Cum sa ma demachiez corect? (filmarea este la sfarsitul textului). Din acest articol vei afla:
Demachierea: de ce este importanta? Ce înseamnă a-ti demachia corect tenul și cum ne alegem, la fel, un demachiant foarte bun în funcție de tipul de ten?
Ce este practic demachiant? Un demachiant nu este altceva decât o emulsie cu rolul de a curăța fața de murdarie, de make-up, de sebum, de transpirație, și de toate impuritățile prezente și localizate pe ten. Recomand ca demachiere unui ten, să se realizeze de două ori pe zi atât dimineața cât și seara.
Avem: lapte demachiant, loțiune micelara, lotiune bifazica, spumă de curățare, mousse-uri de curățare – o avalanșă de produse toate cu rolul de a curăța și a detensiona foarte bine tenul. O vă zic caracteristicile la fiecare produs în parte și de ce să optați pentru el și până la urmă trebuie să le testați singure ca să vedeți care vă este într-adevăr cel mai bun și compatibil cu pielea voastră.
Laptele demachiant este o soluție care conține substanțe și principii active în funcție de tipul vostru de ten. El are ca și consistență fluide este foarte fluid și foarte rapid de aplicat și apoi foarte ușor de dat jos. Eu am aici un lapte cremos de curățare. O sa va arat practic cum cum este ca și consistență o știți cu toate, bineinteles, sub formă de crema aplicăm o cantitate moderată de produs, observati. Pe care la fel noi o putem aplica la nivelul frunții observați.
Asta practic este metoda de a demachiant corect un ten cu partea de lapte demachiant cremos. Iar cu restul aplicăm palmele mainilor. Masam foarte ușor, punem un pic de apa, și începem practic să masăm cu mișcări circulare. Observați cam tot acest produs care se află la suprafața tenului, coborand inclusiv pe gât și începem și cu decolteul. O să vă placă foarte mult laptele cremos persoanelor care au un ten foarte uscat. Ca expert în piele recomand atat persoanelor care au un tenul uscat acest ritual de curățare, cât și persoanelor care au un ten foarte sensibil. E un produs gentle, un produs foarte bun și plăcut ca și miros, conține la fel substanțe nutritive, substanțe delicate, care nu agresează niciun sub nicio forma această barieră si mantaua protectivă a pielii
Masam foarte ușor cu mișcări circulare insistând foarte bine la aripile nasului acolo unde se acumulează foarte multă murdărie, bărbia, ușor coboram către gat, si la fel, mișcări și ample cerculețe pe toată fața. Bine. Inlaturăm după cu două discuri demachiante și miscari de netezire, iar la sfârșit toată această peliculă care a rămas la suprafața terenului nu uitați, o înlăturăm cu apă din abundență. Și tamponam totul cu un prosop curat
Loțiunea micelara practic ce este? Ea este o lotiune apoasă care conține în interiorul ei mici sferulite, cu rolul de a capta foarte bine murdăria și a topi această sebum închistat, tot ce se găsește la suprafața tenului.
E o metodă foarte ușoară, foarte easy de realizat, și foarte rapidă. La fel, turnam, aplicăm pe cele două cotonette o cantitate moderată de produs de lotiune micelara. Cu mișcări de netezire, începem de la mijlocul fruntii, și toate mișcările le vom duce mișcări de netezire către exteriorul fetei. Observati. Inclusiv barbia, de la jumătate catre lobul urechii. La fel pe gat. La fel decolteul nu uitați pentru ca și decolteul toată partea de ingrijire facială începe întotdeauna de la decolteu gât și fața. Iar la sfârșit după ce am curățat foarte bine cu loțiunea micelara, nu uita să o inlăturați de la suprafața tenului cu apa din abundență. Ștergem în față și tamponam cu un prosop curat.
îl recomand persoanelor care au un ten impur, cine adoră practic sapunul. Aceasta este o alternativă mult mai corectă decât săpunul solid. Si atunci prefera aceasta demachiere și un ten curat care practic scârțâie. Este ideală această soluție. La fel aplicăm în palma mâinii o cantitate bună de produs acest gest frumos de curățare, cu mainile umezite. Pana facem spumă și trebuie să faca spuma.
După care întindem la fel pe toată suprafața tenului urmand către gât și decolteu și curățăm totul cu apă din abundență. Stergem bine fata cu un prosop foarte curat. Acesta este gelul spumos de curatare, pe care v-am zis, il recomand tipurilor de ten impure, mixte, grase, cu o cantitate mare de sebum. Recomand această metodă pentru tipurile de ten grase și impure.
Este recomandată în special persoanelor, este o loțiune alcătuită din două baze: o bază apoasă și o bază de ulei. O agităm foarte bine înainte de utilizare și la fel. Este destinat persoanelor care:
Se aplică o cantitate moderată de produs și la fel ca și loțiunea micelara, ștergem fața cu mișcări de netezire, insistam foarte bine la ochi. Dar avantajul acesteia este că nu frecăm. Nu frecăm pentru că ele au o concentrație atât de mare de îndepărtare, încât o simplă aplicare este suficientă ca să ne lase tenul foarte curat. Nu uitați după fiecare procedură de curățare, inlaturnam acesta peliculă pentru că fiecare lasă în urmă o peliculă la suprafața tenului. Iar acesta pelicula dacă nu o înlăturăm, este practic motorul prin care ne pot apărea iritații, poate apărea o ușoară uscăciune.
Ca experț nu recomand această metodă și ea nu face parte din categoria de demachiere. Dar foarte multe dintre voi cand merg intr-o călătorie, uita să-și pună in beauty case un produs demachiant. Și atunci își pun rapid aceste servetele. Nu sunt împotriva lor, e important ca tenul să se curețe cu orice metodă. E important să nu dormim machiate și să nu dormim cu acest nivel mare de impurități pe ten.
De altfel aceste produse, aceste șervețele, ne dăruiesc o demachiere superficială. Dar nu uitați la fel, înlaturam toată această peliculă cu apă din abundență inclusiv dacă folosim șervețelele demachiante.
Este cel mai vechi și mai antic mod de curățare care a existat și va exista întotdeauna. Săpunul după părerea mea are un pH foarte ridicat. Un PH și foarte dur pentru piele și atunci nu îl recomand. Nu recomand pentru că usucă foarte mult pielea. Si poate distruge bariera hidrolipidica a pielii, și atunci e foarte greu să o refacem.
Optați pentru o curățare blândă. Recomand ca prima fază de curățare să fie gentle, sa fie blanda. Să fie foarte delicată cu tenul nu foarte abraziv sau foarte agresivă. Trebuie să ne menținem acest echilibru al pielii și trebuie să menținem pH-ul limitele lui normale și naturale. Nu trebuie să folosim produse care usucă foarte mult pielea și produse care o agresează sau care ne-o lasă roșie, sau cu diverse iritații. De aceea recomand întotdeauna ca partea de curățare delicată, blânda, gentle, și produse într-un balance cu pielea voastra.
Virtual Wellness Explorer