/
/
Facial rejuvenation

Facial rejuvenation

Last updated in 23 Mar 2023
|
Rejuvenare facială

I. Introducere

Frumusețea nu mai are nici un secret!
Vom dezvălui cele mai noi tendințe și proceduri de rejuvenare facială pentru a putea lua cele mai bune decizii atunci când vine vorba de sănătatea și tinerețea pielii tale.

Ce este rejuvenarea faciala?

Facial rejuvenation
Facial rejuvenation
Rejuvenarea facială este un protocol de tratamente folosite pentru a reface sau pentru a îmbunătăți aspectul tenului, dar și pentru întinerirea facială. În funcție de proceduri, aceste tratamente pot fi noninvazive sau chirurgicale, în funcție de nevoile fiecărei persoane și de rezultatele care trebuie obținute.

Rejuvenare facială: beneficii

Beneficiile tratamentelor faciale de rejuvenare sunt nenumărate și nu se referă doar la ștergerea ridurilor. Aceste proceduri ar trebui sa aduca pielea în faza de echilibru redând  frumusețea pielii și a trăsăturilor.

II. Întelegerea procesului de îmbatranire

Procesul de îmbătrânire se extinde în toate regiunile celulare ale corpului și minții, fiind un proces ireversibil.
Fără îndoială, o întelegere mai clara a progresiei îmbătrânirii depășește adâncimea unor riduri!
Indiferent unde traiești, un element cheie al îmbătrânirii sănătoase este să poți parcurge aceasta fază a vieții în mod funcțional și sănătos pentru a asigura o calitate a vieți în anii care vor urma.
Îmbătranirea frumoasă necesită dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase, inclusiv îngrijirea pielii noastre, împreună cu primirea unei influențe pozitive din partea celor apropiați, precum și din partea societății.

Factorii interni care contribuie la îmbatranire

Există numeroase teorii de ce un individ îmbătrânește de fapt.Vom aborda două teorii cheie.

Teorii moleculare și genetice

Oamenii se nasc cu o codificare genetică care predetermină funcționarea fizică și mentală.
Genele determina rata îmbătrânirii și durata vietii. Studiile științifice sugerează însă, că doar aproximativ 25 % din speranța noastră de viață este determinată de genele noastre. Restul de 75 % depinde de mediul nostru general, de stilurile de viață și de alegerile zilnice pe care le facem, inclusiv gândurile, exercitiile fizice, activitățile noastre și preferințele culinare.

