De ce Mindfulness? Medicina occidentala s-a ocupat in ultima perioada cu foarte multe studii legate de efectele meditatiei asupra organismului. Descoperirile din domeniu confirma faptul ca prin constientizarea clipei prezente ne crestem semnificativ calitatea vietii. Mai jos iti redam cateva motive concrete pentru a invata sa fii mindful.
Conform unui studiu marca HBR (Harvard Business Review) dedicat executivilor din companii (si validat de Chemnitz University of Technology, respectiv University of Columbia), mindfulness-ul nu este doar „nice-to-have”, ci „must-have”. Vorbim despre o modalitate sigura de a ne mentine creierul sanatos, de a ne optimiza capacitatea de luare a deciziilor si de a ne proteja de efectele toxice ale stresului.
A fi mindful nu inseamna ca trebuie sa stai intr-o pozitie de yoga un anumit interval de timp pe zi. Mindfulness-ul poate fi foarte bine integrat in rugaciunile specifice anumitor religii sau poate fi practicat sub forma unui training mintal. Practic, le dai voie emotiilor sa fie prezente in viata ta fara sa le judeci. Accepti toate senzatiile pe care le reda organismul si incepi sa apreciezi tot ce este in jurul tau pana la cele mai mici detalii.
Atunci cand vei fi pus in fata inevitabilelor situatii cand cineva te enerveaza foarte tare, nu vei mai reactiona la fel de impulsiv cum o faceai pana acum, ci vei apela in primul rand la empatie. Vei constientiza cu adevarat ca o jignire sau un raspuns nepotrivit la adresa ta ascund de fapt o problema a persoanei in cauza si nu inseamna ca tu esti vinovat. Iti vei da seama ca starile de nervozitate aduc numai si numai dezavantaje.
Virtual Wellness Explorer