Nutriție inteligentă&alimentație naturistă

Mai multa hrana vie si mai putina hrana moarta: se spune ca hrana de provenienta animala este o hrana moarta. Hrana vie (fructe si legume proaspete sau gatite astfel incat sa-si pastreze proprietatile, pana la o tem­peratura de 37 grade Celsius) vinde­ca, alcalinizeaza, energizeaza. Hrana moarta induce aciditate si prin urma­re boala. Dar genereaza si sentimente de teama, depresie, transmise energe­tic de la animal catre om.

Procurati-va hrana constient: alegeti acele alimente mai lovite, mai mici, mai mult de la piata decat de la super­market. Iar daca gasiti si un vierme, bucurati-va: este o garantie a caracte­rului organic!

Gatiti constient: noi ii transmitem mancarii emotiile noastre. Asa cum au aratat si celebrele experimente ale doctorului Masaru Emoto. Asa ca de­tasati-va de orice probleme atunci cand gatiti si incarcati hrana cu trairi constructive si pozitive.

Mancati constient: Nu va asezati la masa cand sunteti nervosi, anxiosi, deprimati sau cand aveti o discutie in contradictoriu. A te hrani constient mai presupune si sa savurezi manca­rea cu toate simturile. Sa te bucuri de mirosul lamaii pe frunzele proaspete de salata. Sa iti incanti privirea cu fru­moasele culori ale condimentelor. Sa simti textura moale a unui smoothie care iti gadila limba. De asemenea, ar trebui ca de fiecare data cand ne ase­zam la masa, sa oferim naturii macar un gand de recunostinta pentru ca avem ce manca. Pentru ca ne-a oferit atata diversitate, atatea gusturi si aro­me, atat de multe culori.

Cum ar arata niste retete care ne ali­menteaza cu energie pozitiva? Avem niste invitati speciali, pe care i-am ru­gat sa ne gateasca un preparat cu cel putin trei calitati: sanatos, energizant si savuros.

Dedicam ultimul articol din seria: Sănătate la ghiveci Rozmarinului și Salviei, 2 plante sacre din mitologia greacă. Puteți citi aici despre: pătrunjel, oregano, cimbru și aici despre: mentă, busuioc, lavandă. Rozmarin – Marea Mediterană Rozmarinul este nativ din regiunea Mării Mediterane. Rosmarinus provine din cuvintele latineşti ros şi marinus şi înseamnă „roua mării”. Conform mitologiei

În continuarea articolului de săptămâna trecută, astăzi îți prezint alte 3 plante medicinale a căror utilizare te va ajuta în tratarea răcelilor, a bronșitelor și a altor afecțiuni pulmonare, dar nu numai: Plante medicinale: Menta (Mentha piperita) În scopuri medicinale se recoltează frunzele de mentă, o sursă importantă de vitamine (A și C), mangan și

Plantele au fost folosite de mii de ani pentru vindecare. Rădăcinile fitoterapiei aparțin preistoriei și reprezintă originea farmacoterapiei moderne. Este destul de semnificativ că termenul de medicament este derivat dintr-un vechi cuvânt olandez, droog, care are sensul de a usca, întrucât chiar de la începuturile fitoterapiei se obișnuia ca plantele medicinale să fie uscate înainte

Indigestia după sărbători

Indigestia după sărbători                   A trecut Crăciunul. A trecut Anul Nou. A început 2020 și acum e nevoie să ne reechilibrăm. Vacanța ne-a adus în fața unor mese festive bogate și îmbelșugate. În perioada sărbătorilor, meniul fiecăruia dintre noi abundă în preparate bogate în grăsimi, carbohidrați și zahăr. Cu ce ne confruntăm după toate aceste

Tagged under:

Iată 13 sfaturi de nutriție holistică pentru sănătate și frumusețe la cote maxime. Fiecare început de an e prilej de reorganizare, de revizuire a stilului de viață și al alimentației. Îți stabilești noi rezoluții, îți propui să fii fericită. Elizabeth Kleiman, medic estetician nutriționist, la SpaMedica din Toronto ne oferă 13 sfaturi prețioase pentru a

Atasagon Alkaline Delivery in Bucuresti

Anul acesta a inceput un nou capitol pentru echipa centrului Atasagon Detox&Wellbeing din Brasov, in urma deschiderii unei bucatarii in Bucuresti. Primavara este anotimpul cel mai prietenos dietelor vegetariene, iar sosirea acesteia pur si simplu aduce energie in sufletele noastre. Inspirati de aceasta energie de primavara si motivati de dorinta de a lansa un alt

Dieta alcalina. Cea mai usoara modalitate de a masura calitatea stilului de a viata, este prin analizarea starii noastre generale de zi cu zi. Stilul de a manca reprezinta energia care i-o oferim organismului, energie necesara pentru a face fata treburilor jurnaliere.

Cu siguranta ai auzit zicala conform careia „omul este ceea ce mananca”. In Ayurveda, aceasta afirmatie este adevarata atat la modul practic, cat si la cel abstract, intrucat elementele constitutive ale  alimentelor pe care le consumam sunt caramizile propriilor tesuturi, iar diferitele tipuri de hrana ne imprima diferite tipuri de energii (prana).

Mic rețetar de Smoothies

Mic rețetar de Smoothies. Am rugat 4 specialisti (Carmen Negoita, Andreea Mihalcea, Alexandra Iliuta, Ioana Chisiu) sa ne indice care este smoothie-ul lor preferat. Iata sugestiile lor centralizate intr-un mic retetar de Smoothies:  

Tagged under:

Ora de smoothie

Cand vine vorba de prepararea unui smoothie, lucrurile par simple. Alegem fructele preferate, adaugam putin lapte sau apa, indulcim cu miere, aruncam ingredientele in blender si… obtinem o portie de sanatate la pahar!  Totusi, exista cateva reguli de preparare si de combinare a ingredientelor  Care ne garanteaza ca vom obtine o bautura cu adevarat miraculoasa!