Atunci cand vine vorba despre regimul nostru alimentar, cu siguranta cuvantul-cheie este digestia. Daca aceasta este dezechilibrata, nu numai putem incerca fara rezultat zeci de cure de slabire, dar vom suferi si de simptome neplacute.
Chiar daca incercam sa consumam alimente organice, sanatoase, chiar vegetariene, facem acest efort in zadar daca organismul nu este pregatit sa digere si sa absoarba nutrientii din hrana. Celulele din corp nu vor primi energia necesara pentru a se regenera. Iar toxinele nu vor fi eliminate in mod eficient. Astfel, fie se vor crea mai multe depozite de grasime unde sa fie stocate reziduurile, fie organismul va activa un raspuns inflamator pentru a „scapa” de ele.
Toate acestea duc la imbatranire prematura, probleme digestive, boli autoimune, sistem imunitar slabit, oboseala si crestere in greutate.
Vestea buna este ca drumul spre o digestie echilibrata nu trebuie sa fie anevoios. Cel putin nu in Ayurveda. Iti prezentam una dintre cele mai ieftine si simple metode de a regla digestia.
Tehnica a devenit cunoscuta prin intermediul Dr. J. R. Raju, unul dintre cei mai cunoscuti practicieni de Ayurveda. El a ajuns in Statele Unite in anii 1980 si a fost socat de cantitatea enorma de „ama” (acumulare toxica) din randul populatiei.
Trebuie doar sa fierbi apa proaspata timp de cinci pana la zece minute, iar apoi sa o pastrezi intr-un termos de calitate. La fiecare jumatate de ora, pana in jurul orei 6 sau 7 p.m., bea cate putin. Ai grija sa nu consumi prea multa apa inainte de masa, asteapta mai bine putin dupa ce ai mancat. Pentru un rezultat si mai bun, poti adauga si 1 lingurita de seminte de chimen si un sfert de lingurita de seminte de coriandru.
Virtual Wellness Explorer