Cum îți identifici singură tipul de ten?
Astăzi vom începe o nouă serie de video-uri și articole despre sănătatea tenului. Și vom demara cu tipuri de ten.
Pentru ca până când nu ne cunoaștem tipul de ten, este foarte greu să ne alegem produsele de curatare și de îngrijire corecte. Pentru această serie de video-uri, am invitat-o pe Ana Ciobanu, care este trainer în estetică facială și un terapeut spa cu foarte mulți ani de experiență în tratamente faciale numai în centre spa de lux atât din România, cât și din străinătate
Ana ne-a vorbit despre baza fundamentală a cum să ne identificăm singure ce tip de ten avem, și câteva particularități ale fiecărui ten în parte.
Poți sa vezi filmarea la finalul articolului.
Dar pentru cazul în care preferi să citești, am reluat pentru tine textul și în articol:
Practic ce avem nevoie? Avem nevoie de o oglindă mare, o lumină foarte bună, și un ten proaspăt curățat, demachiat. După ce avem toate aceste instrumente pregatite, ne aplecăm foarte bine la oglindă și începem să vedem:
Observăm pori dilatati, sau observăm linii fine, o ușoară rigurozitate asupra tenului. Observăm o circulația sanguină deficitară sau, sau nu. Observăm capilarii sau o ușoară reactivitate a tenului. Observăm puncte de milium, observam puncte negre, observăm pete de melanină, tot ceea ce se poate. Voi sunteți foarte atente și le observați în amănunt acum.
Bine, trecem ușor la partea și tactila. Efectiv cum facem ca experți, realizam aceasta analiza a tenului și în cabină. Ne ajutam cu degetele și începem să facem presiuni profunde asupra pielii. Și vedem: pielea se înroșește, ce se întâmplă? Tragem un pic pe partea de mandibulă, pe partea de maseter, întindem foarte bine și aici observăm dacă pielea are foarte multă fermitate sau avem de-a face cu o tonicitate a pielii foarte scăzută.
Dacă se înroșește foarte mult tenul acolo unde noi apăsăm foarte adânc, înseamnă că avem și un ten foarte reactiv sau poate nu. Și suntem foarte atente la cantitatea de sebum. Adică: sebumul are o cantitate moderată sau o cantitate excesivă a glandelor sebacee. Bun.
Odată ce am realizat această analiză a tenului și voi ați fost foarte atente la aceste detalii pe care eu le-am enumerat mai sus, începem să vedem unde ne găsim cu tenul. În ce fază, în ce tip de ten? Și atunci eu o să vă prezint acum tipuri de ten. Câteva caracteristici la fiecare.
Și începem cu tipul de ten uscat și deshidratat.
Acest tip de ten îl întâlnesc în special la persoanele după vârsta de 25 de ani cand începe aceasta faza de deshidratare. Mai precis pierderea apei din țesut.
Adică țesutul nu reține foarte multă apă și practic pielea evapora această apă cu o rapiditate foarte, foarte mare. Și de asta avem această problemă această anomalie creată de numită deshidratare.
Tenul uscat este practic foarte subțire ca și textura și prezintă o senzație de a tine. Această senzație de tensiune. Ea este la fel de delicată ca și piele, foarte fragilă și foarte expusă, foarte reactiva la factorii de mediu. Atât la vant, la ploaie, la schimbările bruște de temperatură. E foarte ușor de identificat acest tip de ten.
Pe acest tip de ten uscat porii sunt închiși, și nu prezintă pori foarte dilatati, v-am zis este o piele foarte subțire, o piele care este delicata, și trebuie o atenție sporită la îngrijirea ei și cum ne-o protejăm.
Pielea grasă, cred că toate știți cum e cum să o identificați pentru că este cea mai comună parte de piele întâlnită de noi ca și specialiștii în cabină. Și o identificați:
Pielea normală practic e foarte greu de găsit de noi ca și experți. Vă zic asta cu toată sinceritatea, pentru că ne dorim foarte mult să avem de-a face cu cât mai multe tipuri de ten din această categorie, dar foarte greu o găsim la o persoană adultă. Acest tip de ten este catifelat, neted, luminos, lipsit de imperfecțiuni, deci aproape imposibil.
Trecem mai departe la categoria tenului sensibil, reactiv.
Acest tip de ten sensibil prezintă o reactivitate foarte mare, prezintă de fapt o ușoară roseata, o teleancetazie, prezintă capilare la suprafață.
Acum depinde de gradul cuperozei care este prezent. Depinde de această sensibilitate și depinde cum o privim. La fel, tenul sensibil se irită foarte rapid, este intolerant la foarte multe produse, și de aceea trebuie avută foarte mare grijă cum îl îngrijim și curățăm. Ca nu cumva să îi alterăm și noi firul hidrolipidic, care este practic mantaua aceasta de protecție, de care trebuie să avem foarte mare foarte mare grijă.
Și în ultimul rand, o să vorbesc despre tenul asfixic.
Acest tip de ten este gras în profunzime și foarte multe dintre voi aveți acest tip de ten. Ca și specialist îl întâlnesc deseori în cabinet datorită faptului că nu este îngrijit corespunzător și atunci el se manifestă prin gras în profunzime, și foarte uscat la suprafață.
Uscat în jurul aripilor nasului, între sprâncene se descuameaza foarte rapid, suferă pe partea asta de descuamare, dar el produce în exces glandele sebacee sunt hiperactive. Și aici trebuie o bună rutina de îngrijire, și tratamente de specialitate realizate la fel, in cabina. Și îndrumată practic de un specialist.
Acum sper ca toate informațiile pe care vi le-am prezentat astăzi să va ajute într-un fel sau altul să vă identificați corect și singure tenul.
Măcar câteva aspecte ale lui și să acordați o atenție deosebită în ceea ce va urma să vă aplicați pe ten și ce produs cosmetic să folosiți. De aceea o să urmeze foarte multe video-uri și pe parte de cum să vă alegeți corect tipul de demachiant, ce fel de loțiune tonică, ce fel de cremă și ajungem aici la partea de creme care este absolut minunată și o s-o iubiți.
Draga Ana, mulțumim foarte mult pentru informații. Te rog, mai spune-ne ceva: dacă totuși cineva nu se descurcă să-și identifice tipul de ten, ce poate să facă acum în perioada în care nu prea mai ieșim din casă, sau ieșim foarte, foarte limitat. Există variante online, există soluții?
Da, cu siguranță, există foarte multe soluții.
Prima este dacă nu puteți practic să mergeți în cabinetul persoanei sau la un specialist, la medic dermatolog sau la un specialist anti-aging de cabina, atunci puteți să cereți o consultație online, și specialistul chiar dacă nu este acolo cu voi, el va reuși să identifice problema și să modeleze într-un fel sau altul un program de îngrijire foarte bun și de la distanță.
Încercați și apelați cu încredere pentru că puteți găsi specialiști care care fac o treabă bună și care să realizeze un program de îngrijire bun cu care voi să puteți merge mai departe.
NOU: Invata sa-ti faci o Cura Anti-Aging la tine acasa!
Vei învăța în aceast Curs Anti-Aging la care te poți înscrie chiar de-acum.
“Cum să estompezi ridurile și să-ți remodelezi fața 100% natural în doar 3 săptămâni, indiferent de vârstă” este Singurul Curs Anti-Aging complet din România
Cursul durează doar 3 săptămâni, timp în care, în varianta LIVE vei participa alături de Ana Ciobanu la 6 Webinarii Online. În varianta înregistrată, tu decizi când le parcurgi.
Virtual Wellness Explorer