/
/
Terapii spa pentru combaterea stresului

Terapii spa pentru combaterea stresului

Last updated in 07 Apr 2023
|
oboseala dreamstime 29484538
Terapii spa pentru combaterea stresului si a altor afectiuni neurologice

Bolile care ating celulele nervoase sunt foarte variate prin modul lor de manifestare si sunt, unele dintre ele, asociate cu batranetea. Multa vreme considerate incurabile, in ultimii ani beneficiaza de o gama noua de tratamente mai eficiente care, desi nu trateaza boala, imbunatatesc vizibil calitatea vietii pacientilor. Descopera mai multe terapii spa pentru combaterea stresului!

Foarte numeroase, bolile care afecteaza celulele nervoase sau neuronii raman, in cea mai mare parte a lor, incomplet deslusite. Pe langa aceste boli neurologice grave (Alzhaimar, Parkinson, scleroza), in categoria afectiunilor legate de sistemul nervos sunt incadrate si o serie de tulburari, mai mult sau mai putin majore. Acestea din urma pot fi de scurta durata (depresia, stresul) sau ne pot afecta pe o perioada mai indelungata, chiar toata viata (anxietate).

Anxietatea

Este o reactie emotionala de alerta in fata stresului. O situatie bulversanta poate provoca una sau mai multe crize de anxiety. In cele mai multe cazuri simptomele anxietatii sunt pasagere, nefiind necesara consultarea unui terapeut. Specialistii sunt de parere ca toti pacientii afectati sufera de anomalii neurologice, posibil ereditare, si de un mediu psihologic de risc (violenta in familie, parinti alcoolici, superprotectivi sau severi etc.)

Depresia

Este o tulburare psihologica frecventa, adesea de natura sezoniera. Aceasta afectiune este caracteristica in special femeilor, depresiei sezoniere adaugandu-i-se si depresia postnatala. Depresia poate aparea la orice varsta, atat la tineri, cat si la persoane varstnice. Aceasta tulburare se manifesta prin schimbarea starii de spirit si prin incetinirea activitatii intelectuale si motrice. O persoana care sufera de acesta boala este trista, negativista si isi pierde tonusul obisnuit, precum si increderea in sine.

Stresul

Este o reactie a organismului. Indiferent de stimulul responsabil, organismul nostru reactioneaza intr-un mod mai mult sau mai putin distinct: ritmul cardiac este accelerat, apare nelinistea si o stare de tensiune nervoasa, care poate fi insotita de burboane de sudoare. Daca frica sau emotia sunt mai intense, pot aparea si reactii fizice mai marcante cum ar fi greata. Cauzele stresului variaza de la un individ la altul, iar orice situatie dificila din punct de vedere fizic, psihic sau emotional poate provoca stresul. Stresul are 3 etape: reactia de alarma, faza de rezistenta si faza de epuizare. In acesta din urma se vad efectele stresului.

Insomnia

Este o tulburare ce se manifesta prin dificultatea de a adormi si prin trezirea nocturna. Printre cauze se numara schimbarea modului de viata, o calatorie, un decalaj orar, un sejur la altitudine sau un exces de munca. Ea poate fi si o reactie psihologica la un stres recent: o grija de natura profesionala sau familiala, un divort, decesul unei persoane dragi etc. Anumite boli pot sta la baza insomniei. Printre ele se numara sindromul picioarelor nelinistite, apneea de somn, durerile, depresie, alte tulburari neropsihiatrice.

Terapii spa pentru combaterea stresului

Cea mai buna metoda alternativa de tratare a tulburarilor sistemului nervos este massage, indiferent de tipul de masaj practicat, inclusiv hidromasajul. Efecte deosebite are insa cel de relaxare. Acesta calmeaza sistemul nervos si creeaza o senzatie de relaxation a organismului si o stare de bine generala. El este recomandat atat in tratarea depresiei si a anxietatii, cat si in cazul insomniei si stresului. O sedinta de masaj care tine intre 30 si 60 de minute si este practicata cu regularitate (de 2-3 ori pe saptamnana) in asociere cu tratamentul medicamentos corespunzator da rezultate foarte bune. 

Acupuncture, presopunctura yes reflexotherapy dau si ele rezultate foarte bune in tratarea afectiunilor nervoase si a migrenelor asociate cu depresia si insomnia. In cromoterapie, culoarea rosie este indicata in tratarea depresiei. Si portocaliul este recomandat in cazul bolilor nervoase. 

Stimuland activitatea sistemului nervos, dusul subacval este binefacator in cazurile de surmenaj, insomnie, hiperexcitabilitate, depresie, hipermotivitate. El este insa contraindicat in cazul tulburarilor mentale grave. Jacuzzi da si el rezultate foarte bune, fiind in primul rand o metoda de relaxare si eliminare a stresului. Eficiente in acest sens sunt si infrared sauna yes haloterapia, reducand stresul. Hammamul are si el un efect relaxant, eliminand stresul mental si tensiunea fizica.

In tratarea anxietatii si a insomniei, un efect deosebit de eficient il are fitoterapia. Ceaiurile de iasomie si lavanda sunt recunoscute in acest sens. Si aromoterapia isi are meritele ei, fiind recomandate acele uleiuri esentiale care au la baza plante cu efect calmant. Thalassoterapia este recomandata si celor care sufera de insomnie sau oboseala cronica.

Love,

Wello

Virtual Wellness Explorer

Email: office@desprespa.ro
Did you like it? Your friends would probably like it too. But we can't know unless you share, right? 😊
Wello

Wello

Virtual Wellness Explorer

Come to the community!

First name
Mail

Similar articles

Login

Username *
Password *