ritualuri la 80. Este o oferta de masaje, ritualuri spa si ritualuri semnatura impresionanta. 

Am reusit sa implementam ideea de ritualuri semnatura pentru fiecare terapeut in parte. Sa scoatem ce e mai bun in el, zona lui in care straluceste si sa construim impreuna acea semnatura a terapeutului.

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
Premiile OPTBR / Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

Cum a fost pentru tine perioada pandemiei? 

Cumplit, ca un leu in cusca m-am simtit. Nu puteam sa influentez cu nimic si decizia oamenilor de a sta acasa era indreptatita total. Multumesc multor clienti care au sustinut in toata aceasta pandemie si care nu s-au lasat infricosati si s-au ocupat in continuare de binele lor si au putut sa ne tina si pe noi in funtionare. Mare lucru si sunt profund recunoscator.

Ce te deranjeaza cel mai mult la societate in general / la unii oameni, ce nu suporti?

Fiind si cetatean britanic, pot sa-ti spun multe aici. Pe scurt, consider ca meritam ca si popor un trai bun: servicii medicale profesioniste, strazi si autostrazi sigure si un nivel de trai care sa ofere oamenilor posbilitatea sa se ocupe si de alte lucruri decat supravietuirea.

Ce ma deranjeaza la oameni? Lipsa de comunicare, de asumare si credinta ca programarile sunt un cec in alb si ca te poti juca cum vrei cu ele.

Care sunt fricile tale? 

Frica de a nu fi validat de catre clienti. Consider ca facem o treaba extraordinara, dar daca oamenii nu vin din diverse motive, totul ramane in mintea noastra. 

Consider ca oamenii ar trebui sa consume din business-urile de calitate, chiar daca nu sunt in zona lor, chiar daca ii scoate din zona de confort. Ar trebui sa excluda din start alternativa unor servicii proaste, businessuri fara etica si care nu sunt interesate de binele general. 

Mi-a fost frica sa nu pierd acest business, recunosc. Daca la inceput mi-era greu sa dau afara un om pentru anumite erori, nu o mai am acum. 

Frica de moarte este una cu care ramai, desi am cunoscut-o de aproape. Imi place viata, recunosc. 

Frica de inaltime, desi am calatorit de 500-1000 ori cu avionul, nu prea imi plac sporturile de inaltime, sunt leu, trebuie sa simt pamantul 🙂

Ce visezi sa faci si inca n-ai reusit / n-ai apucat – dar este in plan?

Un tur al Europei cu familia, sa pot pleca cate 1-2 luni sa cunosc cat mai multe din acest frumos continent. Desi ador multe tari din Asia, America de Sud si Europa, pentru mine Europa si UE sunt un vis minunat si ma bucur de el. 

Portret Alin Simion - fondator Centrul Shakti
Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti

Ce trenduri in wellness vezi tu pe termen scurt si mediu?

Clientii au nevoie de profesionalism, cred ca cel mai bun trend este transformarea terapeutului in acel personaj vindecator, bland si intelegator care stie cum sa faca bine, stie sa puna limite, dar care nu face rau constient sau inconstient. Restul sunt detalii, legate de terapii sau aparatura. Trendul pe termen foarte lung este legat de capacitatea umana de a face bine.

Ce mesaj ai vrea sa transmiti lumii intregi?

Cand nu poti face bine, macar nu face rau. 

Acorda-ti timp tie si corpului tau, vei fi mult mai bun in ceea ce faci. 

Pretul nu reflecta intotdeauna realitatea, cauta mai adanc, observa si vezi unde te simti bine si de unde pleci relaxat si cu o stare de bine. 

Respecta orice business asa cum ai dori sa fie respectat al tau. Cand platesti un serviciu intr-un business, platesti pentru 50-100 de oameni care contribuie la experienta ta. Poti face bine altor oameni oferindu-le cadouri pentru sanatatea lor. 

Ioana Marian,

Fondator despreSpa.ro

Cu drag,

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Email: office@desprespa.ro
Portret Alin Simion – fondator Centrul Shakti, Bucuresti
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Ioana Marian

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *