/
/
Revenirea tratamentelor Ana Aslan în contextul dezvoltării turismului de sănătate

Revenirea tratamentelor Ana Aslan în contextul dezvoltării turismului de sănătate

Last updated in 07 Apr 2023
|
Revenirea tratamentelor Ana Aslan in contextul dezvoltarii turismului de sanatate

Să aducem în prim plan revenirea tratamentelor Ana Aslan în contextul dezvoltării turismului de sănătate. Într-un context in care gradul de urbanizare si stresul cresc in mod continuu, oamenii incep sa caute sau sa aprecieze tot mai mult linistea si natura. Astfel ca una din ramurile turismului cu cea mai rapida crestere la nivel mondial este turismul medical sau turismul de sanatate.

Iar Romania este o tara cu un potential enorm pentru turismul medical. Prin aceasta sintagma avand in vedere atat componenta medicala, cat si componenta balneo & spa. Daca pe ramura medicala, Romania are potential urias, pe partea de stomatologie, operatii estetice, implantologie, chirurgie, (datorita preturilor mici practicate aici in comparatie cu alte tari ale UE, timpul redus de asteptare precum si profesionalismul doctorilor), in ceea ce priveste latura balneo & spa, sa ne reamintim ca Romania detine peste o treime din apele minerale ale Europei. Și este recunoscuta in intreaga lume pentru tratamentele de geriatrie Ana Aslan. 

Revenirea tratamentelor Ana Aslan – Demn de menționat aici este ca Gerovital H3 a ajuns sa fie considerat un miracol in medicina, brevetat in 30 de state

Iar numeroase personalitati au apelat la beneficiile sale. Intre acestea, se numara Ghandi, J. F. Kenedy, Marlene Dietrich sau Salvador Dali. Romania se mandreste cu faptul ca primul institut de geriatrie din lume s-a infiintat in Bucuresti in 1952, sub conducerea Anei Aslan. In acelasi an, ea a primit medalia internationala „Leon Bernard”, acordata de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru contributia la dezvoltarea acestui domeniu. Cu toate acestea, tratamentele Ana Aslan au disparut din lista serviciilor oferite de hotelurile balneare inca din anii ’70. Iar apoi produsul a fost abandonat.

Cu prilejul info tripului organizat de Autoritatea Nationala de Turism (ANT), a avut loc lansarea tratamentelor Ana Aslan. În cadrul unuia dintre cele mai frumoase resorturi balneare din Baile Tusnad – si anume centrul O3zone. Revenirea brandului Ana Aslan este vizata nu numai pentru aceasta statiune, ci urmeaza sa se extinda in peste 20 statiuni balneare atestate. „Revenirea brandului Ana Aslan in seaside resorts din Romania va incepe printr-un proiect pilot pe care o sa-l desfasuram la Tusnad-Bai. OPTBR si Asociatia Romana de Turism Medical au semnat un protocol cu casele de asigurari din strainatate si statiunile vor primi primii turisti straini care vor beneficia de tratament Ana Aslan”, a declarat Nicu Radulescu presedintele Organizatiei Patronatelor din Turismul Balnear (OPTBR).

Tușnad – „Perla Ardealului”

Primele tratamente vor incepe in luna aprilie la Tusnad. Denumita “perla Ardealului”, Tusnadul este una din cele mai frumoase asezari balneare din tara noastra. Declarata oras turistic inca din 1968, statiunea Baile Tusnad detine ape minerale terapeutice. Pprecum si celebrele skunk ce reprezinta un fenomen unic la noi in tara

Pe langa tratamentele balneo oferite in cadrul hotelului Tusnad dar si a altor hoteluri din imprejurime, completate de tratamentele Ana Aslan oferite in cadrul complexului O3zone, turistii se mai pot bucura si de cele mai noi proceduri wellness & spa oferite tot in cadrul complexului O3zone: sauna, piscina, diferite tipuri de masaje, impachetari si scruburi.

Bineinteles, cele expuse mai sus reprezinta doar cateva exemple pentru a sublinia potentialul turismului de sanatate la noi in tara. Însa cu un sprijin semnificativ din partea statului si a mediului privat, acest tip de turism ar putea creste semnificativ in urmatorii ani. 

In cadrul Forumului International pentru Turismul de Sanatate ce a avut loc in perioada 21-23 martie in Bucuresti, au fost dezbatute subiecte precum: raspunderea civila in turismul de sanatate, etica in turismul medical, gasirea unor strategii pentru asigurarea calitatii serviciilor. Dar si rolul marketingului in turismul de sanatate. Presedintele Asociatiei Romane pentru Turism Medical din Romania, dl Constantin Alexandru, a subliniat problema lipsei de credibilitate din partea strainilor in ceea ce priveste turismul de sanatate din Romania. Din cauza confundarii sistemului medical privat cu cel public. Motiv pentru care a fost adusa in discutie necesitatea unor  reglementari precum clasificarea unitatilor medicale private. În functie de calitatea serviciilor oferite si gradul de dotare. Dar si in baza chestionarelor de satisfactie pe care turistii trebuie sa le completeze.  

Revenirea tratamentelor Ana Aslan – Organizarea în clustere

O alta solutie pentru promovarea turismului de sanatate a fost propusa de catre dl Vajda Lajos, vicepresedinte in Asociatia Clusterelor din Romania. Conform dlui Lajos, Romania are resursele necesare pentru a fi o destinatie turistica de sanatate, însa lipseste cooperarea diferitilor actori. Asa ca solutia propusa de dumnealui este organizarea in clustere. Organizare ce are ca beneficii cresterea competitivitatii. Dar și a ratei de ocupare a fortei de munca. Prin interconectarea de oameni, abilitati, competente si cunostinte, cresterea eficientei datorita integrarii intr-o retea de clientii si furnizori, stimularea inovarii. Datorita interactiunii cu diferiti actori, cresterea puterii de negociere, oportunitatea pentru transferul de idei, cunostinte. Definit pe scurt, clusterul este un grup de firme  sau actori economici din domenii apropiate si institutii localizate intr-o proximitate geografica. Ce are ca scop armonizarea diferitelor interese.

Pentru ca Romania sa ajunga o destinatie importanta pe harta turismului medical, este nevoie de implicarea mai multor agenti. De un cadru legislativ bine pus la punct. Precum si de investitii masive din mediul privat. 

Alexandra Iliuta, wellness advisor

Love,

Wello

Virtual Wellness Explorer

Email: office@desprespa.ro
Did you like it? Your friends would probably like it too. But we can't know unless you share, right? 😊
Wello

Wello

Virtual Wellness Explorer

Come to the community!

First name
Mail

Similar articles

Motiv respingere *

Login

Username *
Password *