Teorii celulare

Atunci când determinăm rata cu care îmbătranește un individ, ar trebui să fim conștienți de nivelurile de bază ale îmbătrânirii celulare (îmbătranirea biologică). Este foarte diferită de îmbătrânirea cronologică. Datorită stilului nostru de viață și mediului în care trăim, expunerea excesivă la soare, alimentația necorespunzatoare, stersul fizic, psihic și emoțional, pot accelera procesul îmbătrâniri celulare.
Exista cinci niveluri de afectare celulara care pot începe cu usurință în anii noștri precedenți. Viteza cu care se produce acest lucru se manifestă și în pielea noastră, care este ca un panou pentru sănătatea noastră internă. Pielea este cel mai mare organ al corpului și reprezintă mult mai mult decât un simplu înveliș. Îndeplinește funcții în menținerea sănătății, formează o barieră de aparare în calea agenților patogeni.
În funcție de nivelul de îmbătrânire biologică, pielea poate prezenta riduri adânci, poate fi pătată, mai subtire, cu elasticitate scăzută pierzându-și stralucirea.
Stresul oxidativ (radicalii liberi) și peroxidarea lipidelor:
Radicalii liberi atacă membranele celulare și sfârsesc prin reticularea proteinelor si lipidelor pentru a crea substanțe cunoscute sub numele de lipofuscine.
Stresul oxidativ poate începe de la nastere. În mod normal, corpul nostru are capacitatea de reparare celulară de-a lungul vieții.
Această capacitate devine totuși redusă pe baza afectării acumulative a stresului oxidativ și, de asemenea, cu trecerea anilor.
În mod normal, afectează ADN-ul celular care afectează funcția celulară și duce la senescența celulara sau chiar proliferari celulare (cancer).
Deteriorarea ADN-ului mitocondrial:
Daunele cumulate se pot deplasa către mitocondrii, care sunt sursa de energie a celulei.
Mitocondriile sunt responsabile pentru multe activități celulare, inclusiv oxidarea moleculelor alimentare pentru a produce Adenozina Trifosfat (ATP), o sursa de energie moleculară.
Activitatea ridicată a mitocondriilor duce în mod natural la formarea leziunilor daunătoare radicalilor liberi. Activitatea lor metabolică consumă cea mai mare parte a oxigenului pe care îl respiri.
Mai mult, le lipsesc mecanismele de reparare gasite în alte părți ale celulei.
De reținut este că, de fiecare dată când există reacții biochimice metabolice în organism, există o anumită cantitate de stres oxidativ (activitate radicală liberă). Acumularea în exces a acestei activități este cea care ridică un steag pentru îmbătrânirea celulară prematură.
Îmbătranirea mitocondrială și senescența celulara:
Când există o deteriorare oxidativă excesiva și mitocondriile nu mai funcționează corect, acest lucru cauzează defecțiuni în întreaga celulă.
ADN-ul devine deteriorat de numeroase atacuri de mediu, ceea ce duce la formarea mutațiilor celulare în timpul mitozei celulare (diviziune).
Mecanismele de reparare nu pot ține pasul cu rata de deteriorare și celula sfarșește să ajungă într-o stare de senescență.
Această stare poate duce si la cancer. Cercetătorii confirmă de asemenea, că există peste 28 de boli legate de afectarea mitocondrială și îmbătrânirea biologică.
Trebuie să reținem că stilul de viata are un impact urias asupra întregului organism și totodată și asupra pielii.
Prin urmare, ne place această formulă pentru îmbătrânirea sănătoasă.
  1. Miscarea în mod natural – iesi, aleargă, fă plimbări!
  2. Cunoaște-ți scopul – cunoaște motivul pentru care traiești în primul rând.
  3. Controlează ritmul – inflamația cronică este cauzată de stres. Este legată de fiecare boala majoră legata de vârstă. Faceți-vă timp zilnic pentru a medita, a va odihni, a vă ruga sau a va bucura de o ora fericită cu prietenii.
  4. 80% regula – reduceți-va caloriile.
  5. Puterea plantelor (alimente) – colorează-ți imunitatea. Mancați o varietate de fructe și legume colorate în fiecare zi. Oamenii din zonele albastre manâncă cea mai mică masa dupa-amiază târziu sau seara devreme.
  6. Vin rosu (cu moderație) – pentru beneficii antioxidante.Consumați cu o masa pe baza de plante. Există de asemenea, băuturi de struguri nealcoolice bogate în resveratrol și acid elagic care au beneficii antiinflamatorii.
  7. Familia întai – trairea într-o familie înfloritoare adauga ani peste speranța ta de viata.
  8. Aparține – reconectează-te și rămâi într-o comunitate spirituală bazată pe credintă.Nu conteaza care este denumirea. O cheie este participarea la o comunitate spirituală.
  9. Adaugă ani la viată.Alege-ți prietenii cu atenție.Distrați-vă cu oamenii care susțin comportamente sănătoase și posedă un sentiment de angajament și sprijin pozitiv unul față de celălalt.

Cum să încetinești procesul de îmbătrânire

O abordare puternica a îmbătrânirii constă în îmbrățisarea faptului că nu putem opri acest proces inevitabil și a felului în care îl acceptăm. În schimb, și datorită cercetării stiintifice moderne și educației, acum avem o mai bună întelegere a modului de îngrijire a pielii noastre și a corpului nostru pentru a experimenta vitalitatea și sănătatea optimă.
Acest lucru contribuie în cele din urmă felului în care arată și se simte pielea noastră.
Datorita evoluției, în ziua de azi avem parte de terapii și tratamente care ne ajută să îmbatranim frumos!

III. Tipuri de tratamente pentru rejuvenare facială

Tratamente non-invazive

Rejuvenarea faciala ideală
O abordare diferită de tratament a pielii – Corneoterapia
“Ori de cate ori vedeți pielea inflamată, indiferent de cauză, stratul cornos este perturbat și permeabil. Dar dacă reparați stratul cornos, acesta transmite tesuturilor subiacente că nu trebuie să reacționeze ca și cum ar exista pericol în mediu. ” – Albert Kligman, M.D. , doctorat. (1916-2010)

Ce este Corneoterapia?

Facial rejuvenation
Facial rejuvenation
Cu mulți ani în urmă, cercetătorii în dermatologie au descoperit importanța menținerii funcțiilor de apărare/barieră a pielii și rolul lor în tratamentul și prevenția bolilor de piele. Această proprietate a fost intens studiată și promovată de către doctorul în dermatologie Albert Kligman, originar din Philadelphia, SUA. Doctorul Kligman este cunoscut și drept co-inventatorul tretinoinului împreună cu colegul său dr. James E. Fulton.
Știința corneoterapiei se bazează pe studiul barierii și echilibrului pielii (lat. stratum corneum), al gradului său de apărare la nivelul stratului superior. Mai precis, în corneoterapie, problemele pielii care se manifestă la suprafața pielii (ex.: acneea sau pigmentarea) sunt de fapt o reacție a straturilor inferioare ale epidermei când detectează o perturbare la nivelul superior, declanșate de toxine sau bacterii.
Facial rejuvenation
Facial rejuvenation

Tratamente minim invazive pentru rejuvenare facială

Tratamentele corneoterapeutice sunt cea mai sănătoasă cale pentru rejvenarea pielii.
Pielea necesită substanțe de susținere pentru regenerare. În pielea îmbătrânită, acest lucru devine un factor cheie în compensarea modificărilor biologice care apar în celule în timpul fiecărei faze de îmbătrânire. Un punct cheie al corneoterapiei este recunoașterea și eliminarea substanțelor care pot inhiba / interfera cu acest proces de regenerare.
  • Parfumuri – alergenul numarul unu în produsele de îngrijire a pielii.
  • Conservanți – conțin substanțe provocatoare de alergeni.
  • Uleiurile minerale și silicoane nevolatile – concentrații mari pot afecta procesul de regenerare a pielii.
  • Emulgatorii pot provoca tulburari de barieră a pielii.
Tratamentele corneoterapeutice sunt tratamente care  susțin o vindecare treptată a oricarei inflamații și a altor afecțiuni care compromit funcția de barieră a pielii.
Tratamentele constau în aplicarea de creme, seruri și măști formulate cu agenți și substanțe active care sunt apropiați de chimia pielii.
Structura membranei dermice în straturile de barieră a stratului cornos este formată din ceramide, colesterol și acid palmitic.
Acestea se gasesc în mod natural în bistraturile de piele care sunt responsabile de menținerea factorilor naturali de hidratare (NMF) și de regenerarea continuă a unei apărari puternice a pielii. O barieră rezistentă crește probabilitatea ca structurile de bază ale pielii să poata funcționa corect. Pe baza cercetarilor profesorului A. Kligman, substanțele hidratante pot contribui la stabilizarea barierei pielii, ceea ce duce la rezultate excelente.
El a numit-o corneoterapie: terapia“outside to inside” ( din exterior în interior)
Toate straturile pielii funcționează independent unele de altele dar când unul din ele este dezechilibrat apare ,,efectul domino’’. De aceea în momentul în care reparăm bariera pielii cu substanțe similare, fiziologice pe care piele le recunoaște, contribuim la homeostazia pielii.
Când apelăm la  un tratament de rejuvenare corneoterapeutic este extrem de importantă dermoanaliza pielii și stabilirea unu plan de tratament corect.
Există  instrumente de măsurare care ajută terapeutul în tratamentul pielii prin preluarea informațiilor de diagnostic. Ele măsoara hidratarea pielii, conținutul de lipide, pierderea de apă transepidermică, elasticitatea, melanina și roseața pielii.
Aceasta oferă informații vitale care ajută la determinarea nivelului de afectare a pielii și de asemenea, să dezvolte un program corectiv de tratament al pielii.

Masajul de lifting facial sculptural pentru rejuvenare facială

Facial rejuvenation
Facial rejuvenation
Este un tratament holistic de rejuvenare facială cu rezultate spectaculoase.
Tratamentul oferă efect de lifting al feței, gâtului și decolteului fără riscurile asociate cu procedurile invazive. Sculptural Face Lifting™ funcționează prin relaxarea și tonifierea profundă a mușchilor feței, netezind aspectul liniilor fine și al ridurilor. Fiind un masaj holistic, lucrează și asupra emoțiilor stagnante din mușchii faciali și permite eliberarea blocajelor emoționale.
Sculptural Face Lifting™ presupune două tehnici – sculpturală și intraorală. Tehnica sculpturală include manipulări minuțioase ale feței și sculptură musculară, realizate prin masarea întregii fețe, gâtului și decolteului. Tehnica intraorală presupune un masajul bucal, al obrajilor, și are rolul de a întări și tonifia mușchii inaccesibili în timpul masajului extern*.
Sculptural Face Lifting™ are următoarele beneficii:
– îmbunătățește circulația sângelui;
– ajută drenajul limfatic;
– refacerea tonusului și elasticității musculare;
– netezirea pielii eliberarea tensiunii musculare;
– eliminarea spasmelor și blocajelor;
– stimularea regenerării celulelor pielii;
– prevenirea ridurilor;
– relaxare profundă.

