Apropo, stiti care e Kilometrul Zero al Bucurestiului? Este marcat de monumentul din fata Bisericii Sfantul Gheorghe in Centrul Bucurestiului. De “dieta zero – mileage” ati auzit? Inseamna sa-ti prepari mancarea cu legume si fructe din gradina proprie, si cu carne proaspata de la cea mai apropiata macelarie. Restaurantele au adoptat trendul deja de ceva vreme, si unele dintre ele cultiva rosii pe acoperis.
Nu va ingrijorati, este un subiect pentru rubrica “spa business”. Cat va costa produsul folosit intr-un tratament spa?
“zero-mileage beauty”. Frumusetea urmeaza acelasi trend ca si mancarea. Creste numarul tratamentelor spa cu produse preparate pe loc, folosind ingrediente fresh, de sezon, din surse locale.
Lapte, fan, floare de colt si zmeura din Alpi, pinul montan, masline si ulei, pere si chiar capere.
O varietate de pin montan, purifica si revitalizeaza, stimuleaza sistemul imunitar si are efect anti-reumatic. Este tipic Vaii Sarentino, unde solul si conditiile climaterice ii sunt foarte prielnice. Din rasina de pe copaci se obtine un ulei care este folosit in Spa-ul Schgaguler dintr-un hotel din Castelrotto (provincia Bolzano- Italia) pentru re-energizare. Tratamentul cuprinde un scrub corporal, o baie si apoi un massage ce imbunatateste circulatia. Va inspira?
Diversitatea florala din arealul transilvanean: galbenele, sunatoare, menta, musetel, salvie, urzica, anason, etc. Alte “bunatati” locale? Sarea? Mierea? Cu cat v-ar creste profitul?
Maria Rendes – Spa Consultant
Phone: 0727 912 653
Email: maria.rendes@yahoo.com
Surse: vogue.it
Spa Consultant Colaborator