Statiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, renumita pentru apele sarate si namolul mineral. Aceasta este cunoscuta inca din anul 1880, cand s-a folosit pentru prima data un bazin amenajat pentru bai sarate, alimentat cu apa dintr-un izvor de suprafata. Prima mentiune scrisa, care evidentiaza calitatile terapeutice ale bailor sarate dateaza din anul 1900, cand avea in folosinta doua bazine cu apa sarata si cabine, restaurant cu camere de inchiriat si un parc. In anul 1902 s-a organizat deschiderea festiva a bailor sarate, care au cuprins excursii cu bicicleta, trasuri si carute, program artistic si concursuri sportive. Aceste informatii au aparut in presa locala “Szekely Lapok”
Prima sonda s-a forat la o adincime de 864 m in anul 1912. In anul 1960 si 1970 s-au mai forat doua sonde pentru apa sarata, la o adancime de 799 respectiv 915 metri. In prezent, sondele unu si trei sunt in conservare, exploatandu-se prin pompare numai sonda a doua. In perioada 1920-1924, s-au construit:
In anul 1938 s-a construit un hotel cu 12 camere si cabinet medical. In acest spatiu, in perioada 1971-1983 a functionat un spital de fizioterapie cu 24 de paturi si un cabinet medical.
In anul 1982 s-a dat in folosinta hotelul Apollo cu 44 camere, bar si cabinete medicale. In anul 2005, a inceput o ampla modernizare a intregului complex, culminand cu constuirea cladirii cu camere de 4*. Noul complex reamenajat atat din punct de vedere al constructiilor cat si al dotarilor s-a redeschis in luna octombrie anul 2007. Marea valoare terapeutica a Bailor Sarate de la Sangeorgiu de Mures consta in:
Apa aceasta se aseamana cu izvorul principal de la Szobranc, precum si cu celelalte ape minerale de la Untere-Quelle din Elvetia. Cele din urma contin, insa, cu mult mai putin hidrogen si numai pe jumatate cloruri de sodiu cat apele de la Sangeorgiu de Mures. Mineralizarea de exceptie, prin concentratie (135,586 mg/l) si prin continut (iod, calciu, magneziu, potasiu, azotati). Aceste proprietati confera apelor reale virtuti terapeutice. Apa are cel mai mare continut de iod (11,4 mg/l) din Transilvania, iar iodul este ionul longevitãtii umane. Efectele benefice sunt largite si de existenta namolului mineral terapeutic cu o incarcatura minerala de 50 – 70%.
Virtual Wellness Explorer