Masaje cu bocceluțe cu ierburi
Traduse, aceste doua cuvinte – Pantai Luar – inseamna taramuri noi, iar sensul lor defineste in tocmai senzatia pe care o vei simti atunci cand vei incerca acest tip de massage.
Originar din Asia, mai exact din India, masajul Pantai Luar permite trupului sa profite de beneficiile combinate a doua elemente: uleiurile esentiale si ierburile aromate. Dar aceasta terapie trateaza si diverse probleme prin efectul combinat al plantelor, caldurii si masajului.
Masajul Pantai Luar se bazeaza pe aplicarea unui amestec de uleiuri esentiale si de ierburi aromatice cu ajutorul unui tifon (panza din bumbac) incalzit in ulei. Acest tifon ia forma unei boccelute in care se afla ierburile aromate. Pe corp se aplica boccelute pline cu ierburi fierbinti. Boccelutele sunt tinute si incalzite intr-o combinatie speciala de uleiuri a caror temperatura poate ajunge si la 120°C.
In timp ce terapeutul maseaza corpul cu doua bocelute fierbinti, celelalte doua stau in uleiul incalzit. Apoi, ele le inlocuiesc pe primele, dupa ce acestea s-au racit si au fost puse in ulei pentru a se incalzi din nou. Cele 4 boccelute sunt folosite prin rotatie pe toata durata terapiei. Inainte de aplicarea primelor boccelute, corpul este uns mai intai cu ulei, facandu-se un masaj usor.
Terapeutul exercita cu ajutorul boccelutelor miscari rapide si presiuni care determina regenerarea celulara, eliberarea energiilor negative si a tensiunilor, revitalizand organismul. Acest masaj incalzeste corpul, procurandu-i o senzatie de destindere totala. El este recomandat persoanelor care sufera de anxiety, sunt supuse stresului sau oboselii. Practicat mai ales iarna, el face minuni in cazul afectiunilor tipice acestui sezon: reumatism, artroza, dureri articulare, maini si picioare reci. Concentrat exclusiv pe o anumita parte a corpului, masajul Pantai amelioreaza durerea zonei respective.
Practicat la nivelul fetei, masajul Pantai are un efect dezinfectant, antiinflamator si calmant. In cazul masajului facial, ierburile folosite pentru a umple boccelutele nu sunt traditional asiatice, ci autohtone: musetel, nalba, cimbru, lavanda si portocala. Aburii au efect de hidratare, deschidere a porilor, curatare si eliminare a toxinelor, masajul facial cu boccelute fiind indicat persoanelor cu ten uscat si cu diverse probleme. Deosebirea fata de masajul corporal consta in ingrediente si in temeperatura uleiului in care sunt tinute boccelutele. In cazul fetei, aceasta temperatura este mult mai scazuta, fiind in accord cu gradul de suportabilitate al tenului.
Masajul Pinda Sveda este o varianta a masajului Pantai Luar, realizandu-se tot cu ajutorul unor boccelute. Diferenta consta in faptul ca acestea pot fi umplute cu diverse elemente active: ierburi thailandeze macinate, nisip, orez sau sare de mare. Boccelutele sunt tinute tot in ulei cald si apoi terapeutul maseaza cu ele pacientul pe intreg corpul. In ce consta particularitatea acestui tip de masaj? In originalitatea combinatiei. Amestecul folosit poate varia de la o practica la alta, pentru ca nu exista o lista de ingrediente predefinite. Terapeutul este cel care isi elaboreaza combinatia, pornind de la afectiunile pacientului si bazandu-se pe proprietatile fiecarui ingredient folosit.
Aceste doua tipuri de masaj se practica in SPA-uri si in alte institutii specializate, deoarece pot fi realizate doar de terapeuti care au urmat un curs de formare in acesta tehnica. Masajul Pantai sau Pinda este contraindicat in cazul femeilor insarcinate, persoanelor care prezinta rani sau sufera de afectiuni cardiace, ori au probleme cu glanda tiroida.
Ti-am facut pofta de masaj? We can program you intr-unul dintre centrele noastre spa partenere!
Virtual Wellness Explorer