Tratamente minim invazive pentru rejuvenare facială

1. Microdermabraziunea

Microdermabraziunea este o exfoliere de profunzime si agresivitate variata, dirijata în funcție de particularitatile tenului. Se realizează cu ajutorul unei piese de mână care exercită o presiune negativă la nivelul pielii care este ,,micro-bombardată’’ de cristale sau diamante de dimensiuni microscopice.
Ca urmare, celulele de pe suprafața pielii sau “corneocitele” sunt detasate, cu scopul de a obține un aspect luminos, curat, și de a stimula procesul de regenerarea.
Însa ce nu trebuie să uitam este că scopul principal al pielii este de a ne apăra.
Celulele ,,moarte’’ sunt de fapt celule vii și dinamice care comunică cu toate celalalte celule ale pielii având o moarte programată.
Cât timp adera de suprafața pielii ele au un rol foarte bine stabilit.
Pielea este un organ extem de inteligent cu multe funcții și procese biochimice care au loc în fiecare secundă.
Chiar și atunci când ea nu funcționează optim dupa parerea noastra, ea face totul pentru a-și menține echilibrul, a se proteja si a se vindeca.
Trebuie să învățăm să privim dincolo de aparențe, să o întelegem și să lucrăm împreună cu ea, pentru ca pielea este cel mai mare organ al nostru.
Atunci când aceasta acumulează celule moarte nu trebuie să facem compromisuri pentru rezultate pe termen scurt.
Trebuie să ne gândim la cauze și să nu tratăm doar aparențele.
O piele sănătoasă este hidratată, procesul de exfoliere și regenerare este unul natural, noi trebuie doar să o ajutăm să își mențină echilibrul, să nu o perturbăm cu produse sau tratamente prea agresive care au în compoziție substanțe necompatibile cu chimia pielii.
Atunci când pielea acumulează celule moarte trebuie să acționăm asupra repararii barierei prin aplicarea de creme DMS care imită lipidele naturale și agenți activi ( lipozomi NMF , acid hialuronic, acizi grasi esentiali Omega 3, 6) având un rol de hidratare si antiinflamator.
Exfolianții folosiți trebuie să fie extremi de blanzi ( ex enzimele).
Îndepartând din bariera pielii nu facem decât să creăm inflamație, chiar dacă aceasta este de multe ori insesizabila la pielea fără probleme.
O bariera care nu este compactă nu formează o apărare solidă contra poluării și razelor UV, iar straturile mai profunde sunt afectate mult mai usor.
Putem spune că pe termen lung nu facem altceva decât să aceelerăm procesul de îmbătrânire prematură, de aceea trebuie să ne gândim foarte bine ce dorim de fapt de la un tratament facial. Să menținem sănătate pielii sau ne dorim doar rezultate rapide?

2. Peelingul Chimic

Peelingul chimic este o procedura cosmetică de îmbunătătire a aspectului pielii, care constă în aplicarea unei soluții chimice pe piele pentru a îndepărta straturile superioare. Aceasta tehnică de înfrumusețare este utilizată pentru a îmbunătăți aspectul pielii de pe față, gât sau mâini.
Soluția chimică aplicată pe piele în timpul procedurii conduce la exfolierea controlata a pielii, pentru a permite regenerarea acesteia. Rezultatul este un ten mai neted, cu mai puține riduri și un aspect vizibil mai sănătos.
Peelingul chimic este folosit pentru a trata ridurile, decolorarea pielii și cicatricile – de obicei la nivelul feței. Procedura poate fi facută și în combinație cu alte proceduri cosmetice.
Peelingul chimic se folosește pentru:
– Comedoane ( puncte albe și negre)
– Porilor dilatati
– Hiperpigmentarilor (melasma, lentigine)
– Ridurilorfine
– Cicatricilor superficiale
– Pentru ameliorarea texturii si luminozitatii pielii
Acest tratament la fel ca în cazul microdermabraziunii are ca scop rezulate axate pe aspect.
Ce nu trebuie să uitam însa este că o piele sănătoasă nu arata întodeauna perfect. Pielea poate avea textură și mici inperfecțiuni care nu se aliniază cu standardele de frumusețe din ziua de azi.
Pe lângă funcția de barieră care este afectată când folosim asemenea proceduri, de suferit are și microbiomul pielii.
Precum intestinele, pielea ta este gazdă pentru miliarde de microorganisme vii prietenoase, de asemenea cunoscute sub numele de flora pielii. Această comunitate este numită microbiomul pielii. Privește-o ca pe un ecosistem invizibil care trăiește pe pielea ta și care lucrează pentru a o menține sănătoasă.

Cum ajută microbiomul pielea?

Microbiomul protejeaza pielea de organismele neprietenoase și ajutând la echilibrarea pH-ului pielii, microbiomul are contribuții majore la menținerea barierei de protecție a pielii. De asemenea, produce substanțe nutritive pentru piele și, deși încă se fac cercetări, știința a arătat că există diferențe între microbiomul pielii uscate și al celei normale. Practic, microbiomul pielii tale are o contribuție importantă în a-ți face pielea să se simtă și să arate mai sănătoasă.

Ce se întâmplă când microbiomul tău e în dezechilibru?

Un microbiom echilibrat susține multe dintre procesele de care pielea are nevoie pentru a se menține sănătoasă și rezistentă. Când echilibrul microbiomului este afectat, este posibil să nu observați o diferență notabilă. Dar microbiomul poate funcționa mai puțin eficient, oferind mai puțină susținere pielii. Studiile arată o legătură între un microbiom semnificativ dezechilibrat și o varietate de afecțiuni, de exemplu dermatită atopică și eczemă.
Mai mult decat atat dacă crezi că SPF-ul aplicat dupa procedură te ajută să o protejezi trebuie să afli mai multe despre ce conține aceasta cremă.
Într-adevar este indispensabilă dupa un peeling chimic pentru că pielea rămâne fără aparare iar razele UV pot stimula hiperpigmentarea, însă chiar daca face bine pe o parte , afectează pe cealaltă.
Crema de protecție solară neputând fi formulata sigur pentru sănătatea pielii ( de aceea de-a lungul anilor a starnit nenumarate controverse) în momentul când e aplicat pe o piele inflamată fără barieră de protecție, ea pătrunde mult mai adânc în piele si o afectează.
Electele adverse atât în cazul produselor cât și a procedurilor nu se văd pe termen scurt și de aceea suntem tentați să credem că nu sa întâmplat nimic rau.
Tot ce facem bine sau rau pentru piele se va vedea în timp, când procesul de îmbătrânire fiziologică va începe sa se facă simtit.
Peelingul chimic poate îmbunatații semificativ calitatea pielii pe termen scurt dar nu trebuie să uităm faptul că:
-Comedoanele și cosurile  -au ca și factor declanșator probleme interne ( stres, dezechilibre în intestin a microbiomului, candida, dezechilibre hormonale, toxine , un stil de viata nesanatos) etc.
-Porii dilatați – se vor reface la timp scurt , un tratament corect de micșorare a porilor este axat pe retragera inflamației, și folosirea produselor blânde de curățare și exfoliere.
-Hiperpigmentarilor (melasma, lentigine) -una dintre cele mai complexe si greu de tratat probleme de piele au ca factori declansatori fluctuatii hormonale, substante nocive( parfum), raze uv, anumit medicamente etc
Prin traramentele care au ca rol descuamarea controlată a epidermeni nu facem decât să eliminam dovada existenței problemei, iar rezultatele pot fi pe termen scurt și în multe cazuri însoțite de efecte adverese.
Conclusion
În cazul în care optați pentru un tratament de peeling chimic este extrem de importantă pregătirea tenului cu 3 luni înainte pentru a aducea bariera pielii în cea mai bună formă.
În momentul în care procedura se realixează pe o piele pregătită, cu o barieră rezistentă, fără inflamație, regenerarea va avea loc mult mai repede iar efectele adverse pot fi cu mult diminuate.
Nu uita că întotdeaua un adevarat specialist îți va recomanda pregătirea pielii înainte de peelingul chimic.

3. Injecții cu botox pentru rejuvenare facială

Facial rejuvenation
Facial rejuvenation
Toxina botulinică este produsă de o bacterie, Clostridium botulinum, fiind este cea mai puternică neurotoxină cunoscută în prezent.
Toxina botulinică a fost folosită timp de aproape 30 de ani de către oftalmologi și neurologi pentru a trata multiple afecțiuni (strabism, blefarospasm, diverse alte spasme de la nivelul feței și gâtului). De aproximativ 20 de ani, a început să fie utilizată în scopuri cosmetice, în prezent fiind folosită și pentru a combate transpirația excesiva a axilelor, palmelor și picioarelor. La ora actuală, injecțiile cu toxină botulinică reprezintă cea mai populară procedură cosmetică în întreaga lume.
Toxina botulinică blochează semnalele transmise de nervi către mușchii feței.
Mușchiul injectat nu se mai poate contracta, ceea ce face ca ridurile să se relaxeze și să se ,,înmoaie’’.
Practic, aceasta reduce local activitatea musculară care determină formarea de linii noi între sprâncene, pe frunte și în jurul ochilor.
Ce trebuie să luăm în considerarea atunci când ne dorim o rejuvenare a pielii este cu toxină botulinică este ca ea îmbunătățește aspectul ridurilor dar nu lucrează la calitatea pielii.
De multe ori tinerețea este data de o calitate crescută a pielii și nu de lipsa ridurilor.
Există și un spectru de efecte adverse ca în cazul oricarei proceduri chiar dacă sansele sunt minime.
Pe termen lung una din efectele botoxului este pierdere în volum a anumitor zone faciale din cauză că mușchiul nu este stimulat la capacitate maximă.
Avantajele botoxului asupra ridurilor este că acționează rapid, si nu necesită o întreținere la perioade scurte de timp ca și în cazul masajului de lifting facial.
Pentru a avea  rezultate  remarcabil trebuie să ne îngrijim și de alte aspecte ale pielii, prin efectuarea tratamentelor pentru hidratare și stimulare a colagenului completate de o rutină adecvată.

4. Tratamentul I-PRF 

Facial rejuvenation
Facial rejuvenation
Pentru că suntem pro tratamente care lucrează cu capacitarea organismului de a se regenera, unul din recomandarile noaste este traramentul de terapia cu plasma îmbogățită cu fibrină denumită și terapia vampir. I-PRF este diferit de prp  (terapiei vampir cu plasma îmbogățită cu plachete)
i-PRF este următoarea generație în anti-îmbătrânire și depășește tratamentul cu  PRP, avand  de 100 de ori celulele stem circulante (CD34+) din sângele întreg și de 10-20 de ori mai multe decât ale măduvei osoase.
Terapia i-PRF este 100% naturala. Este foarte important de reținut acest lucru pentru că, spre deosebire de alte proceduri minim-invazive de întinerire a pielii, cum sunt injectiile cu toxină botulinică sau cu acid hialuronic, terapia vampir acționează în timp și oferă rezultate pe termen lung. Plasma bogată în trombocite stimulează formarea noilor celule în corpul pacientului ori de câte ori este injectată.
Ea ajuta organismul să se vindece singur, natural, fără folosirea altor substanțe. Posibilitatea apariției reacțiilor alergice sau a infecțiilor este aproape nula pentru că plasma provine chiar din sangele pacientului.

În ce constă aceasta terapie?

Terapia Vampir este o terapie 100% naturală, care foloseste ca ingredient principal însusi sângele pacientului. Cantitatea prelevată este infima, vorbim de maximum 20 ml, care sunt ulterior prelucrați și centrifugați astfel încat din ei să se obțina o plasma bogată în trombocite.
Rolul acestei plasme este de a stimula producția de colagen și regenerarea tesuturilor. Plasma obținută dupa centrifugare este ulterior injectată, dupa ce inițial a fost aplicată o cremă anestezică.

Ce este I-PRF și cum funcționează?

Fibrina injectabilă bogată în trombocite sau (i-PRF) este o tehnică unică de întinerire care utilizează plasma sanguină proprie a pacientului, îmbogățită cu:
  • trombocite (o sursă de proteine vindecătoare și factori de creștere)
  • fibrina (matricea de vindecare și regenerare a rănilor)
  • celulele stem (generatorii de vindecare ai propriului corp și ,,orchestra,, regenerativă a moleculelor de vindecare și regenerare)
Acest produs este injectat, ducând la activarea procesului de vindecare și regenerare accelerată. Ca rezultat, proprietățile regenerative puternice ale corpului sunt concentrate si fixate pe zona în cauză.
i-PRF intensifică funcționarea și reproducerea celulelor, având un efect blând, treptat, dar de lungă durată și acumulator.
Desigur, rezultatele i-PRF sunt și mai impresionante când sunt incluse într-un plan de tratament cu agenți activi anti aging și tratamente pentru prevenirea îmbătrânirii și stimularea colagenului.
Aproape că nu există perioadă de recuperare, acest tratament efectuat în clinică, poate fi folosit pentru întinerirea pielii și a părului, precum și pentru tratarea melasmei problematice și a cicatricilor din acnee.

5. Microneedling – EXCEED Microneedling

Facial rejuvenation
Facial rejuvenation
Exceed Microneedling este dispozitiv din singurul din lume cu dubla certificare FDA (Food and Drug Administration) pentru cicatrici acneice și riduri.
Benefits:
– potrivit pentru toate tipurile de piele;
– este unul din cele mai sigure și accesibile tratamente de reîntinerire și tratare a cicatricilor fără efectele adverse care se regăsesc în procedurile de peeling chimic și laser;
– minimizează liniile fine și ridurile;
– îmbunătățește textura porilor și a pielii;
– produce noi factori de creștere;
– stimulează formarea naturală de colagen;
– reduce cicatricile acneice dar și alte tipuri de cicatrici;
– reduce vergeturile.
Pentru rezultare remarcabile poate fi asociat cu terapia iPRF , ambele tratamente se avand ca principiu stimularea colagenului. În felul acesta se actioneaza simultan , microneedlingul stimuland din exterior in interior iar IPRF-ul din straturile profunde spre exterior.
În cazur tuturor procedurilor o îngrijire adecvată contribuie semnificativ la menținerea rezultatelor și la prevenirea îmbătrânirii premature.

6. Terapia cu lumina LED

Facial rejuvenation
Facial rejuvenation
Pielea noastră are abilitatea naturală de a absorbi energia luminoasă din mediu înconjurator și de a o utiliza pentru stimularea și controlul proceselor esențiale ale celulelor sale. Fototerapia LED constă în aplicarea beneficelor lungimilor de unda din spectrul vizibil și din cel infrarosu care au demonstrat efectul de îmbunătățire a calitătii pielii. Celulele pielii energizate îș desfasoară procesele biologice mai bine și se pot reinoi cu o viteză de până la 200% de regenerare și reparare.
Un mare avantaj este că nu implică timp de recuperare și poate fi facut într-o pauză de prânz, fiind ideal în asociere cu alte proceduri sau ca sedința unică.Tratamentul în sine este foarte relaxant și este personalizat conform nevoilor pielii dvs.
Exista chiar dispozitive speciale pentru a fi folosite acasă.
Ultimele studii au demonstrat ca utilizarea unei măști cu ceai verde înainte de ultizarea LED-ului are un efect de 10 ori mai puterninc decât un tratament similiar care folosește doar LED.
Reînoirea accelerată a pielii a aparut din cauza efectelor biologice a luminii LED cu capacitatea de a curăța oxigenul reactiv a EGCG din ceaiul verde.Ceaiul verde este un antioxidant natural care ajută la prevenirea deteriorării celulare.

Tratamente Invazive

1. Proceduri invazive de rejuvenare facială

Dupa o anumită vârstă începem să pierdem din volumul de grasime care l-am avut în tinerețe, în special de la nivelul pomeților, zonelor malare, mentonului, buzelor etc. Ultima structura care intervine în procesul de îmbătrânire este cea osoasă. Este greu de crezut, dar dupa 60 ani începe o resorbție osoasă, în urma careia gradul de laxitate a pielii se va intensifica semnificativ.
Ridurile apar între nas ș gură, unde pielea devine mai flască, căzând dincolo de linia bărbiei, iar grasimea și pielea în exces se acumulează în jurul gâtului. Liftingul facial nu poate opri procesul de îmbătrânire, dar poate „da timpul înapoi”, prin repozitionarea structurilor profunde și eliminarea excesului de piele.

2. Blefaroplastia

Ce este blefaroplastia? Blefaroplastia este o procedura chirurgicala de corecție a pleoapelor superioare și inferioare, cu riscuri minore dacă este executată de un chirurg cu experiența. Prin aceasta intervenție se poate reda aspectul tineresc al zonei periorbitale.

