/
/
Ce facem cu stresul?

Ce facem cu stresul?

Last updated in 07 Apr 2023
|
MG 8252 1024x683 1
Photo: Dans anti-stres, Mukti Retreats

Majoritatea timpului suntem expusi la stress. Uneori in asemenea masura incat apar sindromul burnout, insomnia sau boli grave. Alteori, stresul trece ani de zile neobservat, dar se acumuleaza si ne transforma viata.

Indiferent ca suntem sau nu constienti de prezenta sa, eliminarea si prevenirea stresului ne ajuta sa traim sanatosi si impliniti timp indelungat.

Cum putem realiza acest obiectiv? Este bine sa nu avem in vedere o singura tehnica. Omul e o fiinta complexa, a modifica un singur parametru in aceasta complexitate nu produce rezultate vizibile si vom fi repede tentati sa abandonam.

Cel mai bine aplicam o strategie in care sa avem in vedere cele trei dimensiuni ale noastre: fizica, psihica si sociala.

  • la nivel fizic, sa ne asiguram necesarul de functionare optima: hidratare corespunzatoare, alimentatie sanatoasa, oxigenare corecta, somn odihnitor si miscare.
  • la nivel psihic, sa ne recunoastem rapid simptomele de stres si sa evaluam rational situatia (este ea chiar asa rea sau nu?), sa aplicam tehnici de relaxation si sa invatam sa ne folosim hormonii fericirii.
  • la nivel social, sa cautam sa avem interactiuni pozitive zilnice deoarece sunt cel mai bun remediu anti-stres. De la o conversatie placuta, la un massage sau actiuni prin care ne dovedim demni de increderea altcuiva. Nu degeaba tehnicile anti-stres sunt cele mai bune tehnici de leadership existente.

Ce am scris pana aici nu e o informatie noua, dar presupune eforturi pe care majoritatea noastra nu le va face.

Oare exista si o cale mai usoara? O smecherie? Da, exista sub forma dansului anti-stres care poate face in 20 de minute ce ar trebui facut in cateva ore. Acesta are la baza o multitudine de studii stiintifice si este extrem de usor de executat. Acest stil este unic fiind creat special de catre un psiholog, dupa ani de experienta cu efectele stresului si eliminarea lor, avand si experienta de instructor de dans in care o mare atentie se acorda limbajului corporal, psihobiologiei miscarii si crearii sentimentului de coeziune si siguranta. Iar in retreat-ul nostru puteti invata atat dansul, cat si multe alte tehnici rapide de eliberare de stres direct din cutia cu secrete a psihologului.

Cristina Poenariu, psiholog si trainer dans anti-stres la Mukti Retreats

Love,

Wello

Virtual Wellness Explorer

Email: office@desprespa.ro
Did you like it? Your friends would probably like it too. But we can't know unless you share, right? 😊
Wello

Wello

Virtual Wellness Explorer

Come to the community!

First name
Mail

Similar articles

Reason for rejection *

Login

Username *
Password *