Masajul cu roci vulcanice este o tehnică de masaj în cadrul căreia sunt combinate mai multe tipuri de roci calde care se aplică pe corp, căldura penetrând pielea și contribuind la relaxarea în profunzime a mușchilor tensionați, ameliorarea durerii și a senzației de rigiditate, precum și la îmbunătățirea circulației, eliminarea toxinelor și, pe scurt, la o mai bună funcționare a tuturor sistemelor organismului. Astfel, acest tip de masaj este util în dureri musculare, afecțiuni artritice, anxietate, boli autoimune și în numeroase afecțiuni sau disfuncții.
Diferența între masajul clasic și cel cu roci vulcanice este data de faptul că cel din urmă implică aplicarea presiunii pe rocile așezate pe corp astfel încât să ajungă în anumite puncte și mușchi pentru a favoriza starea de relaxare. În schimb, în cadrul masajului clasic, terapeutul folosește presiunea mâinilor pentru a masa diferite zone ale corpului. Practic, așezarea rocilor încălzite pe anumite puncte și aplicare presiunii profunde ajută la eliberarea fluxului energetic vital, însă fără a provoca vreun disconfort, și determină începerea procesului de autovindecare.
Această tehnică de masaj își are originea în timpuri străvechi, existând dovezi că rocile calde ar fi fost folosite în diferite forme de terapii încă de pe vremea civilizației Maya. Iar alte surse susțin că practica datează din urmă cu mai bine de 5000 de ani, când era aplicată în medicina tradițională Ayurveda – atunci era frecvent aplicată tehnica manipulării manuale, dar se apela și la diferite obiecte în abordarea terapeutică și, astfel, au devenit populare rocile calde poziționate pe chakre specifice, care reprezentau punctele-cheie ale corpului.
Durerea de diverse tipuri este invocată de majoritatea celor care au ca recomandare acest tip de masaj. Cu cât durerea are o intensitate mai mare, cu atât este mai dificil ca terapeutul să efectueze un masaj de profunzime și, prin urmare, recurge la această tehnică deosebit de eficientă fie că este durere minoră însoțită de disconfort, fie că este vorba de un traumatism într-o zonă a corpului, fie că este durere cronică de umeri, gât sau spate. Scopul principal al masajului cu roci vulcanice este detensionarea musculară, dar printre efectele importante sunt îmbunătățirea circulației sanguine și a flexibilității, reducerea spasmelor, redobândirea ușurinței mișcărilor. Rocile încălzite sunt așezate pe anumite zone, în funcție de simptomul care te supără. De exemplu, pentru spate și membre se folosesc pietre rotunde, iar pentru gât și coloană cervicală se folosesc pietre mai fine, de dimensiuni reduse. La fel de bine, se execută un masaj facial, de data această pietrele vulcanice fiind de dimensiuni foarte reduse. Pietrele mai pot fi așezate pe stomac, piept, palme sau picioare. Iată care sunt principalele beneficii pentru sănătate ale masajului cu roci vulcanice:
Înainte de ședința de masaj cu roci vulcanice terapeutul va discuta cu tine specificul problemelor tale de sănătate, va efectua o evaluare a stării tale fizice și va stabili unde anume va poziționa rocile pentru ca procedura să atingă maximum de eficiență.
Cele mai întâlnite tipuri de roci sunt rocile magmatice (rezultate în urma activității vulcanice, când magma vulcanului se răcește și devine bazalt), rocile sedimentare (formate de-a lungul unor perioade mari de timp ca mici bucăți condensate în pietre solide) și cele metamorfice (care sunt fie din primul, fie din al doilea tip). Această ultimă categorie de roci este cea mai bună pentru masajul cu roci vulcanice, deoarece au un conținut ridicat de fier care le permite să se mențină mult timp calde. Bazaltul este astfel cea mai bună alegere, aceste pietre fiind folosite cu succes și în cadrul clinicii noastre, unde masajul este realizat cu pietre încăzite, din bazalt, de origine vulcanică, cu suprafaţa netedă şi diferite mărimi, adaptate zonelor de aplicare, ce au proprietatea de a reţine şi dispersa căldură la nivelul întregului organism. Rocile metamorfice sunt pe locul al doilea între cele mai folosite, dar sunt numeroși terapeuți care apelează la rocile sedimentare cum sunt cele marine, de nisip sau calcar, pentru proprietățile acestor minerale.
În funcție de planul de tratament recomandat ca urmare a nevoilor tale specifice, rocile sunt poziționate pe meridianele energetice astfel încât să aibă efectul dorit – la nivel muscular, limfatic, sistem nervos central etc..
Când se aplică presiune asupra rocilor încălzite efectul imediat este de calmare psihică și relaxare musculară profundă. Mișcările terapeutului sunt diverse: circulare, de tapotament, de frământare, vibrante etc.. Spre deosebire de tehnicile de masaj care folosesc prosoape calde, masajul cu roci vulcanice are o eficiență ridicată, susțin numeroși specialiști care aplică ambele metode. Efectele adverse nu există, însă dacă apare disconfortul trebuie să anunți imediat terapeutul. La final poți resimți o ușoară durere 1-2 zile ca urmare a manipulării și presiunii pe țesuturi. Ședința poate să dureze 70-80 de minute, iar frecvența vizitelor este stabilită de terapeut în urma evaluării individuale. Rezultatele vin întotdeauna dacă ședințele sunt efectuate la intervale regulate.
Masajul cu pietre vulcanice este una dintre cele mai solicitate terapii integrative din cadrul Clinicii Eliade. Acest tip de masaj implică activarea meridianelor energetice prin care circulă energia la nivelul întregului organism, scopul fiind deblocarea toxinelor fizice și psihice pentru ca organismul să își recapete echilibrul.
Pentru programari sau eventuale intrebari, contacteaza-ne:
Web address: www.clinicaeliade.ro
Phone: +40 (748) 01 11 11 / +40 (756) 082 204 / +40 (742) 131 111
Address: Bd. Mircea Eliade, nr. 36, Sector 1, Bucuresti
Program: Luni-vineri 08:00-20:00 / sambata si duminica – inchis
Virtual Wellness Explorer