3.Liftingul sprancenelor

Lifting-ul sprâncenelor, cunoscut și ca lifting-ul frunții, are scopul de a corecta poziția căzută a sprâncenelor și a eli
mina aspectul ridurilor orizontale frontale. Astfel, prin această procedură, medicii chirurgi plasticieni reușesc să inverseze efectele gravitației și ale îmbătrânirii și să ridice țesuturile moi ale frunții, pentru un contur redefinit al pleoapelor superioare și al sprâncenelor.

IV. Alegerea tratamentului potrivit

Indiferent de procedura aleasă fie ca este minim invazivă sau este vorba de un lifting facial complex, alegerea unui specialist este esențială pentru a obține rezultate naturale și a primi informații corecte.

V. Pregătirea pentru un tratament de rejuvenare facială

Pregătirea pentru rejuvenare facială este una complexă care implică de multe ori schimbarea stilului de viată și chiar si o pregătire mentală pentru a avea asteptări realiste.
Evaluarea starii de sănătate, dermoanaliza pielii, analiza vizuală, toate contribuie la crearea unui plan  corect de tratament în cazul tuturor procedurilor se rejuvenare.

VI. Îngrijirea și întreținerea după tratament

Importanța prevenției este una esențială pentru că nici un tratament și nici un produs, oricât de sofisticat ar fi formulat nu poate să regenereze în totalitate pielea afectată.
Folosirea produselor dermato-cosmetice, prescrise de specialist care să corespundă nevoilor pielii, joacă un rol important în menținerea sănătății pielii.
Folosirea factorului de protecție adecvat si aplicarea lui corecta sunt foarte important.Există instrumente de măsurare a melaninei care pot indica exact factorul de protecție nevesar în funcție fototipul cutanat dar și de amplaseara geografică.
La fel de importanta ca adoptarea unui alimentatii sănătoase este și gestionarea stresului care poate avea un impact major asupta sănătații pielii.De aceea atunci cand dorim sa ne pastram tinerețea trebuie sa stim sa ne gestionăm si emoțiile, să nu uităm să meditam, să ne reconectăm cu natura, pentru ca în ea gasim cea mai pura vindecare.

VII: Concluzie

Rejuvenare facială: Gânduri finale

Indiferent de alegerile făcute sfatul nostru cel mai de preț este să nu uităm ca suntem unici. Frumusetea este un proces dincolo de straturile pielii. Corpul și mintea ta sunt un întreg, iar înțelegerea și respectarea conexiunilor dintre ele sunt cheia spre o piele sănătoasă.

Vom încheia cu o terapie recomandată pentru piele îmbătrânită, uscată și deshidratată, cu produse corneoterapeutice Dermaviduals® .

 

Curatirea pielii

Tonifiere

Lapte de curatare DMS

Tonicul de fata care contine D-Panthenol,Lotiunea N sau Lotiune M pregateste pielea pentru penetrarea serurilor active, precum si pentru dozarea crescuta de acid linoleic

Exfoliation Enzimele,din papaya si anans   dizolva acumularile de pe epiderma printr-o actiune proteolitica. Acasa este recomandat folosirea peelingul enzimatic dermaviduals® o data pe sapatamana
Agenti activi Isofavone ser nanparticule

Lipozomi NMF

Boswellia are un dublu bebeficiu -reduce inflamatia si degaradarea colagenului

O gama de viatmine A, C, E cu  D-panthenol

Extarct de ceai verde

Extract ser liposom din samburi de struguri

Coenzimea Q 10

Ser Egcg – care contribuie la densitatea pielii prim stimularea filagrinelor imbunatatind si functia de bariera a pielii
Masca de alge cu spirulina Are un efect de calmare hidratare si stabilizeaza agentii activi in piele
Crema Dms si crema de protectie solara

Love,

Anamaria Păcurar

Skindogma Corneotherapist

Email: office@desprespa.ro
Rejuvenare facială
Did you like it? Your friends would probably like it too. But we can't know unless you share, right? 😊

Come to the community!

Anamaria Păcurar

Anamaria Păcurar

Skindogma Corneotherapist

First name
Mail

Similar articles

Suitable facial treatments
Suitable facial treatments
Face masks
Face masks
Cosmetic treatment Blackheads
Blackheads: treatment and prevention

Login

Username *
Password *