/
/
Sculptează-ți spatele cu exerciții la helcometru!

Sculptează-ți spatele cu exerciții la helcometru!

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
training aviatiei center 828741 1920 1024x679 1
Sculptează-ți spatele cu exerciții la helcometru!

Dacă te uiți cu atenție în jurul tău, vei observa că foarte mulți oameni au o postură greșită, cu capul plecat și spatele curbat. Acolo unde nu există o situație patologică, această poziție greșită este, cel mai probabil, una dintre consecințele unui stil de viață sedentar.

Dincolo de aspectul inestetic, statul cu orele la birou sau în trafic poate duce, cu timpul, la o sumedenie de afecțiuni ale oaselor și mușchilor spatelui.

Toate aceste neplăceri pot fi combătute prin intermediul exercițiilor la helcometru. Acesta este un dispozitiv ușor de folosit, prezent în toate sălile de antrenament. Helcometru funcționează ca un scripete și este dotat cu câteva capete care se schimbă în funcție de poziția în care lucrezi sau de mușchii pe care vrei să îi soliciți.

Ce este helcometrul?

În ciuda numeleui pompos, helcometrul este un aparat la care se lucrează foarte intuitiv. Trebuie să te așezi pe bancă sau scaun cu genunchii sub bara de protecție. După ce ți-ai fixat înălțimea potrivită astfel încât genunchii tăi să atingă bara fără să preseze, te ridici, prinzi bara sau capătul și te așezi la loc fără să dai drumul dispozitivului. Din aceste moment, pentru tot restul exercițiului, singurele care se mișcă sunt brațele. Adică nu te vei ridica în același timp cu scripetele, ci vei trage bara sau capătul în V către tine.

Dacă te afli la prima ta întâlnire cu helcometrul, recomandarea specialiștilor este să lucrezi în 4 serii de 10-12-12-10 repetări, cu cea mai mică greutate disponibilă. Pe măsură ce vei căpăta exeriența, vei mări numărul de repetări precum și numărul de kilograme.

Atunci când spatele este lucrat cu regularitate, mușchii se întăresc și preiau o parte din greutatea corpului care apăsă pe structura osoasă. De asemenea, postura este corectată, iar durerile de cap și de spate dispar. Mai mult de atât, datorită faptului că organismul, per total, și mușchii în particular funcționează ca piese interdependente, atunci când îți întărești spatele prin exercițiile de la helcometru, vei căpăta din ce în ce mai multă putere și în zona pectoralilor. Cu toate acestea, nu uita că fiecare mușchi trebuie lucrat individual.

Tipuri de exerciții la helcometru pentru definirea spatelui

Tracțiuni cu priză largă

Acest exercițiu de bază este ideal pentru mărirea forței de tragere. Se lucrează cu bară lungă, apucată la o distanță mai mare decât umerii. Tragi aer în piept când bara este sus și expiri pe efort, adică atunci când o tragi către tine. Tracțiunile cu priză largă sunt un exercițiu minunat pentru spate și lucrează, în același timp, bicepsul și tricepsul.

Tracțiuni cu mânerul în V

Mânerul în V este un dispozitiv cu o formă asemănătoare acestei litere, prins în locul barei obișnuite. Priză este foarte îngustă, iar acest lucru înseamnă că cei mai solicitați sunt mușchii din centrul spatelui, precum și cei din lateral.

Tracțiuni la ceafă

Deși sunt foarte eficiente pentru creșterea masei musculare, tracțiunile la ceafă nu sunt recomandate de la prima interacțiune cu helcometrul pentru că pot pune presiune pe articulația umărului. Acestea se execută, de asemenea, din priză largă doar că mișcarea de tragere nu se va opri la piept, ci la ceafă.  

Aviatiei Wellness Center 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *