Odata cu pandemia, printre “Aha-urile” pe care le-am avut a fost si faptul ca trebuie sa pun in practica tot ce am visat, ce am adunat intr-un asa zis “wish list” in atatia ani. Pentru ca nu se stie ce-mi rezerva ziua de maine. Ce schimbari apar din exterior, pe care nu le pot anticipa.
De ziua mea, care este imediat dupa Valentine’s Day, am stiut ce vreau sa-mi ofer cadou: o escapada la malul marii in mijlocul lunii februarie. Tocmai pentru ca nu mai fusesem niciodata iarna la mare, desi m-am tot intrebat cum ar fi.
Cred ca decizia a venit si pe un fond de oboseala, chiar daca anul este abia la inceput. Simteam ca am nevoie de o gura de aer curat si de multa liniste. Si unde ai toate sansele sa le gasesti iarna?
Asa ca imediat ce mi-a venit ideea, le-am propus sotului si baietilor sa facem iesirea la mare. De azi pe maine. Dupa un moment initial de: “dar ce sa facem in februarie la mare?”, cand au auzit ca mergem la un hotel cu piscina, saune si preparate cu fructe de mare, le-a suras imediat ideea.
Mai fusesem la Marina Regia Residence in 2015, cand facusem fotografia pentru coperta nr. 3 a revistei SPA & Wellness Romania. De-atunci remarcasem ca este un loc cat se poate de special pe litoralul romanesc.
Am tot zis ca vom face si un concediu acolo, dar nu se legase pana acum.
De cand am intrat cu masina in complex, privelistea m-a dus cu gandul la un ansamblu rezidential. Cu doua hoteluri 63 camere si 8 apartamente in Arena Regia Hotel & Spa de 5*, respectiv 24 camere si 2 apartamente in Arcadia Hotel de 4*), vile de lux, trei restaurante, piscina exterioara, piscina pentru copii, terenuri de tenis si de fotbal.
Totul este foarte intim, ai sentimentul ca ai intrat intr-un oras in miniatura, dar foarte elegant.
Simpla plimbare prin acest complex este terapeutica. Cu multa verdeata, copaci, arbusti si plante peste tot, spatii generoase intre vile, alei ingrijite. Si mai ales, foarte multa liniste.
Hotelul in care am stat, Arena Regia, la fel ca tot complexul, este construit in stil mediteranean. Culoare alba, circular, cu o curte interioara superba. Vara, in curtea interioara sunt aduse mesele si scaune din fier forjat si se transforma in terasa. In hotel este si Imperia SPA – unul din cele mai apreciate spa-uri din Romania.
De cum am ajuns in receptia hotelului, m-au frapat doua aspecte. Eleganta – stilul colonial in care este decorat, si faptul ca toate materialele sunt naturale. Tamplarie din lemn masiv, piatra naturala, parchet din lemn masiv.
Domnisoara ne-a intampinat cu un zambet care se zarea si prin masca. Totul s-a desfasurat rapid, apoi am luat liftul spre camere. In lift trebuie sa folosesti cartela de la camera, altfel nu porneste. Chiar daca sunt si paznici la intrarile in complex.
Am ales sa luam doua camere cu o usa intre ele – varianta care mi se pare perfecta de cand au crescut copiii si nu mai au nevoie sa fim in aceeasi camera. Au mai multa libertate in felul asta, chiar mai multa decat intr-un apartament in care una dintre camere e de trecere.
Primul lucru pe care l-am remarcat in camera a fost mobilierul din lemn masiv. La randul lui, este diferit de restul hotelurilor de pe litoral.
Ne-am lasat bagajele si am plecat spre mare.
Cum hotelul este pozitionat pe plaja, se ajunge imediat. Faci o scurta plimbare pe aleea principala a complexului si ajungi in 3 minute pe plaja Marina Regia Beach – una dintre cele 4 plaje Blue Flag ale României.
Batea vantul destul de puternic, ne era si foame, asa ca n-am stat prea mult.
In complex sunt trei restaurante.
In timpul ierii, sunt functionale doua dintre ele, cele din hotelul Arena Regia.
Intrarea se face prin zona de bar. Din bar, trebuie sa urci pe o scara interioara ca sa intri propriu-zis in restaurant. Cand am ajuns in dreptul scarii, am ramas cu totii pe loc cateva clipe – pentru ca ne-a frapat arhitectura restaurantului. Din acel unghi se vede scara eleganta. Uite:
Asa cum ma asteptam, preparatele sunt delicioase. Am servit doua pranzuri si o cina, si eram cat pe ce sa ramanem si pana la cina de duminica, dupa ce Sebi a fost cucerit la pranz de niste creveti pane si ar fi vrut sa amanam plecarea ca sa mai manance o portie.
La ora 15:00 aveam programare la SPA.
La fel ca restul hotelului, Imperia SPA te impresioneaza de cand deschizi usa de la receptie. Este un spatiu generos – mult mai mare decat se vede in poza – cu mobilier care ofera o atmosfera calda si eleganta, pardoseli placate cu piatra naturala si placi ceramice.
In Imperia Spa baietii mei au petrecut timpul in piscina interioara al carei design este inspirat de stilul Romei Antice. Este o piscina terapeutica, cu temperatura apei intre 30-32°C. Cu greu a reusit sotul meu sa-l scoata pe Edi de-acolo.
Sebi a fost mai intai in sala de fitness, apoi s-a balacit putin in piscina, dar pentru el atractia de baza au fost cele doua saune: cea finlandeza si baia de aburi. In plus, inteleg ca sunt si dusuri emotionale. Si un hamam tipic Marocan. O sa-ti scriu mai multe despre el pentru ca am petrecut doua ore minunate acolo.
Au 6 camere in care se fac terapii si ritualuri semnatura, tratamente si masaje faciale, exfolieri si impachetari corporale, masaje traditionale si holistice, tratamente pentru maini si picioare, tratamente speciale pentru domni, tratamente pentru viitoare mamici si pentru copii. In meniu mai au programe personalizate slimming & detox si tratamente anti-imbatranire cu Gerovital H3.
Una dintre camere este destinate momentelor spa in doi si, pe langa cele doua paturi de masaj, are si o cada de hidromasaj pentru doua persoane.
Exista si un juice bar, in zona de relaxare. Am inteles ca de la primele cirese coapte in luna mai si pana toamna tarziu, la Juice Bar se prepara Fresh-uri si Smoothies din fructe si legume de sezon culese din gradina si livada proprie: Chia Apple Delight Smoothie, Fresh Pumpkin Smoothie –Fresh cu dovleac si mar verde, Fresh de rosii proaspete, Fresh de caise cu lavanda, Fresh de nectarine sau piersici, Limonada de pepene galben.
Un motiv excelent sa ne intoarcem si la primavara!
La etaj am descoperit ca au un Spa medical cat se poate de elegant, pe un design cu totul diferit de tot ce am mai vazut pana acum
Sunt 11 cabinete echipate cu dotari de ultima generatie in care se pot face: terapii cu namol de Techirghiol si Pell Amar (impachetari si masaje),masaje terapeutice, kinetoterapie, electroterapie, baie galvanica, bai de plante si sare de Bazna, dus subacval, dus Vichy, dus Kneipp, colonhidroterapie.
Revenind la spa, Imperia Spa lucreaza cu Elemis, numarul 1 in materie de spa in Marea Britanie, Le Palais des Reines un brand frantuzesc de produse cosmetice naturale. La acestea se adauga celebrul Gerovital si apreciatul PellAmar.
Pentru ca le-a placut filosofia lor: toate tratamentele sunt concepute pentru a mentine sanatatea pielii. Acorda atentie faptului ca pielea este intr-o continua transformare. Nici o persoana nu seamana cu alta. Fiecare terapie este realizata, adaptata si personalizata ca sa obtina rezultate maxime pentru clientul respectiv. In plus, ingrediente, pasii ritualurilor si aromele Elemis oferi o experienta de neuitat.
Pentru ca Gerovital este unul dintre cele mai cunoscute branduri romanesti al carui rezultate exceptionale in tratamentele anti-imbatranire sunt cunoscute inca din anii 50.
Pentru ca sunt produse fabricate in Romania din anul 1975, cu extract pur de namol sapropelic, fara parabeni, coloranti si arome artificiale.
La Imperia SPA lucreaza 6 terapeuti care fac anual cel putin 2 sesiuni de training cu Daniela Dumitru –este si trainerul Trainer Buddha Bar Spa (actual B’attitude Spa) din Franta – si 2 sesiuni pe an cu Elemis.
Ca experienta spa, in prima zi am ales unul dintre cele trei ritualuri Hamam care se fac la ei. Ma asteptam sa fie wow, pentru ca stiu ca sunt clienti care vin la Imperia SPA special pentru acest ritual, dar, cu toate astea, mi-a depasit asteptarile. O sa-ti povestesc in detaliu tot ce am trait si am simtit in articolul viitor.
Dupa ritual, m-au invitat in zona de relaxare si m-au servit cu un ceai detoxifiant – pentru a continua si a-i amplica efectul.
M-am intins pe sezlog si acolo am ramas. Stateam atat de comod, simteam ca am parte de liniste, de odihna, ma cuprinsese asa o stare de relaxare incat corpul meu a refuzat sa se mai ridice.
Planificasem sa mergem pana vis-à-vis, sa admiram apusul de pe malul lacului Siutghiol, dar mi-am dat seama ca oricat de spectaculos ar fi fost apusul, nu l-as fi dat pe starea de relaxare din acel moment. Si am ramas acolo mai bine de o ora de la terminarea tratamentului.
Dar daca am ratat apusul, ne-am propus sa mergem sa admiram macar rasaritul.
Atat eu, cat si sotul meu ne trezim cu mult inainte de ora 6:00, asa ca nici nu mi-am pus problema sa pun alarma sa sune. Rasaritul era la 6:55, deci aveam tot timpul.
Ce nu luasem insa in calcul a fost faptul ca ritualul Hamam, sau combinatia dintre briza marii si ritual, sau poate doar faptul ca patul de la Arena Regia este foarte confortabil, cert este ca am dormit dusa. M-am trezit brusc si am sarit ca arsa din pat cand am realizat ca deja este lumina afara. Era 6:48.
L-am trezit in urmatoarea secunda si pe sotul meu. Ne-am imbracat cat am putut de repede si am reusit sa iesim din camera la 7:01. Am ajuns 2 minute mai tarziu pe plaja.
Ne-am intersectat cu un grup de trei persoane care deja se intorceau la hotel, dupa ce vazusera rasaritul. Dar am luat partea buna a lucrurilor: luminile cele mai spectaculoase nu sunt cand iese soarele din mare, ci atunci cand e deja putin deasupra marii. Si exact in acel moment ajunsesem si noi. In plus, erau si nori, deci nu cred ca am pierdut mare lucru.
In acel moment, am fost recunoscatoare ca cineva, acolo sus, mi-a dat trezirea in ultima clipa.
Spre deosebire de ziua de sambata, acum nu mai batea vantul. Era o briza usoara, placuta. Ne-am asezat sa admiram spectacolul naturii, apoi ne-am dus sa ne plimbam pe malul marii. Plaja era doar a noastra si a pescarusilor, era liniste, exact ce sperasem sa am in acest week-end.
A urmat micul dejun, unde am fost cucerita de pachetele de primavara si de calamari, asa ca n-am mai gustat si altele, chiar daca initial imi facusera cu ochiul si zacusca, si vinetele, si icrele… si multe altele. Dar raman pentru data viitoare.
Apoi baietii si-au vazut de programul lor – pe plaja si apoi la piscina, saune si sala de fitness, iar eu m-am dus la ritualul facial Elemis. Si despre el o sa-ti povestesc pe larg pentru ca e senzational si simt ca trebuie sa-i dedic un articol separat.
Dupa pranz am mers sa ne luam la revedere de la mare.
Atunci am decis ca trebuie sa mai revin o data si la primavara. Marea are farmecul ei in fiecare anotimp si de-acum sunt hotarata sa ma bucur de ea in toate perioadele anului, nu doar vara. Iar daca o combin cu ritualuri spa, chiar nu cred ca poate exista ceva mai relaxant in lumea asta. Chiar daca stai doar doua zile, efectul se simte imediat si e pe termen lung.
Ioana Marian, founder of despreSpa.ro
Virtual Wellness Explorer